Sløv start med dramatisk afslutning i Rom

ABB FIA Formula E Championship kørte sæsonens 7. afdeling i Rom i Italien, på en helt ny bane for den elektriske serie.

Det var dog alligevel de velkendte navne, der var med helt oppe i front af kvalifikationen.

Felix Rosenqvist havde taget Pole Position foran Sam Bird og Mitch Evans.

Andre Lotterer var den bedste Techeetah, 4 pladser foran sin mesterskabsførende holdkammerat, Jean-Eric Vergne.

Der var et sammensted mellem to biler allerede i kvalifikationen. Antonio Felix da Costa blev sendt lige ud i siden af Jose Maria Lopez i pitlane, hvilket gjorde at ingen af bilerne kunne deltage i kvalifikationen. Andretti Formula E holdet fik en bøde på 10.000 Euro, og så fik Felix da Costa en 10 placeringers straf, som dog blev konverteret til en 10 sekunders straf i løbet.

Banen i Rom var utrolig smal, så det gav også problemer på første omgang.

Photo: Malcom Griffiths /FIA Formula E

De fire forreste kom fint af sted, men længere nede i feltet kom Alex Lynn i problemer, da han mistede flere dele på bilen, efter at være blevet påkørt. Derfor forlangte dommerne ham i pitten for at få skaderne udbedret.

Det kom til kontakt mellem Edoardo Mortara and Jose Maria Lopez på 3. omgang. Mortara prøvede at blokere for Lopez, men Argentineren holdt bare foden på gassen, så begge biler gik sidelæns, og skrabede hen af betonmuren. De kunne dog begge fortsætte.

Lucas Di Grassi, Luca Filippi og Sebastien Buemi var de tre kørere der fik Fan-boost i dagens løb.

Det lykkedes Jose Maria Lopez at udbremse Luca Filippi på vej ind i hårnålen. Et par omgange snuppede Lopez også Nico Prost det samme sted, hvilket Filippi også udnyttede til at gå forbi.

Halvvejs i løbet kom der for alvor gang i sagerne.

Sebastien Buemi kørte op bag i Andre Lotterer, i et overhalingsforsøg. De kunne dog begge to fortsætte, med kun en enkelt lille vragdel, der fløj væk.

Men længere nede i feltet var der for alvor bunkebryllup.

Jose Maria Lopez forsøgte at lave endnu en af hans udbremsnings manøvre, men denne gang gik det galt, så Oliver Turvey, Nick Heidfeld, Luca Filippi og Edoardo Mortara allesammen holdt i en stor klump. De fik dog filtret bilerne ud igen, så de kunne fortsætte løbet.

Nelson Piquet Jr stoppede midt i pitlane, efter at han havde fået skiftet bil. Heldigvis holdt han inde til siden, så han generede ikke de andre kørere, som han blot kunne se drøne forbi.

Alex Lynn spandt af banen, hvilket udløse en Full Course Yellow periode. Det var dog først efter alle havde haft deres obligatoriske pitstop, så der var ikke nogen som vandt eller tabte på den del af det.

Edoardo Mortara & Jose Maria Lopez
Photo: Sam Bloxham /FIA Formula E

Ude i front havde Felix Rosenqvist fortsat styr på løbet foran Sam Bird og Mitch Evans. Lotterer var røget helt ned på 6. pladsen, efter et dårligt pitstop, som traditionelt set altid er længere, grundet den høje tysker skal bruge mere tid på at komme ind og ud af bilen.

Der var dog drama med 10 omgange tilbage af løbet, da Felix Rosenqvist pludselig gik i stå ude på banen. Det er ikke første gang i denne sæson, at den uheldige svensker får problemer mens han ligger i føring. Mahindra teamet har gang på gang bevist deres fart, men det er nødvendigt at de får noget mere holdbarhed i bilen, hvis de ønsker at være mesterskabskandidater nu og i fremtiden.

Dermed var Sebastien Buemi pludselig rykket op på podiet, men med Lucas di Grassi helt oppe under bagvingen. Der gik heller ikke længe før di Grassi så et hul i Schweizerens forsvar, og derved dykkede indenom. Buemi kom nu under hårdt pres fra Andre Lotterer, som havde en klart hurtigere bil.

Med få omgange tilbage, dykkede Lotterer forbi, og Daniel Abt forsøgte at gøre det samme. Han blev dog fanget på ydersiden af Buemi, og kom nu i stedet selv under pres fra Vergne.

Det var lykkedes Vergne at komme forbi Abt med 4 omgange tilbage, men da den mesterskabsførende forsøgte at bremse sig forbi Sebastien Buemi, fik han i stedet udbremset sig selv, mens Abt og Buemi grinende kunne køre forbi.

Kampen om førstepladsen blev virkelig glohed med 3 omgange tilbage. Mitch Evans var helt oppe på siden af Sam Bird, men Bird lukkede døren hårdt i og kunne beholde føringen. Men det gjorde kun at top 4 nu var rykket helt sammen. Bird fik dog en lille smule luft igen, da newzealandske Evans måtte forsvare positionen i stedet.

Lucas di Grassi kom under hårdt pres fra Andre Lotterer i kampen om den sidste podieplads. Tyskeren fyldte spejlene på sin tidligere Audi holdkammerat helt op. Men hvad gør man så? Så overhalede di Grassi da bare lige Evans i stedet for, og slap af med Lotterer på den måde.

Samtidig kom det op på tidstagningsskærmene at der var en undersøgelse i gang mod di Grassi angående hans bilskifte.

Kampen mellem Evans og Lotterer kom helt op i det røde felt, da Evans forsøgte at presse Lotterer i muren, selv om Lotterer faktisk havde fået snuden foran. Det udnyttede Daniel Abt til at komme helt op bag de to.

På løbets allersidste omgang kom Lotterer endelig forbi, og lige bagefter løb Evans helt tør for strøm. Det gjorde at Daniel Abt også kom forbi ham.

Et yderst kaotisk racerløb sluttede med Sam Bird som vinder foran Lucas di Grassi og Andre Lotterer.

Daniel Abt snuppede løbets hurtigste omgang, og fik dermed et bonuspoint.

Sam Bird
Photo: Malcom Griffiths /FIA Formula E

Den som kan glæde sig allermest over dagens løb er Jean-Eric Vergne. Han kan prise sig lykkelig for at Rosenqvist udgik fra føring, og Evans løb tør for strøm og derved også sluttede bag Vergne. Dermed fik han to gratis placeringer, på en dag, som ellers så ud til at blive uden ret mange point til den mesterskabsførende.

Efter dagens løb er Jean-Eric Vergne stadig i front af mesterskabet, selv om Sam Bird på andenpladsen nu har spist 15 point ind denne weekend. Felix Rosenqvist ligger stadig på 3. pladsen, men har efterhånden et stort hul op til andenpladsen, mens fjerdepladsen nu er 22 point bagved, i form af Sebastien Buemi.

Blandt holdene er det status quo mellem Techeetah på førstepladsen og DS Virgin Racing på andenpladsen. Mahindra Racing tabte virkelig terræn denne weekend, da kun Rosenqvists 3 point fra kvalen, bidrog til teamets pointhøst denne gang. De begynder så småt at kunne mærke ånden fra Audi Sport Abt Schaeffler og Panasonic Jaguar Racing på 4. og 5. pladserne.

Den næste afdeling af ABB FIA Formula E Championship bliver kørt om 14 dage i Paris.

Relaterede nyheder