Stegende varm kval på Sepang – opdateret

Sæsonens sidste kvalifikation i Asian Le Mans Series 2018/19 er blevet kørt på Sepang International Circuit i Malaysia.

22 biler havde taget turen til den nu tidligere Formel 1 bane, og skulle finde startplaceringerne, i den stegende eftermiddags sol og 33 graders varme.

Først var de 5 GT biler på banen.

De to Tianshi Racing Team Audi #66 og #88 var hurtigt ude på banen. Siden Buriram løbet er begge biler blevet opgraderet med det nye Evo kit på Audi R8 LMS GT3 raceren, hvilket skulle give dem lidt mere fart.

Det var også noget der virkede for Dries Vanthoor i #88, der satte hurtigste tid af alle, foran mesterskabskandidaterne Car Guy Ferrari #11, som havde sat James Calado i bilen.

Faktisk havde Car Guy Ferrari #11 mulighed for at vinde mesterskabet allerede efter kvalifikationen, såfremt de tog Pole Position, så der var ekstra meget for Calado at køre for.

Ferrari gik så meget efter Pole Position, at de kaldte både Car Guy #11 og Spirit of Race #51 i pitten, for at få 4 helt nye dæk på bilen.

To minutter før målflaget kørte begge Tianshi Racing Team Audi’er i pitten, og lod Ferrari’erne jagte #88 pole tiden.

Først forbedrede #51 sig og derefter #11 – men ingen af tiderne var hurtigere end #88.

TF Sport Aston Martin #5 var også med i GT kvalifikationen, men holdet brugte tiden på at give Ivor Dunbar nogle ekstra omgange inden løbet, samt få kørt den nye motor til, som holdet måtte skifte efter lørdagens træning.

Tianshi Racing Team Audi #88 med Dries Vanthoor tog Pole Position foran Car Guy Ferrari #11 med James Calado og Spirit of Race Ferrari #51 med Alessandro Pier Guidi. Dermed var der ikke nogen mesterskabsafgørelse i dag.

Tianshi Racing Team Audi #88
Photo: Asian Le Mans Series

LMP2 og LMP3 bilerne skulle deles om banen til deres 15 minutters kvalifikation. Her var der ikke nogen mesterskaber som kunne afgøres, da afstandene mellem bilerne i stillingen var så marginale.

Denne gang havde vi hele tre danske biler. Michelle Gatting var en del af R24 #50 holdet i LMP3 med Katherine Legge og Margot Laffite som holdkammerater, i et rent kvindehold. Christian Stubbe Olsen var en del af Ecurie Ecosse/Nielsen #7 i LMP3, med Nick Adcock som holdkammerat – og sidst men ikke mindst, så var Anders Fjordbach en del af Algarve Pro Racing #25 LMP2 holdet, sammen med Chris McMurry og Mark Patterson.

Algarve Pro Racing #24 med Andrea Pizzitola var den første bil til at sætte en hurtig tid, foran Spirit of Race #8 med Pipo Derani og United Autosports #22 med Phil Hanson.

United Autosports #2 med Wayne Boyd var hurtigst i LMP3, foran Viper Niza Racing #65 med Nigel Moore og Ecurie Ecosse/Nielsen #7 med Christian Stubbe Olsen.

Efter lidt ventetid, kom Anders Fjordbach i Algarve Pro Racing #25 på banen, og satte med det samme den næsthurtigste tid i LMP2 – lige efter holdkammeraterne i #24.

Der var virkelig kamp om pladserne forrest i LMP2, hvor Panis Barthez Competition #23 med Matthieu Lahaye også ville blande sig i top 3. United Autosports #22 med Phil Hanson satte nu den hurtigste tid.

Men efter en ekstrem tæt kvalifikation kunne Spirit of Race #8 med Pipo Derani glæde sig over Pole Position foran United Autosports #22 med Phil Hanson, og Algarve Pro Racing #24 med Andrea Pizzitola.

Spirit of Race #8
Photo: Asian Le Mans Series

Anders Fjordbach i Algarve Pro Racing #25 sluttede P5, men kunne muligvis havde startet et par pladser længere fremme, da han fik et par tider frataget på grund af track limits.

I LMP3 tog lokale Viper Niza Racing #65 med Nigel Moore Pole Position foran United Autosports #2 med Wayne Boyd og Ecurie Ecosse/Nielsen #7 med Christian Stubbe Olsen.

Viper Niza Racing #65
Photo: Asian Le Mans Series

Katherine Legge havde æren af at kvalificere R24 #50 bilen, og fik den kørt ind på en 9. plads i LMP3 klassen.

Så der er lidt arbejde for Gatting, Olsen og Fjordbach, hvis de vil vinde løbet i morgen.

Der er dog 4 timers racerløb i meget høje temperaturer, så der kan ske rigtig meget. Løbet starter klokken 05.00 dansk tid, og kan ses på YouTube, hvor streamen starter en halv time før.

Opdatering: Viper Niza Racing #65 har efterfølgende mistet alle tiderne, da der var noget galt med det brandhæmmende tøj som Nigel Moore kørte med i kvalifikationen. Derfor starter United Autosports #2 med Wayne Boyd fra Pole Position, foran Ecurie Ecosse/Nielsen #7 med Christian Stubbe Olsen og Eurasia Motorsport #36 med Aiden Read. Samtidig rykkede R24 #50 op på 8. pladsen i klassen.

Relaterede nyheder