Kaotisk Formel E kvalifikation

Det blev en kaotisk ABB FIA Formula E Championship kvalifikation, til åbningsløbet i Sæson 2018/19 i Ad Diriyah, Saudi Arabien.

Morgenen igennem havde regn gjort banen utrolig fedtet, kombineret med al ørkensandet, som var blæst ind over banen. Det gjorde at FP1 blev helt aflyst og FP2 kun gav begrænset kørsel. Her havde Edoardo Mortara en afkørsel, hvilket klippede yderligere af tiden.

Det blev derfor bestemt af løbsledelsen, at kvalifikationsformatet skulle ændres, så der blev to grupper med 11 biler i hver, og hver gruppe fik 15 minutter til at sætte tiden – men stadig kun 1 ud omgang, 1 200kW omgang og 1 250kW omgang.

Maximilian Günther
Photo: ABB FIA Formula E

Det notat var åbenbart blevet væk hos NIO Formula E Team, da de sendte Tom Dillmann ud på banen, hvor han kørte en hel serie af omgange, hvor han klippede mere og mere tid af, for hver omgang han kørte.

BMW i Andretti Motorsport havde forstået konceptet lidt bedre, og med Antonio Felix da Costa, snuppede de Pole Position foran Dillmann, som dog skal en tur forbi dommerne, for at forklare sig omkring de ekstra omgange. Jose Maria Lopez blev P3, foran Sebastien Buemi, Stoffel Vandoorne og Sam Bird.

Vandoorne var den eneste mand fra kvalifikationsgruppe B, som kom i toppen af feltet.

En medvirkende årsag til dette, var at GEOX Dragon kører Maximilian Günther ramte muren i Gruppe B, og derved sendte Rødt Flag ud på banen. Her gik Andre Lotterer glip af hans flyvende 250kW omgang, som han ellers var tæt på at have fuldført.

Antonio Felix da Costa
Photo: ABB FIA Formula E

I den allersidste minut af kvalifikationen kørte Mahindra Racing kører Felix Rosenqvist hårdt i muren, i opløbssvinget, og det gav noget forvirring omkring de lokale flagposter, som vekslede lidt mellem at flage med Rødt Flag og Gult Flag… Ikke just noget der gjorde at kørerne turde give fuld gas gennem de sidste sving.

Så alt i alt en kaotisk kvalifikation, hvor der helt sikkert bliver kø udenfor dommernes kontor inden løbet – ikke kun med Dillmann, men også en hel flok sure kørere og teamchefer fra kvalifikationsgruppe B, som uretfærdigvis blev bremset ned på grund af et falsk Rødt Flag, fra en enkelt flagpost.

Løbet starter efter planen klokken 13.00 dansk tid.

Relaterede nyheder