Interessante 4 timer i solens rige

Den anden afdeling af dette års Asian Le Mans Series blev kørt på Fuji banen i Japan.

Det var en helt perfekt solskinsdag på den ikoniske bane, og for første gang i dette års ACO ræs på banen (FIA WEC og Asian Le Mans Series), var der ingen tåge eller lavthængende skyer, så man faktisk kunne se Mount Fuji, der ligger få kilometer fra banen. Lufttemperaturen var dog kun 8 grader, så der var igen brug for dækvarmerne, som helt exceptionelt var tilladt til denne afdeling.

BBT #37 med Anthony Xu Liu startede løbet fra Pole Position i LMP2 klassen, men han kom med det samme under pres fra Jackie Chan DC Racing X JOTA #8 med Stephane Richelmi. #8 gik i føring af løbet allerede på vej ud af første sving, og David Cheng i Jackie Chan DC Racing X JOTA #7 forsøgte at følge efter. Han lagde utroligt hårdt pres på Liu, og det fik #37 køreren til at lave en fejl og spinne af banen. Der var ingen kontakt mellem de to biler, men udelukkende for kolde dæk eller en lidt for tung højrefod fra Liu.

Tianshi Racing Team Audi #66 & KCMG #18
Photo: Asian Le Mans Series

KCMG #18 med Louis Prette startede fra Pole Position i LMP3 klassen men måtte afgive føringen til Philippe Descombes i WIN Motorsport #1, mens James Winslow i Viper Niza Racing #65 lå på 3. pladsen.

Junsan Chen i FIST-Team AAI BMW #91 startede fra Pole Position i GT klassen, men han måtte afgive føringen til Tianshi Racing Team Audi #66 med Massimilano Wiser bag rattet. Holdkammerat Lam Yu i FIST-Team AAI Ferrari #90 indtog 3. pladsen i klassen, men de to FIST-Team AAI byttede pladser kort tid inde i løbet.

Richelmi i #8 fik hurtigt opbygget en stor føring i løbet, og efter blot 10 minutter af løbet var han næsten hele start/mål langsiden foran forfølgerne.

Rik Breukers i ARC Bratislava #4 satte David Cheng i #7 under hårdt pres, men kunne ikke finde vej forbi kineseren i første omgang.

Mount Fuji
Photo: Asian Le Mans Series

Blot 15 minutter inde i løbet kom TKS #99 LMP3 bilen ind i pitten med tekniske problemer. Teamet havde haft problemer med elektronikken gennem hele weekenden, og det var noget i samme boldgade, som mekanikerne fejlsøgte på igen. Efter 10 minutters arbejde i garagen, vendte bilen tilbage på banen. Teamet forklarede det problemer med et stik på rattet, og efter udskiftning af rattet, kørte bilen igen.

25 minutter inde i løbet kom Rik Breukers i #4 forbi David Cheng i #7, og Anthony Xu Liu i #37 nærmede sig også de to. Så efter det tidlige spin, havde Liu fået godt styr på bilen igen. Alt imens havde Stephane Richelmi i #8 mere end 30 sekunders føring af løbet.

Godt 5 minutter senere var #37 endelig oppe ved #7, og de to kinesere gik straks i kamp med hinanden – en kamp som Liu i #37 vandt under en nedbremsning.

KCMG #18 var kommet tilbage i føring af LMP3 klassen, men WIN Motorsport #1 kunne stadig holde Viper Niza Racing #65 tilbage på 3. pladsen i klassen. Der var dog under 10 sekunder mellem de 3 biler, så utroligt tæt ræs.

50 minutter inde i ræset kom BBT #37 op på 2. pladsen af løbet igen, da Liu udbremsede ARC Bratislava #4 på vej ind i Sving 1.

Taiwan Beer GH Motorsport #11
Photo: Asian Le Mans Series

Efter den første time af løbet havde Jackie Chan DC Racing X JOTA #8 et minuts føring over BBT #37, men den sidstnævnte havde nu puttet Pipo Derani i bilen, og med friske dæk kørte brasilianeren mindst 2 sekunder hurtigere end alle andre på banen.

Taiwan Beer GH Motorsport #11 med Shaun Thong ombord havde et kort solospin, men han fik hurtigt drejet bilen tilbage i den rigtige retning igen.

WIN Motorsport #1 fik problemer med motoren, og måtte udgå efter blot en time af løbet. Et ærgerligt resultat for det team der indtog 4. pladsen i LMP3 mesterskabet inden dagens løb.

TKS #99 måtte desværre skubbes ind i garagen igen efter knapt halvanden times racerløb. Det kostede 10 minutters reparation inden at de var tilbage på banen igen.

Få minutter efter gik Ollie Millroy i front af GT klassen i FIST-Team AAI Ferrari #90, efter Peng Liu havde overtaget Tianshi Racing Team Audi #66, og satte over 6 sekunder til per omgang. Dermed gik der blot en omgang inden at den anden FIST-Team AAI BMW #91 med Chaz Mostert ombord også kunne passere Audi’en. Men sådan er langdistanceløb – det er gennemsnittet af de 3 kørere, og en hurtig kører kan ikke nødvendigvis redde hele dagen.

FIST-Team AAI Ferrari #90 & WIN Motorsport #1
Photo: Asian Le Mans Series

KCMG #18 med Neric Wei havde hurtigt spin, da han snittede en curb. Men med næsten et minuts føring over Jackie Chan DC Racing X JOTA #6 med Patrick Byrne ombord, var der også lidt tid af bruge af.

