31 biler i Le Mans Cup åbningsløb

Michelin Le Mans Cup starter i næste uge på Paul Ricard banen i Frankrig.

LMC, som serien kaldes i kort form, er en supportserie til European Le Mans Series, og det bliver en måske endnu mere uforudsigelig sæson en ELMS serien selv.

31 biler har meldt deres ankomst til den første afdeling af mesterskabet. LMC har den store gulerod, at vinderen af GT3 klassen får en billet til 24 timers løbet på Le Mans 2020. Der køres også med LMP3 biler, men her giver arrangørerne indtil videre ikke nogen automatiske billetter.

Der er 10 biler i GT3 klassen, hvor vi får en god blanding af Ferrari 488 GT3, Mercedes AMG GT3, Lamborghini Huracan GT3, Porsche GT3 og Aston Martin Vantage GT3.

Vi har et enkelt dansk indslag i GT3 kategorien, hvor Mikkel Mac skal køre sammen med Fabien Lavergne i Luzich Racing Ferrari #71. Mac kommer til serien som forsvarende mester i GT Open, men skal nu prøve at føre holdet til en titel i LMC.

Luzich Racing er et af ELMS holdene, der har en bil med i GT3 klassen. Kessel Racing, Ebimotors og Spirit of Race er tre andre.

Spirit of Race Ferrari #51
Photo: JJ Media

Der kommer hele 21 LMP3 biler på banen, hvor en stor del af ELMS holdene har et “junior” hold.

Nielsen Racing, Cool Racing, Graff, Eurointernational, RLR MSport, BHK Motorsport og United Autosports har allerede en eller flere LMP2 og/eller LMP3 biler på startgridden i ELMS, men udbygger altså programmet med en LMP3 bil i denne serie.

Flere af kørerne er også på dobbelt arbejde. En af dem er Christian Stubbe Olsen i RLR MSport #14. Christian skal i år have sin far Tom Olsen med i bilen, hvor de så udgør det eneste rent dansk hold.

De bliver dog ikke seriens eneste far/søn hold, hvor AT Racing #90 med Alexander Talkanitsa Snr og Jr er hoppet i LMC efter et par sæsoner i ELMS, hvor Mikkel Jensen har været medkører i den bil. LMC er kun 2 timers løb, med et enkelt pitstop halvvejs, så der er ikke behov for en 3. kører i denne serie.

Men den danske indflydelse stopper ikke her. KEO Racing #43 stiller op med Michael Markussen, som får svenske Joakim Frid med i bilen. Det danske hold har siden efteråret 2016 haft en Ligier JS P3 – Nissan racer, som de har deltaget med i serien on-off siden da. De fleste kender nok Michael Markussen, som har kørt DTC i gennem de seneste mange år, men nu vil prøve kræfter med de internationale løb, mod hans ultimative mål – Le Mans. Mens Markussen er helt ny i en LMP3 racer, bortset fra testkørsler, så har Joakim Frid lidt erfaring med biltypen fra både test og løb.

Lanan Racing #25
Photo: JJ Media

På papiret er det nok Tony Wells og Colin Noble i Nielsen Racing #2, der har den stærkeste line-up. De to har kørt Asian Le Mans Series 2018/19 sammen, og viste her rigtig god fart, men var ofte plaget af tekniske problemer. Det er nødvendigt at køre helt fejlfrit, ellers står der 20 andre biler, og er klar til at snuppe podiepladserne.

Dermed er vi kommet op på 10 danske kørere, som skal i aktion i ELMS og/eller LMC.

Alle løbene afvikles over 2 dage, hvor der køres træning fredag, hvorefter der køres kvalifikation lørdag formiddag, og to-timers løbet så køres lørdag eftermiddag, efter ELMS kvalifikationen er afsluttet.

Michelin Le Mans Cup kører over 6 afdelinger, og følger som regel ELMS serien. Undtagelsen kommer dog ved 24 timers løbet på Le Mans, hvor Michelin Le Mans Cup skal deltage i Road to Le Mans løbet, som køres inden det store løb. Til gengæld springer serien over afdelingen på Silverstone, hvor FIA WEC optager en stor del af tidsplanen.

Den første afdeling af Michelin Le Mans Cup køres den 13. april 2019 på Circuit Paul Ricard.

Relaterede nyheder