Ultra tæt Petit Le Mans kvalifikation

2019 sæsonen i IMSA WeatherTech SportsCar Championship var nået til finaleweekenden i dette års mesterskab, som blev kørt på Michelin Raceway Road Atlanta banen i Georgia, forud for Petit Le Mans løbet.

Fredag eftermiddag lokal tid skulle kvalifikationen køres.

Først var de 12 GTD biler på banen, til deres 15 minutters kvalifikation.

Christina Nielsen havde fået æren af at kvalificere Heinricher Racing w.Meyer Shank Racing Acura #57.

Turner Motorsport BMW #96 gav rødt flag på banen, da Robby Foley røg af banen i Sving 10, og gravede M6’eren dybt ned i gruset.

Ben Keating i Riley Motorsports – Team AMG #33 var hurtigste kører i de første par omgange, indtil Ricardo Feller i Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 gav den fuld gas, og tog første position. Paul Miller Racing Lamborghini #48 var lige oppe på førstepladsen, indtil Feller snuppede Pole med en ny banerekord.

Men holdet havde rørt bilen under det røde flag, så alle deres tider blev frataget, og i stedet kom Paul Miller Racing Lambo #48 med Corey Lewis, Bryan Sellers og Marco Seefried på Pole, foran Precision Performance Motorsports Lambo #47 med Shinya Michimi, Brandon Gdovic og Don Yount, mens Riley Motorsports – Team AMG #33 med Jeroen Bleekemolen, Ben Keating og Felipe Fraga var P3.

Paul Miller Racing #48
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Christina Nielsen, Katherine Legge og Ana Beatriz i Heinricher Racing w.Meyer Shank Racing Acura #57 var 7’er blandt GTD bilerne, lige bag holdkammeraterne i den mesterskabsførende #86.

9 GTLM biler var på banen til deres kvalifikation, hvor Risi Competizione Ferrari #62 var tilbage for første gang i IMSA siden Daytona.

Corvette Racing #4 var den første bil til at sætte hurtigste tid, i holdets amerikanske afskedsløb med C7.R modellen. Porsche #911 snuppede hurtigste tid fra dem, inden Porsche #912 kørte marginalt hurtigere.

BMW Team RLL #24 var næste bil til at være hurtigst, inden Risi Competizione Ferrari #62 sprang øverst.

James Calado, Alessandro Pier Guidi og Daniel Serra tog Pole Position for Risi Competizione Ferrari #62, foran Corvette Racing #3 med Antonio Garcia, Mike Rockenfeller og Jan Magnussen, mens Philipp Eng, Jesse Krohn og John Edwards i BMW Team RLL #24 var treer. Mesterskabsførende Porsche #912 var firer og Ford Chip Ganassi Racing #66 som femmer – alle 5 mærker indenfor 0,217 sekund af hinanden – WOW!

Risi Competizione Ferrari #62 & Riley Motorsports – Team AMG #33
Photo Courtesy of IMSA / Scott R LePage

Til sidst skulle alle prototyperne på banen – 11 DPi og 2 LMP2.

Acura Team Penske var hurtige til at tage en 1-2 føring, men blev slået af begge Action Express Cadillac biler.

Performance Tech Motorsports #38
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Whelen Engineering Cadillac #31 med Felipe Nasr, Pipo Derani og Eric Curran tog Pole Position, foran Ricky Taylor, Helio Castroneves og Graham Rahal i Acura Team Penske #7, med Mustang Sampling Cadillac #5 med Joao Barbosa, Mike Conway og Filipe Albuquerque som treer. Herefter fulgte den anden Acura, inden Mazda Team Joest #77 gav 3 mærker indenfor 0,390 sekund af hinanden.

Whelen Engineering Cadillac #31
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

I LMP2 var Performance Tech Motorsports #38 hurtigst med Kyle Masson, Cameron Cassels og Andrew Evans, foran PR1 Mathiasen Motorsports #52 med Gabriel Aubry, Matt McMurry og Dalton Kellett.

10 timers løbet køres lørdag, med start klokken 18:05 dansk tid.

Relaterede nyheder