Sæsonens sidste Europa afdeling

Sæsonens næstsidste afdeling i FIA World Rallycross Championship, hvilket samtidig var den sidste i Europa i 2018, blev kørt på Estering, syd for Hamborg.

Mens Johan Kristoffersson allerede var kåret som Verdensmester inden weekenden, var kampen om andenpladsen utrolig intens, med kun få point mellem Mattias Ekström, Petter Solberg, Andreas Bakkerud, Sebastien Loeb og med Timmy Hansen lurende lidt længere tilbage.

Efter lørdagens Q1 og Q2 var Kristoffersson den bedste mand foran holdkammeraten Solberg, mens Bakkerud, Kevin Hansen, Ekström og Timmy Hansen kom på de næste pladser. Selv Niclas Grönholm var hurtigere end Loeb.

Søndagens Q3 startede på en dugvåd bane, men ellers var vejret perfekt gennem hele weekenden. Det var faktisk så tørt, at der var problemer med støv, og især den lavthængende sol om morgenen, gjorde det svært for kørerne.

Oliver Bennett havde en afkørsel i Joker Lap, hvor Mini Cooper raceren ramte betonmuret ret hårdt, så mekanikerne måtte i gang med at få den repareret, inden Q4.

Guerlain Chicherit kom slet ikke afsted i sin Renault Megane RS, og blev fanget i støvet bag de 4 andre. Janis Baumanis og Sebastien Loeb stødte sammen i Sving 3, hvilket sendte Loeb ude i sandfanget. Heldigvis havde bilen firhjulstræk, så han selv kunne grave sig ud igen. Senere i samme heat tog Loeb revanche og skubbede Baumanis ud af vejen,  i kampen om 3. pladsen

Mattias Ekström, Niclas Grönholm, Janis Baumanis, Sebastien Loeb
Photo: FIAWorldRallycross.com

Der var krig mellem Bakkerud, Kevin Hansen og Timmy Hansen i Sving 1, hvor nordmanden kom foran de to svenskere, med et lille skub. Kristoffersson blev klemt af Bakkerud allerede på vej ind i Sving 1, og måtte tage til takke med 4. pladsen i det heat. Kristoffersson var efterfølgende ekstremt utilfreds med Bakkerud, og fløj ud af bilen, og rykkede døren op på Bakkeruds bil, og fortalte ham hvad han syntes om den manøvre.

I Q4 var der sammenstød mellem Janis Baumanis og Guerlain Chicherit i Sving 1, hvorved de to faldt langt bagud. Det kostede Chicherit en plads i Semifinalen, med blot et manglende point.

Liam Doran lå til en plads i Semifinalen, men blev udelukket fra Q1, da de tekniske kontrollanter havde opdaget, at han havde rørt ved Launch Control knappen under heatet, hvilket ikke er tilladt, da det så kan virke som Traction Control. Selvom det var ubevist, at han rørte knappen på håndbremsen, så siger reglerne at han skulle diskvalificeres.

Kevin Hansen og Kevin Eriksson havde kontakt med hinanden, så Hansens forhjul kortvarigt var oppe at flyve, inden han landede igen – og fuldførte overhalingen. De her Rallycross drenge løfter ikke på speederen.

Det sidste heat i Q4 levede en ordentlig omgang roderi på vej ind i Sving 1, hvor Timmy Hansen, Mattias Ekström og Andreas Bakkerud stod fuldstændig på tværs, efter kontakt med hinanden. Timmy var hurtigst til at få bilen rettet op, mens Solberg var ved at gå i stå under starten, og endte med at slutte sidst, da han bare ikke havde farten til mere.

Efter de fire Kvalifikationsrunder, var Johan Kristoffersson, Timmy Hansen, Petter Solberg, Kevin Hansen, Anton Marklund og Janis Baumanis i Semi 1, mens Andreas Bakkerud, Mattias Ekström, Niclas Grönholm, Sebastien Loeb, Kevin Eriksson og Robin Larsson i Semi 2.

Ude af weekendens løb var velkendte navne som Guerlain Chicherit, Timur Timerzyanov samt Liam Doran.

