ELMS uddeler ekstra Le Mans billet

Når European Le Mans Series 2019 køres, skal der uddeles en ekstra Le Mans billet.

Hidtil er det kun mestrene i LMP2, LMP3 samt nummer et og to i GTE klassen, som får en automatisk Le Mans billet til det efterfølgende år.

Kampen mellem LMP2 holdene er dog så stor, at så mange hold må forlade serien skuffet. Det har ACO nu rodet bod på, og giver derfor en ekstra billet.

Dermed sætter ACO ekstra fokus på at uddele Le Mans billetter i egne rækker. Den netop startede Asian Le Mans Series sæson giver også to LMP2 billetter, dog til LMP2 mestrene samt LMP2 Am mestrene plus LMP3 og GT mestrene.

Alle FIA WEC hold er i forvejen sikret Le Mans deltagelse, så det giver kun meget få pladser til andre hold.

Nummer to i ELMS LMP2 mesterskabet i 2018, Racing Engineering var også deltagere i 24 timers løbet på Le Mans i 2018, og kan nu formentlig så småt begynde at gøre klar til løbet i 2019, såfremt holdet ønsker det. Det vil i hvert fald være naturligt for ACO at udtage dem til løbet, når de har vist kvaliteten gennem 2018.

Racing Engineering #24
Photo: JJ Media

Der kommer dog også andre ændringer i ELMS 2019.

I GTE klassen indføres der succesballast, hvor de enkelte biler akkumulerer vægt henover sæsonen, hvis ellers slutter i top 3 i de enkelte løb. Vinderen af hvert løb skal have 15 kg med i bilen, nummer to skal have 10 kg, og nummer tre skal have 5 ekstra kilo med. Derudover får top 3 i mesterskabet også 15, 10 og 5 kg med i bilen. Dermed skal vinderne af sæsonens første afdeling havde 30 ekstra kilo med i bilen, ved sæsonens næste løb. Skulle et af de faste hold gennem hele sæsonen, få den tanke at springe en afdeling over, så de undgår at få vægt med til det efterfølgende løb, får de bare automatisk 15 kilo med i bilen.

Serien byder også fortsat gerne velkommen til gæstekørere, men disse biler vil ikke blive tildelt point i mesterskaberne – men vil fortsat kunne køre med om pokalerne ved de enkelte løb.

Pitstoppene vender også tilbage til de gamle regler, hvor man ikke må tanke og skifte dæk på samme tid. Først når bilerne er tanket, må mekanikerne gå i gang med at skifte dæk, samt lave andre justeringer eller reparationer. Det blev ændret op til 2018 sæsonen, men har været under kritik fra holdene, kørerne, tilskuerne og mange andre omkring sporten. Derfor går serien tilbage til de gamle regler i 2019, ligesom det også forventes at FIA WEC gør i deres 2019/20 sæson.

European Le Mans Series 2019 starter i april på Paul Ricard i Sydfrankrig.

Relaterede nyheder