Spændende ELMS kval i Frankrig

Kvalifikationen til årets første European Le Mans Series blev kørt på Paul Ricard i Sydfrankrig.

Først skulle GTE bilerne ud til deres 10 minutters kvalifikation.

Spirit of Race Ferrari #55 var den første til at sætte en tid, mens Proton Competition Porsche #77 mistede deres første omgang på grund af at Dennis Olsen havde været lidt for langt ude over striberne.

Men herefter satte Porsche tryk på kedlerne, hvor Proton Competition #88 kørte hurtigste tid foran Gulf Racing #86.

Ebimotors Porsche #80 havde lidt for meget fart på, da Ricardo Pera spandt rundt i et af de hurtige sving.

Det endte med at #88 med Matteo Cairoli holdt Pole Position foran #86, mens JMW Motorsport Ferrari #66 og Proton Competition #77 begge fik sneget sig ind foran Krohn Racing Ferrari #83 og Spirit of Race Ferrari #55. Ebimotors Porsche #80 og Spirit of Race Ferrari #54 lukkede GTE feltet.

Gulf Racing Porsche #86
Photo: JJ Media

Herefter var det tid til LMP3 bilernes kvalifikation.

De 18 biler i klassen ville med sikkerhed kæmpe til det sidste sekund i kvalifikationen.

Da alle bilerne havde fået kørt første omgang, var United Autosports #3 hurtigste bil af alle.

Det holdt dog ikke længe, da RLR MSport #15 herefter snuppede hurtigste tid. foran DKR Engineering #8.

Kampen var dog ikke slut endnu, da Ultimate #17 også ville prøve at køre hurtigste tid.

Det endte dog med at være M.Racing – YMR #19, kørt af David Droux der kørte hurtigste tid, foran Ultimate #17 og DKR Engineering #8.

Ecurie Ecosse/Nielsen #7 som bl.a. består af danske Christian Stubbe Olsen, starter løbet som 13’er i LMP3.

M.Racing -YMR #19
Photo: JJ Media

Der var drama for United Autosports #22 med Bruno Senna bag rattet. Han gik et stå ude på banen, men kom i gang igen, efter en nulstilling af alle systemerne. Han kravlede dog ligeså langsomt rundt på banen, i en kamp for bare at komme tilbage til pitten.

Imens gik de andre på jagt efter deres tider.

Det varede dog kun kort tid, da løbsledelsen valgte at smide det røde flag ud, da Senna gik i stå igen ude midt på Mistral langsiden. Dermed var det nødvendigt at få bilen fjernet, da bilerne kommer blæsende forbi med 300 km/t der. Det endte dog med at han alligevel fik sneget sig ind i pitten.

Der var kun to biler som nåede at sætte en omgangstid, men med kun 5 minutter og 58 sekunder tilbage på klokken, ville der blive tæt kørsel ude på banen, for at få sat nogle hurtige omgangstider.

Ganske rigtig var der kø ved pitudkørslen, hvor bilerne strømmede tilbage på banen. Selvom banen er knap 6 kilometer lang, så fylder 19 biler godt op ude på asfalten, især hvis man gerne vil have en helt fri omgang. Men i løbet af de første minut af kvalifikationen, var alle mand tilbage på banen, inkl. Senna.

IDEC Sport #28 med Paul Loup Chatin satte sig hurtigt på Pole Position, mens TDS Racing #33 og DragonSpeed #22 var de to efterfølgende.

IDEC Sport #28
Photo: JJ Media

IDEC Sport #27 spandt på vej ud af sidste sving, så Graff #39 måtte udgive i allersidste øjeblik, men de to biler udgik heldigvis at støde sammen.

Det blev desværre kun til 15. startposition af High Class Racing #49, men de havde også problemer med at døren var sprunget op, hvilket gjorde bilen svære at køre.

Som en lille side note, så ligger LMP3 og GTE bilerne så tæt, at kun 10 af LMP3 bilerne var hurtigere end GTE. Så det kan godt gå hen og give en masse problemer i morgendagens løb, når der kommer en blanding af hurtige pro-kørere og nogle knapt så hurtige gentlemen kørere.

4 timers løbet køres i morgen, med start klokken 12.00, og kan følges via live stream på Europeanlemansseries.com eller Radiolemans.com for ren kommentatorlyd.

Relaterede nyheder