Solrig Spa kval for LMC

Kvalifikationen til sæsonens næstsidste Michelin Le Mans Cup løb blev kørt her til formiddag på Spa Francorchamps.

GT3 bilerne var de første til at få 15 minutters kvaltid, i strålende solskin.

Spa banen indbyder til rig mange overskridelser af track limits, så det var en besked som hoppede op på skærmen adskillige gange.

Første flyvende omgang for mesterskabsførende Luzich Racing Ferrari #71 med Fabien Lavergne bag rattet, var en af dem som blev underkendt, mens hans anden omgang var nok til at tage Pole Position med næsten et halvt sekund ned til Kessel Racing Ferrari #8 på andenpladsen.

Kessel Racing Ferrari #60 røg endda i Track Limits fælden hele to gange, så efter næsten 10 minutters kvalifikation, stod de stadig uden tid.

Ebimotors Porsche #88
Photo: JJ Media

Ebimotors Porsche #88 fik tekniske problemer, og stoppede ude på banen, men heldigvis lige ved en åbning i autoværnet. Bilen kunne dog ikke skubbes væk, så der måtte rødt flag ud, så bilen kunne løftes væk med en kranbil. Men der var små 6 minutter tilbage på uret, så alle kørerne fik endnu en forsøg til at sætte en hurtig tid. Inden da havde Paolo Venerosi nået at sætte 7. hurtigste tid med Porsche raceren.

3 minutter før kvalifikationens afslutning, poppede der dog en besked op – Bil 71 undersøges for forkert opførsel under gult og rødt flag. Dermed risikerede Lavergne og hans danske holdkammerat Mikkel Mac potentielt at miste deres tider.

Kessel Racing #8 med Sergio Pianezzola snuppede hurtigste tid, kort tid før tiden løb ud, men Lavergne i 71’eren satte en tid der var næsten et sekund hurtigere end alle andre!

Spirit of Race Ferrari #51 havde et solospin på allersidste omgang, så de ikke fik forbedret deres tid.

Så Luzich Racing #71 med Mikkel Mac og Fabien Lavergne var hurtigste bil, foran Kessel Racing Ferrari #8 med Sergio Pianezzola og Giacomo Piccini, mens Krypton Motorsport Mercedes med Marco Zanuttini og Stefano Pezzucchi var 3. hurtigste bil.

Luzich Racing #71
Photo: JJ Media

Herefter fulgte LMP3 bilernes kvalifikation. Med danske briller var her desværre kun et team at heppe på, i form af KEO Racing #43, som havde Johan Jokinen bag rattet, samt Alain Costa fra Monaco. RLR MSport #14 som Christian Stubbe Olsen ellers har kørt i tidligere på året, deltog ikke i denne afdeling.

Cool Racing #74 holdt kortvarigt stille ude på banen, men kom selv igang igen.

Lanan Racing #25 med Michael Benham var centimeter fra at køre op bagi Nielsen Racing #2 med Tony Wells, men nåede lige at undvige – og stadig sætte hurtigste tid, blandt alle bilernes første flyvende omgange.

Mesterskabsførende DKR Engineering #3 med Francois Kirmann snuppede dog hurtigste tid på bilens anden flyvende omgang, som konkurrenterne så kunne jagte. Graff #39 med Adrien Chila gjorde et forsøg, men kunne slet ikke matche landsmandens supertid.

KEO Racing #43
Photo: JJ Media

Racing Experience #11 med Nicolas Melin havde solospin i Bus Stop Chikanen, på en ellers potentielt ret god omgang. Spirit of Race #55 gjorde ham kunsten efter, og Claudio Sdanewitsch kom ligeså hurtigt videre igen. Alle gode gange tre kom da United Autosports #22 med Jim McGuire også spandt samme sted.

Mens DKR Engineering #3 selvsikkert havde sat ude i front, begyndte konkurrenterne at nærme sig bagfra. Lanan Racing #25 havde en rigtig god omgang, men kunne desværre ikke holde tiden hele vejen til målstregen.

DKR Engineering #3 med Francois Kirmann og Laurents Hörr sat dog truf på til sidst, og forbedrede tiden yderligere, så de tog Pole Position foran Graff #9 med Eric og Adrien Trouillet, og Graff #39 med Adrien Chila og Nicolas Schatz.

DKR Engineering #3
Photo: JJ Media

KEO Racing #43 havde Alain Costa bag rattet, og han fik den kørte ind på 11. startposition i klassen.

Løbet startes lørdag eftermiddag 15.55, og kan følges på YouTube live stream via dette link.

Relaterede nyheder