ELMS fri træning i tørvejr

Weekendens første officielle træning for European Le Mans Series blev kørt i tørvejr, men med ret tæt skydække over Paul Ricard banen.

Træningen blev ikke mange minutter gammel inden at der kom Full Course Yellow, da United Autosports #3 tabte baghjulet på deres Ligier LMP3 racer. Bilen blev transporteret tilbage til pitten på laddet af en lastbil, hvor mekanikerne så kunne få et nyt hjul skruet på, og endte med at få kørt 9 omgange.

Kort tid efter var den dog gal igen. Her endte vi med et rødt flag, da Luzich Racing Ferrari #51 med Nicklas Nielsen hældte kølervæske ud over banen, så der måtte gang i en større omgang kattegrus, inden at sessionen blev givet fri igen.

DragonSpeed #21
Photo: JJ Media

Det var dog ikke det eneste problem for danskerne. Mikkel Jensen kom slet ikke på banen med Eurointernational #11, da holdet har fået inddraget både deres ELMS bil men også Michelin Le Mans Cup racer. Det er en sag som vi vil forsøge at følge op på.

Og så er det ellers tid til mere positive nyheder.

DragonSpeed #21 med Ben Hanley var den hurtigste bil i LMP2 klassen, foran RLR MSport #43 og G-Drive Racing #26. Længe lå High Class Racing #20 hurtigst i træningen, men de endte på 5. pladsen i klassen – men mindre end 0,1 sekund fra P2. Det er virkelig tæt i toppen!

Oregon Team #10
Photo: JJ Media

Oregon Team #10 med Damiani Fioravanti fortsatte de gode takter i LMP3 fra tidligere på ugen, og var hurtigst i LMP3, foran Realteam Racing #9, M.Racing #19 og Ultimate #17. Det vil sige en Norma 1-2-3-4, inden United Autosports #2 fik en Ligier kørt ind på 5. pladsen.

RLR MSport #15 med Martin Vedel Mortensen, Christian Stubbe Olsen og Martin Rich var 15. hurtigst i LMP3 klassen, og lukkede derved feltet. Det kan sagtens være de tekniske problemer, og derved manglende kørsel tidligere på ugen, som bidder dem lidt i halen nu. Men de har stadig mange timers træning og løb, inden der skal deles point ud søndag eftermiddag.

Dempsey-Proton Racing #77
Photo: JJ Media

I GTE var der total Porsche dominans. Dempsey Proton Racing #77 med Matteo Cairoli var hurtigst, foran Proton Competition #88 og Team Project 1 #56. Spirit of Race #55 var bedste Ferrari i P4, efterfulgt af Kessel Racing Ferrari #83 med Manuela Gostner, Rahel Frey og Michelle Gatting – den sidstnævnte satte tiden.

Senere i dag er der Bronzetræning, for kørerne med den rang, og ellers er European Le Mans Series tilbage på banen i morgen formiddag klokken 9.00.

Relaterede nyheder