KEO Racing satser på LMP2

KEO Racing har store planer for 2020.

Teamet har fået fat i en brugt Dallara JSP217 Gibson, som de planlægger at køre med i European Le Mans Series.

Holdet har i denne sæson deltaget i Michelin Le Mans Cup, der også inkluderede Road to Le Mans løbet på Circuit de la Sarthe, som var opvarmningsløb til 24 timers løbet i Le Mans.

Det er fortsat planen at deltage med LMP3 raceren, såfremt der er interesserede kørere, som også kan medbringe det nødvendige budget. Reglerne i LMP3 er at der skal være en Bronzekører i bilen, og de kørere hænger ikke ligefrem på træerne – i hvert fald ikke de super hurtige af dem. Det lykkedes holdet at finde en god Bronzekører i Joakim Frid, som tog Pole Position på Monza, som Sølvkører Michael Markussen så fulgte op på, og førte den første time af løbet.

KEO Racing #43
Photo: JJ Media

Der er rigtig mange danske kørere, som kunne tænke sig at køre Le Mans og sportsvogne, men her er LMP3 ikke altid velegnet, da de som oftest, selv på helt bar bund i sportsvognsverdenen, bliver rangeret som Sølvkører, og dermed skal have en langsommere og mindre erfaring kører med i bilen.

LMP2 klassen er langt mere attraktiv set med danske briller, da alle de unge talenter som udgangspunkt er Sølvkørere. I LMP2 er kravet til lavest rangerende kører Sølv, så derfor er det muligt at komme ind og gøre en god figur, og ikke mindst, lære fra mere erfarende kørere. Det er hvad KEO Racing satser på.

Derudover hænger der en Le Mans gulerod ude i horisonten, da LMP2 racerne netop kan deltage i 24 timers løbet – såfremt man slipper gennem nåleøjet.

Og nåleøjet er også noget at holdet allerede skal slippe igennem, for bare at kunne deltage i ELMS. De seneste år har der været maksimal kapacitet på gridden, og derfor har nogle LMP3 hold måtte kigge forgæves efter klassen. Men danske High Class Racing har banet vejen for Dannebrog ind i ELMS, og nu helt ind i FIA World Endurance Championship, så forhåbentlig kan KEO Racing følge med i slipstrømmen, og blive det næste danske hold i international sportsvognsræs på topniveau.

Deltagerne i European Le Mans Series 2020 bliver offentliggjort i februar måned.

Relaterede nyheder