Tør kvalifikation i Malaysia

Kvalifikationen til 2019/20 sæsonens 3. afdeling af Asian Le Mans Series blev kørt på Sepang banen i Malaysia.

De 23 hold var heldige at starte i strålende solskin, hvilket bestemt ikke er givet i løbet, som køres senere i dag.

Først var de 6 GT biler på banen. Desværre var der ingen BMW racere i Malaysia denne gang, da alle tre biler i sæsonen var drevet af kinesiske hold, som ikke havde lov til at forlade Kina på grund af Corona virussen.

Men en god blanding af Ferrari, Aston Martin og Lamborghini var på banen. De forsvarende mestre, Car Guy Ferrari #7, var de første til at sætte en hurtig tid, men blev udfordret af HubAuto Corsa Ferrari #27.

Holdene var inde for at få friske dæk på, inden holdene forsøgte at forbedre deres tider.

Det var noget der næsten huggede over et sekund af tiden, hvor HubAuto Corsa Ferrari #27 nu var hurtigst.

Spirit of Race Ferrari #51 ville også prøve at være hurtigt i kvalifikationen, indtil Car Guy Ferrari #7 sprang op på førstepladsen.

Car Guy #7
Photo: Asian Le Mans Series

Det endte med en Ferrari 1-2-3, med Car Guy #7 med Come Ledogar bag rattet plus Takeshi Kimura og Kei Cozzolino på Pole, foran Spirit of Race #51 med Alessandro Pier Guidi som kval kører samt Ozz Negri Jr og Francesco Piovanetti, og HubAuto Corsa #27 kørt af Davide Rigon plus Marcos Gomes og Liam Talbot på P3. D’Station Racing Aston Martin #77 var P4, foran T2 Motorsports Ferrari #75 og JLOC Lamborghini #88.

Herefter skulle de 8 LMP3 biler ud til deres kvalifikation.

Mens GT bilerne havde solskin fra en helt klar himmel, var der trukket skyer ind over banen til LMP3 bilernes kørsel.

De forsvarende mestre fra Inter Europol Competition #13 var de første til sætte en hurtig tid, som de andre hold kunne forsøge at jagte. Nærmeste udfordrer var Graff #9, mens både Nielsen Racing #2 og #3 også forsøgte at slå Nigel Moore i 13’eren.

Mens Inter Europol Competition #13 pittede efter nye dæk, tog Graff #9 en ekstra omgang, og snuppede hurtigste tid, med 6 minutter tilbage af kvalen.

Med helt nye dæk på bilen, ville #13 tog forsøgte at forbedre tiden yderligere, ligesom Nielsen Racing #2, #3 og Viper Niza Racing #65 også gjorde.

De nye dæk var noget der huggede yderligere tid, og til trods for en halvskidt sidste sektor, snuppede Inter Europol Competition #13 med Nigel Moore i bilen og Martin Hippe i pitten Pole Position. Nielsen Racing #3 med Garett Grist bag rattet og Rob Hodes samt Charles Crews i pitten var P2, mens Graff #9 kørt af David Droux plus Eric Troulliet og Sebastian Page var treer.

Inter Europol Competition #13
Photo: Asian Le Mans Series

Det var dog ikke alle biler som fik lov til at sætte en sidste hurtig omgang, da ACE1 Villorba Corse #12 holdt stille ude på banen i de døende sekunder, hvilket resulterede i et lokalt gult flag i Sektor 2, så ingen kunne forbedre tiderne. Efterfølgende måtte marshals i gang med at rense et kedeligt oliespor, som 12’eren havde efterladt. Forhåbentlig kan holdet nå at få udbedret problemet inden løbet, som skal køres blot 4 timer efter problemet opstod.

Det gjorde også at LMP2 kvalifikationen blev forsinket med næsten 15 minutter, da alt olien skulle være helt væk, inden de hurtigste biler i feltet blev sendt på banen.

Bilerne fik dog ikke engang 3 minutter på banen, før der kom Rødt Flag, på grund af Inter Europol Endurance #33 sad fast i gruset i et af de få afkørselsområder med grus. Derfor måtte alle biler køre langsomt tilbage til pitten, mens marshals trak bilen fri af gruset.

Små 10 minutter senere kunne bilerne vende tilbage til banen.

Rick Ware Racing #25
Photo: Asian Le Mans Series

Mesterskabsførende G-Drive Racing by Algarve #26 var hurtigste bil, efter alle bilers første flyvende omgang. Inter Europol Endurance #33 var næsthurtigst, mens Eurasia Motorsport #36 også blandede sig i top 3.

På trods af den reducerede køretid, nåede holdene også i pit, for at få helt nye dæk på.

Det fik tiderne til at falde yderligere, hvor K2 Uchino Racing #96 pludselig sprang op på førstepladsen. Det så ud til at blive en overraskende Pole, indtil Eurasia Motorsport #1 med Nick Cassidy i bilen tog Pole Position i allersidste sekund. Cassidy deler bilen med Masataka Yanagida og Daniel Gaunt, mens K2 Uchino Racing #96 med Shaun Thong bag rattet og Haruki Kurosawa i pitten starter løbet fra P2, og G-Drive Racing by Algarve #26 med Roman Rusinov lidt overraskende kun sluttede P3, med bilen som han deler med Leonard Hoogenboom og James French.

Eurasia Motorsport #1
Photo: Asian Le Mans Series

I LMP2 Am var det desværre kun Rick Ware Racing mod Rick Ware Racing, hvor #25 med Anthony Lazzaro (kører i kvalen), Guy Cosmo og Phillippe Mulacek var hurtigst, foran Cody Ware (kører i kvalen) og Gustas Grinbergas i #52. ARC Bratislava #4 er desværre ikke med i Malaysia grundet personlige årsager for Miro Konopka, mens RLR MSport #59 havde brand i bilen i Australien, som de ikke har kunnet fået repareret i tide.

Nu har holdene 3 timer til de grønne lamper tænder klokken 17.00 lokal tid – eller klokken 10.00 dansk tid. Der starter en live YouTube stream 9.30 dansk tid. Og så startede regnen for øvrigt netop som kvalifikationen var slut…

Relaterede nyheder