Johan Kristoffersson & Petter Solberg
Photo: FIAWorldRallycross.com

Der var vild ballede i Semifinale 1, hvor Kristoffersson kom rigtig skidt afsted, men prøvede at lukke døren på Solberg, som havde fået en meget bedre start. Solberg kom i klemme mellem Kristoffersson og Timmy Hansen. I Sving 1 kom det til sammenstød mellem Kristoffersson og Solberg ude i front, hvilket sløvede hele feltet ned, så Marklund, Baumanis og Timmy Hansen stødte sammen. Baumanis var den første mand til at slippe væk fra de tre, mens Timmy og Anton stødte sammen igen igen, på vej ned mod Sving 3. Marklund udgik med store skader på bilen på stedet, mens de andre kunne fortsætte.

Kevin Hansen kørte i Joker på 4. omgang, mens Kristoffersson fulgt efter omgangen efter.

Kristoffersson endte med at vinde Semi 1 foran Solberg og Kevin Hansen. Farvel til Janis Baumanis, Timmy Hansen og Anton Marklund.

Ekström fik den bedste start i Semifinale 2, mens Grönholm fik snuden foran i Sving 1, efterfulgt af Bakkerud. Bakkerud kom forbi på anden omgang, og derved lå det til en EKS Audi Sport 1-2. Grönholm og Larsson var de to første til at tage Joker Lap, mens Eriksson tog hans på den næstsidste omgang.

Der var hård kontakt mellem Sebastien Loeb og Kevin Eriksson på næstsidste omgang, hvor Loeb forsøgte at presse sig forbi på indersiden, men havde autoværnet på den ene sidde og Ford Focus RS raceren på den anden, som rykkede forhjulet af Peugeot 208 WRX raceren, og måtte udgå få meter efter.

Ekström vandt foran Bakkerud og Grönholm, mens Kevin Eriksson, Sebastien Loeb og Robin Larsson var ude.

Dermed var der kun den altafgørende finale tilbage.

Det blev en dramatisk start på finalen, hvor Solberg forsøgte at tage den lange vej uden om, men endte med at køre sig selv af banen. Bakkerud tog føringen, da Kristoffersson pressede Ekström ud i autoværnet.

Kristoffersson pressede sig forbi Bakkerud på anden omgang.

Løbet blev dog rødflaget på 4. omgang, da Kevin Hansen ramte autoværnet meget hårdt, så hans gule Peugeot 208 WRX holdt stille midt på banen. På grund af sammenstødet, blev lægerne straks sendt afsted, så de kunne tjekke om Kevin var ok. Svenskeren klagede over ondt i rykken, så han blev kørt på sygehuset, hvor alt blev undersøgt, og alt fundet ok.

Dermed var de første 4 omgange ikke tællende, og de 5 andre biler skulle starte finalen på ny.

Andreas Bakkerud
Photo: FIAWorldRallycross.com

Kristoffersson fik den bedste start på genstarten af finalen, foran Ekström og Bakkerud, mens Solberg og Grönholm var bagerst.

Grönholm valgte at køre i Joker Lap med det samme, og derved få helt fri bane. Solberg var inde omgangen efter.

Bakkerud var i det alternative spor med to omgange tilbage, og kom ud foran Solberg og Grönholm, som lå kofanger mod kofanger.

På den næstsidste omgang kogte Solbergs bil over, og han måtte parkere den.

Johan Kristoffersson og Mattias Ekström var i Joker på allersidste omgang, og ingen kunne stoppe svenskeren i at tage den 10. sejr ud af 11 runder i år. Andreas Bakkerud sluttede på 3. pladsen, foran Niclas Grönholm.

Kampen om andenpladsen i VM stillingen har stadig Mattias Ekström forrest, foran Andreas Bakkerud, Petter Solberg og Sebastien Loeb mens Timmy Hansen er ude af medaljekampen.

PSRX Volkswagen Sweden vandt Teammesterskabet med dagens resultat, mens EKS Audi Sport fortsat er 2’er foran Team Peugeot Total. GRX Taneco, GC Kompetition og Olsbergs MSE er sikre på at slutte henholdsvis 4, 5 og 6’er, uden at kunne bytte plads.

Årets sæsonfinale i FIA World Rallycross Championship køres den 24.-25. november i Sydafrika.

Relaterede nyheder