Mindst 47 biler til start på Daytona

Der kommer mindst 47 biler til start ved den 57. udgave af Rolex 24 at Daytona løbet, som køres i slutningen af januar.

IMSA WeatherTech SportsCar Championship har offentliggjort en foreløbig deltagerliste med 47 biler på. Heraf oplyser de at mindst 37 af disse planlægger at køre hele sæsonen, og ikke kun Daytona løbet.

Det er en tilbagegang på 3 biler i forhold til 2018 løbet, men selv 47 biler er en bil for hver 121 meter – hvis alle altså kørte med den samme afstand, hele banen rundt!

Det som er den helt store ændring til 2019 løbet, er fordelingen mellem prototyper og GT biler. 11 DPi biler og kun 4 LMP2 biler er tilmeldt løbet, mens hele 23 GTD biler stiller til start.

I 2018 var halvdelen af de 20 biler i Prototype feltet LMP2 racere, men efter IMSA har ændret reglerne, så DPi klassen er den hurtigste, bl.a. ved at de får fjernet lidt af restriktionerne på bilernes luftindtag, så er LMP2 klassen ikke længere så interessant. LMP2skal være en Pro-Am klasse, og kun kan køre om en klassesejr, og ikke den generelle Daytona sejr.

Der er endnu ikke sat navne på kørere på listen, så der er ikke kommet flere afsløringer, end dem som holdene allerede selv har offentliggjort.

Acura Team Penske #7, Porsche #912, Ford Chip Ganassi Racing #66, Paul Miller Racing Lamborghini #48, Spirit of Race Ferrari #51
Photo Courtesy of IMSA / Scott R LePage

DPi klassen kommer til at tælle de forsvarende mestre Whelen Engineering Cadillac samt deres Action Express holdkammeret i Mustang Sampling bilen. Dertil Acura Team Penske med to biler, to Mazda Team Joest, to JDC-Miller Motorsports Cadillac racere, samt en enkelt Cadillac til henholdsvis Juncos Racing samt Konica Minolta Wayne Taylor Racing. CORE autosport har en enkelt Nissan DPi racer med, som de har købt fra ESM holdet, som desværre er lukket. Dermed har vi stadig 4 forskellige DPi chassis’er i klassen, med Cadillac (baseret på en Dallara), Acura (ORECA), Mazda (Riley-Multimatic) og Nissan (Ligier).

I LMP2 klassen kommer udelukkende ORECA racere på banen. PR1 Mathiasen Motorsports kommer med en bil, som vi skrev om den anden dag, mens Performance Tech Motorsports endnu har til gode at annoncere deres kørerlineup. DragonSpeed tager begge deres LMP2 biler med, og skulle efter sigende stille til start med deres FIA WEC kørerlineups, men her mangler vi den endelige bekræftelse fra holdet.

GTLM klassen bliver igen igen en kamp mellem BMW, Corvette, Ferrari, Ford og Porsche, hvor vi godt kan forvente kamp helt indtil sidste omgang. Ofte ses GTLM bilerne på en lang stribe, hvor der ikke er meget plads mellem bilerne.

Men GTD klassen bliver alles kamp mod alle. Acura, Audi, BMW, Ferrari, Lamborghini, Lexus, Mercedes og Porsche stiller alle op med mindst en bil. Der kommer 5 Lambo’er til start, 4 Audi og Porsche racere, 2 gange Acura, Ferrari Lexus, og Mercedes, samt en enkelt BMW.

Som det ser ud lige nu, har vi desværre kun en dansker til start, i form af Jan Magnussen for Corvette Racing i GTLM. Der er dog stadig nogle åbne sæder i GTD klassen, hvor David Heinemeier Hansson og Christina Nielsen eller andre danskere eventuelt kunne hoppe i – men om det er et sæder for hele sæsonen eller kun for Daytona løbet, har disse hold ikke offentliggjort.

24 timers løbet på Daytona køres den 26.-27. januar, men allerede den 4.-6. januar køres de første testkørsler på banen, ved den såkaldte ROAR Before the 24 test.

Relaterede nyheder