Rolex 24 at Daytona 2020 – de første timer

Den 58. udgave af Rolex 24 at Daytona, eller på en lidt mere dansk måde, 24 timers løbet på Daytona, fik en tør start med 20 graders varme, da de 38 biler passerede det grønne flag.

Pfaff Motorsports Porsche #9 havde kørt sig til Pole Position i GTD, med Zacharie Robichon, Dennis Olsen, Lars Kern, Patrick Pilet, foran Scuderia Corsa Ferrari #63 med Jeff Westphal, Toni Vilander, Alessandro Balzan og Cooper MacNeil, mens Heinricher Racing w. Meyer Shank Racing Acura #57 med Trent Hindman, Alvaro Parente, Misha Goikhberg og AJ Almendinger var P3.

Christina Nielsen havde kvalificeret GEAR Racing Powered by Grasser Lamborghini #19 ind på 14. pladsen i klassen. En bil som hun deler med Katherine Legge, Tatiana Calderon og Rahel Frey, som er hoppet ind som barselsvikar for Ana Beatriz, som ellers skulle have været 4. kører på bilen, men som offentliggjorde tidligere på ugen, at hun er gravid.

Nicki Thiim skulle dele Heart Of Racing Team Aston Martin #23, med Roman de Angelis, Ian James og Alex Riberas, og startede derved lige foran Christina.

#77 Mazda Team Joest Mazda DPi, DPi: Oliver Jarvis, Tristan Nunez, Olivier Pla, #6 Acura Team Penske Acura DPi, DPi: Juan Pablo Montoya, Dane Cameron, Simon Pagenaud

I GTLM klassen var det en Porsche 1-2 med Porsche #911 på Pole Position, med Nick Tandy sammen med Fred Makowiecki og Matt Campbell, mens Porsche #912 med Laurens Vanthoor, Earl Bamber og Mathieu Jaminet startede P2, og Corvette Racing #3 med Antonio Garcia, Jordan Taylor og Nicky Catsburg var P3.

PR1 Mathiasen Motorsports #52 havde taget Pole Position i LMP2 klassen, hvor Ben Keating kørte sammen med Simon Trummer, Nick Boulle og Gabriel Aubry. DragonSpeed #81 med Henrik Hedman, Ben Hanley, Colin Braun og Harrison Newey var toer, mens Starworks Motorsport #8 med John Farano, Ryan Dalziel, David Heinemeier Hansson og Nicolas Lapierre var på tredje startposition.

Mazda Team Joest #77 med Oliver Jarvis, Tristan Nunez og Olivier Pla holdt på løbets generelle Pole Position, foran Acura Team Penske #6 med Juan Pablo Montoya, Dane Cameron og Simon Pagenaud, mens Mazda Team Joest #55 med Jonathan Bomarito, Harry Tincknell og Ryan Hunter-Reay skulle starte løbet fra P3.

Heldigvis var alle biler køreklare. Black Swan Racing Porsche #54 havde fået bygget en helt ny bil op, på en bar karosse som Wright Motorsports havde stående. Men det var nogle meget trætte mekanikerne, som gik i seng fredag, efter at have arbejdet mange timer, for at få den på banen til den allersidste træning inden løbet.

Heart of Racing Aston Martin #23
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Whelen Engineering Cadillac #31 gik til angreb allerede i Sving 1, hvor det lykkedes Felipe Nasr at overhale Jonathan Bomarito i Mazda Team Joest #55 udenom, og med det samme lagde Juan Pablo Montoya i Acura Team Penske #6 under pres.

Antonio Garcia i Corvette Racing #3 var også aggressiv på første omgang, og kom op på andenpladsen i GTLM kategorien.

Turner Motorsport BMW #96 var kommet op fra 4. startposition til andenpladsen i GTD kategorien. Men alt dette var indenfor de første 10 minutter af løbet.

De førende fik 7 frie omgange, inden de begyndte at hente GTD bilerne.

Whelen Engineering Cadillac #31 tog andenpladsen i løbet, efter godt 25 minutters ræs, da Nasr kom forbi Montoya i Acura Team Penske #6.

Performance Tech Motorsports #38 var kommet op på andenpladsen i LMP2 kategorien, mens DragonSpeed #81 var faldt tilbage på 4. pladsen.

Acura Team Penske #7
Photo Courtesy of IMSA / Barry Cantrell

Acura Team Penske #7 og Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10 var tæt på at støde sammen, da de to skulle overhale noget langsommere trafik ude på ovalen, men Ryan Briscoe i 10’eren nåede at klodse bremserne i, så det ikke kom til kontakt.

GEAR Racing Powered by Grasser Lambo #19 var en af de første GTD biler på pitlane, hvor Christina Nielsen havde haft nogle elektriske problemer i bilen, så holdet skiftede rattet ud på bilen. Hun var desværre faldet ned på sidstepladsen grundet problemerne, men overlod bilen til Tatiana Calderon, som så skulle tjekke om problemerne var løst.