Efter halvanden time af løbet hoppede Stephane Richelmi ud af Jackie Chan DC Racing X JOTA #8 og blev erstattet af Harrison Newey.

Pipo Derani i #37 havde faktisk kørt så hurtigt, at han havde fået opbygget et forspring på over 1 minut, inden hans andet pitstop. Dermed var der status quo mellem #37 og #8, og alt skulle afgøres i anden halvdel af løbet.

Patrick Byrne i #6 havde et spin i Sving 1 og mistede et halvt minut, inden han fik bilen på ret køl igen.

Der var drama efter 1 time og 50 minutter, da den LMP3 førende bil, KCMG #18 stoppede ude på banen. Neric Wei forsøgte at få gang i bilen igen, men det kunne ikke lade sig gøre, så han måtte slæbes i sikkerhed af flagposterne. Da var ud af et de langsomste sving på banen, kunne det klares med en lokal gul flagzone. Dermed gik Taiwan Beer GH Motorsport #11 i front af LMP3 klassen.

Marco Asmer i Eurasia Motorsport #33 hentede Miro Konopka i ARC Bratislava #4 med adskillige sekunder per omgang, i kampen om 4. pladsen i LMP2. Asmer kom hurtigt forbi, og satte herefter jagten ind på Jazeman Jaafar i Jackie Chan DC Racing X JOTA #7, som dog var næsten et minut foran.

Jackie Chan DC Racing X JOTA #8
Photo: Asian Le Mans Series

Jesse Krohn havde overtaget FIST-Team AAI BMW #91 og havde samtidig overtaget føringen i GT klassen, da deres pitstop var hurtigere end #90, der fik Marco Cioci ombord. De havde efterhånden fået kørt et forspring på over 2 omgange ud til Tianshi Racing Team Audi #66, som nu blev kørt af Weian Chen.

BBT #37 kom ind i front med et 22 sekunders forspring over Jackie Chan DC Racing X JOTA #8. De to hold skiftede over til henholdsvis Davide Rizzo og Thomas Laurent, hvor begge kørere fik nye dæk på bilerne. Dermed skulle de sidste halvanden time af løbet afgøres mellem de to kørere.

Med 80 minutter tilbage af løbet gik Guy Cosmo i Jackie Chan DC Racing X JOTA #6 til angreb på Taiwan Beer GH Motorsport #11 med Hanss Lin bag rattet. Efter halvanden omgangs intens kamp kom Cosmo forbi.

Thomas Laurent i #8 havde hentet Davide Rizzo i #37 i løbet af 20 minutter og gik straks efter føringen af løbet. De to biler lavede en sandwich med Tianshi Racing Team Audi #66 i midten og gik 3 biler bred ind i et sving. Heldigvis kom alle 3 ud af svinget uden kontakt – og altså med Laurent i front.

Med 40 minutter tilbage af løbet kom der en besked fra løbets dommere, at Taiwan Beer GH Motorsport #11 med Ye Hong Li havde fået en drive-through straf for en forseelse under et pitstop. De havde dog allerede så stort et hul til Jackie Chan DC Racing X JOTA #6 foran dem, og Viper Niza Racing #65 bag dem, at de beholdt andenpladsen i klassen.

Jackie Chan DC Racing X JOTA #6
Photo: Asian Le Mans Series

20 minutter før målflaget kom der igen spænding i GT klassen. FIST-Team AAI BMW #91 fik en to sekunders Stop & Go straf på grund af et for kort pitstop. GT klassen har nemlig minimumstider i forbindelse med deres pitstop, og det havde teamet ikke overholdt. Jesse Krohn havde derfor travlt hvis han skulle nå at generobre føringen, som de tabte med straffen.

15 minutter før flaget stoppede Taiwan Beer GH Motorsport #11 ude på banen og kom ikke videre. På samme tid kom Eurasia Motorsport #33 ind fra 4. pladsen i LMP2, og blev skubbet ind i garagen. Dermed skete der store forskydelser i klassementet kort tid før målflaget.

Der var dog ikke nogen som kunne røre Jackie Chan DC Racing X JOTA #8, der vandt løbet med Thomas Laurent, Stephane Richelmi og Harrison Newey. BBT #37 sluttede 2’er mens Jackie Chan DC Racing X JOTA #7 tog 3. pladsen.

I LMP3 klassen vandt Jackie Chan DC Racing X JOTA #6 med Guy Cosmo og Patrick Byrne, foran Viper Niza Racing #65 og TKS #99.

FIST-Team AAI tog en 1-2 sejr i GT klassen, med Lam Yu, Ollie Millroy og Marco Cioci i Ferrari 488 GT3 #90, foran BMW M6 GT3 #91 og Tianshi Racing Team Audi R8 LMS #66.

Dermed udbyggede Jackie Chan DC Racing X JOTA #8 føringen i LMP2 Mesterskabet, foran BBT #37 og ARC Bratislava #4.

Jackie Chan DC Racing X JOTA #6 fører nu LMP3 mesterskabet, foran Viper Niza Racing #65 og KCMG #18.

FIST-Team AAI har en delt 1. plads i GT mesterskabet med nøjagtig samme pointantal, med Tianshi Racing Team Audi #66 på 2.pladsen.

Den næste afdeling af Asian Le Mans Series skal køres den 13. januar på Buriram banen i Thailand.

Relaterede nyheder