Asiatisk 2019/20 kalender klar

Asian Le Mans Series har nu offentliggjort 2019/20 kalenderen, der byder på lidt overraskelser.

Serien har hidtil været 50/50 fordelt mellem den første halvdel af sæsonen og anden halvdel. Det bliver der lavet om på i den kommende sæson.

Sæsonen starter på Shanghai International Circuit den 24. november, hvilket er to uger efter FIA World Endurance Championship har besøgt banen.

Herefter får holdene en rigtig lang juleferie, da bilerne først skal køre igen den 12. januar i Australien, på den nye The Bend.

En måned efter køres sæsonens 3. afdeling, hvilket bliver på Sepang International Circuit. Som noget nyt bliver løbet startet et par timer før solnedgangen, hvorefter de 4 timers løb bliver afsluttet i mørke.

2019/20 sæsonens finale køres i thailandske Buriram, kun en uge efter Sepang løbet. Den afdeling har ellers traditionelt set haft en januar dato, men får nu lov til at lukke sæsonen i stedet.

Chang International Circuit, Buriram 2019
Photo: Asian Le Mans Series

Dermed står det også klar, at der ikke bliver noget løb på Fuji i Japan i denne omgang. Løbet er de tidligere år blevet kørt i december måned, hvilket har givet holdene utroligt svære forhold, med meget lave temperaturer på et-cifrede grader.

Asian LMS går efter at udvide serien til 5 løb i 2020/21, men det står stadig hen i det uvisse, om det så giver et comeback til banen nær det legendariske bjerg.

Derudover melder serien at 2019/20 kommer til at se ud meget lig 2018/19 sæsonen med hensyn til afvikling og tv. Den eneste tekniske ændring bliver at den nye generation af LMP2 racere bliver tilladt i serien, men de skal køre i “Pro” kategorien, mens LMP2 Am skal køres med de bliver, som ellers udgik af FIA WEC og ELMS efter 2016. Der skal fortsat gives billetter til 24 timers løbet på Le Mans til klassevinderne i LMP2, LMP2 Am, LMP3 og GT klasserne.

Serien har oplevet en stor fremgang over de seneste år, og med en australsk bane på kalenderen, håber de at kunne trække mere interesse fra disse hold. Der kører også en LMP3 serie i Australien, som forhåbentlig giver disse hold mod på at dukke op til et eller flere af løbene i Asian LMS.

2018/19 finalen køres denne weekend i Malaysia på Sepang International Circuit, hvor alle 4 mesterskaber endnu er åbne.

2019/20 kalenderen er som følger:

22.-24. november, Shanghai International Circuit, Kina

10.-12. januar, The Bend, Australien

14.-15. februar, Sepang International Circuit, Malaysia

21.-23. februar, Buriram – Chang International Circuit, Thailand

Relaterede nyheder