Mekanikerne på BMW Team RLL #25 havde store problemer med at få højre forhjul af bilen, i forbindelse med deres 2. pitstop. Mekanikeren havde 3 forskellige luftnøgler på, inden det lykkedes at få den slået fri, så der kunne komme et frisk Michelin dæk på bilen. Det kostede bilen omkring 1 minut ekstra i pitten, svarende til lidt over en halv omgang for fuld fart.

Corvette Racing #3
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Knapt to timer inde i løbet kom Whelen Engineering Cadillac #31 ind i pitten for nedsat hastighed. Solskærmen fra forruden var blæst op foran motorens luftindtag, så den ikke længere kunne få al den luft som den ellers plejede at få. Så det var en hurtig løsning for mekanikeren, som blot skulle trække den folie af bilen, og så sende den afsted igen.

Et kvarter senere rykkede Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 op på andenpladsen i løbet, da Kamui Kobayashi fik overhalet Dane Cameron i Acura Team Penske #6.

Der var dramatik omkring Mazda Team Joest #55 og deres 4. pitstop. Ryan Hunter-Reay dykkede i pit meget meget sent, og var lige ved at køre ind i GEAR Racing Lambo’en på vej ind. Da han steg ud af bilen, rystede han på hovedet – men selv kørerskiftet til Harry Tincknell gik ikke glat, og holdet tabte yderligere et par sekunder i det skifte.

AIM Vasser Sullivan Lexus #14
Photo Courtesy of IMSA / Barry Cantrell

WRT Speedstar Audi Sport #88 i GTD kategorien, fik slet ikke bremset i tide, da de skulle pitte for 3. gang. Rolf Ineichen opdagede slet ikke holdet stod og viftede med arme og skilte, inden han var kørt forbi deres område i pitten. Derfor måtte mekanikerne løbe efter bilen, og skubbe den tilbage, inden de kunne tanke den og skifte dæk – og samtidig skifte til Daniel Morad.

De to Porsche racere i GTLM havde byttet plads, så Porsche #912 nu førte foran #911, mens BMW Team RLL #24 var kommet op på 3. pladsen, foran Corvette Racing #3.

Knap 3 timer inde i løbet tog Kobayashi i Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 føringen af løbet, på reel vis, da han lavede et meget sent dyk på Tristan Nunez i Mazda Team Joest #77. Det var første gang i løbet, at 77’eren ikke var i føring, på nær i forbindelse med pitstoppene.

Føringen skiftede igen, da begge biler havde pittet. #77 havde været i pit før 10’eren, og havde derved varme i dækkene. Så Nunez kom forbi Kobayashi med en resolut manøvre på vej ud af NASCAR Sving 2.

Mazda Team Joest #55, WRT Speedstar Audi Sport #88, Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10, Paul Miller Racing Lambo #48
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Løbets første straf kom kort tid efter til Kamui Kobayashi – Drive-through straf for at have kørt 3 km/t for hurtigt i pitten. Så var han pludselig sendt ud af top-5 i DPi kategorien.

3 en halv time inde i løbet, havde vi dagens sammenstød, da Mazda Team Joest #55 og Acura Team Penske #7 kørte sammen i indgangen til Bus Stop Chikanen. Det sendte Helio Castroneves i #7 hårdt ind i dækmuren, hvilket rykkede bagvingen af bilen. Begge biler kunne dog køre tilbage til pitten. #55 fik bare et nyt sæt dæk og så afsted igen, mens #7 kørte tilbage til garagen, hvor mekanikerne gik i gang med at reparere bilen. #55 fik en Drive-through straf for forseelsen.

Meyer Shank Racing Acura #86 løb også ind i en Drive-through straf, da de havde kørt 3 km/t for hurtigt i pitten.

Kobayashi var så opsat på at genvinde det tabte, at han overhalede Sebastien Bourdais i Mustang Sampling JDC Cadillac #5 udenom i Sving 1. Det skete efter adskilliges omganges prøven alle andre steder på banen.

Aston Martin Racing #98
Photo Courtesy of IMSA / Barry Cantrell

Heart of Racing Aston Martin #23 og Performance Tech Motorsports #38 havde haft lidt kontakt ude på banen, men ikke noget som dommerne ville give en straf for.

Efter omkring 40 minutters reparationer, var Acura Team Penske #7 tilbage på banen – 23 omgange efter de andre DPi biler.

DragonSpeed #81 fik en punktering på højre bagdæk, men Colin Braun gjorde et rigtig godt stykke arbejde, og fik bilen og dækket med tilbage til pitten.

AIM Vasser Sullivan Lexus #12 måtte have en ny dør på da vinduet var faldet ud af højre dør. Det tog heldigvis ikke mange ekstra sekunder, i forhold til et normalt pitstop.

