Kissling Motorsport trækker sig fra motorsports aktiviteter

Der er stadig to måneder tilbage, inden VLN Endurance Championship 2019 sæsonen starter på Nürburgring. Men i går kom en dårlig nyhed for mange fans. Helmut og Stefan Kissling fra Kissling Motorsport annoncerede på deres Facebook side samt hjemmeside, at de trækker sig fra alle former for motorsports aktiviteter, efter at have været 41 år i branchen.

Denne beslutning skyldes for det meste private årsager, da Helmut Kissling har haft problemer med helbredet – men også fordi at Opel ændrer deres struktur og får en anden fokus på motorsport. Opel er nu en del af den franske P.S.A. Group, og Opel Motorsport bliver en integreret del af P.S.A- Motorsport.  Men, som det blev nævnt af Carlos Tavares, chef for P.S.A. Group – og en racerkører selv, som har deltaget i VLN og Nürburgring 24 timers løbene – er prioriteten for Opel at få bilproduktionen rentabel. Kun når det er opnået, vil de begynde at overveje fremtidige motorsports aktiviteter.

Kissling har ikke nogen forventninger til Opel i nærmeste fremtid, og det kombineret med de helbredsproblemerne for Helmut Kissling, bliver beslutningen lidt mere klar. Kissling Motorsport har altid været en familievirksomhed, og haft stærke bånd til Opel Motorsport og deres aktiviteter.  Kissling har deltaget i Opel Astra TCR og Astra Cup aktiviteter i de seneste par år. Før det, var Kissling Motorsport en succesfuld deltager i mange forskellige serier som VLN, ADAC GT Masters, ADAC Procar Series, STT og endda DTM i 1990’erne med Opel Omega 300 24V Evo. De har vundet 20 mesterskaber, inklusiv 4 VLN mesterskabet, og vundet mere end 600 løbssejre med biler, som har været støttet af holdet.

Det er dog blevet bekræftet nu, hvordan supporten til Astra TCR og Astra Cup bliver i fremtiden. Vmax-Engineering tager sig af motorer, elektriske komponenter og software, mens Lubner Motorsport leverer reservedele og logistikken.

Photo: Swoosh Motorsport Communications / Stefan Schneider

Et andet stort spørgsmål for VLN fans har været hvad Kissling’s lukning betyder for den ikoniske Opel Manta med Olaf Beckmann, som har kørt VLN gennem mange år. Deltagelsen for denne specielle bil, som fans elsker så meget, burde være sikret i 2019. Kissling’s involvering med bilen var renovering af motoren, som er foregået henover vinteren. Og teamet som kører med bilen, har stadig en reservemotor. Så selvom det var dårlige nyheder for Opel Fans – vi kommer stadig til at se Manta’en og Astra’erne køre løb i VLN.

Photo: Swoosh Motorsport Communications / Stefan Schneider

Relaterede nyheder