BMW Team RLL #24 havde stille og roligt fået sneget sig i føring af GTLM, med kun et par sekunder foran begge Porsche racere.

DragonSpeed #81
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Mazda Team Joest #77 kom tilbage i føring af DPi kategorien, da Olivier Pla overhalede landsmanden Simon Pagenaud i Acura Team Penske #6.

Godt fem en halv time inde i løbet var GRT Grasser Racing Team Lamborghini #11 problemer, og måtte køre næsten en hel omgang ude på banen for nedsat hastighed, inden Franck Perera kørte bilen ind på pitlane.

Kort tid efter kom dagens første Full Course Caution, da Heart of Racing Aston Martin #23 og Precision Performance Motorsports Lamborghini #47 stødte sammen ved pitindkørslen. Mens #47 kunne køre tilbage til pitten, måtte #23 løftes derfra med en kranbil, da forenden på bilen var ødelagt, efter kontakt med bagenden af Lambo’en. Replay viste at #23 pløjede ind i bagenden for fuld kraft, mens #47 ville dreje af, og bremse ned til pitten.

Under FCY perioden kørte Pfaff Motorsports Porsche #9 pludselig langsomt. Ikke fordi at den kørte bag Safety Car, men den kørte bare langsomt. Det havde ellers været den suverænt førende i GTD lige siden starten af løbet. Lars Kern fik bilen op i fart igen, men var da faldet ned på 2. pladsen i GTD.

Pfaff Motorsports Porsche #9
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

BMW Team RLL #25 gik også i stå ude på banen, men Bruno Spengler fik hurtigt liv i den igen. Første genstart virkede ikke, så han forsøgte igen. Det virkede heller ikke, så han måtte prøve en 3. gang, inden han fik den tøffet tilbage til pitten, hvor han med det samme kørte den ind til garagen.

Kort tid efter blev løbet givet frit igen. Det gjorde at hele feltet startede med at kæmpe på ny. Olivier Pla i Mazda Team Joest #77 fik tvunget Filipe Albuquerque i Whelen Engineering Cadillac #31.

Dommerne var færdige med at kigge på sammenstødet mellem #23 og #47 – og Heart of Racing Aston Martin #23 fik en 60 sekunders Stop & Go. Muligvis en straf som de aldrig ville komme til at tage, da bilen så meget medtaget ud.

Der var også (som sædvanligt) krig i GTLM, hvor Porsche #911 var tilbage i front, mens BMW Team RLL #24 forsøgte at overhale, men ikke kunne komme forbi. Corvette Racing #3 var tilbage på P3, mens Porsche #912 var nede på P4.

Scuderia Corsa Ferrari #63 tog føringen i GTD, da Toni Vilander fik overhalet Corey Lewis i Paul Miller Racing Lambo #48, mens Praff Motorsports Porsche #9 var på tredjepladsen. Faktisk holdt de bare stille ude på banen, da de var kommet til at overhale Safety Car uberettiget. Så det slap de umilddelbart afsted med, da de selv faldt tilbage i rette position igen – og faktisk tilbage på P2, så de tog en lille uofficiel straf for forseelesen.

Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10
Photo Courtesy of IMSA / Barry Cantrell

BMW Team RLL #25 var tilbage på banen igen, efter næsten 23 minutters reparationer. Problemet på bilen var en ødelagt olieforbindelse, på grund af nogle vragdele, som var blevet slynget op.

Lige før 6-timers mærket, skete der ting og sager. Riley Motorsports Mercedes #74 og WRT Speedstar Audi Sport #88 stødte sammen på vej ind i Bus Stop Chikanen, men begge kunne køre videre uden problemer.

Corvette Racing #3 og Aston Martin Racing #98 havde kontakt under nedbremsningen til Sving 1, hvor begge biler spandt af banen med høj hastighed. Begge biler slap nådigt fra kontakten, da de ikke ramte noget. Begge biler var inde for at få nye dæk på, da de gamle var blevet noget firkantede. På vej ud af pitten klippede #98 betonmuren i Sving 1, som faktisk gav endnu større skader på bilen, som mekanikerne måtte i gang med at reparere. Alt i alt en skidt time for Aston Martin fans, som faktisk endte med at begge biler blev erklæret for udgået, på grund af skaderne på begge biler.

Dermed var løbet slut for Nicki Thiim, som var en af kørerne i 23’eren.

Efter 6 timers ræs var Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 i front af DPi, PR1 Mathiasen Motorsports #52 i LMP2, BMW Team RLL #24 i GTLM og GEAR Racing powered by Grasser Lambo #19 i GTD – sidstnævnte var dog på en lidt anden tankstrategi, men det betød at de fik maksimum point til Michelin Endurance Cup, som er langdistancemesterskabet til de lange løb.

Kun 18 timer tilbage…

Relaterede nyheder