Sidste sæson for Acura Team Penske

Acura Team Penske er i øjeblikket i gang med deres sidste sæson sammen i denne omgang.

DPi holdet i IMSA WeatherTech SportsCar championship er forsvarende mestre i klassen, men når 12 timers løbet på Sebring er kørt i november 2020, så går parterne hvert til sit, oplyser Acura i en pressemeddelelse.

Samarbejdet startede i 2017, hvor ARX-05 modellen blev udviklet på basis af ORECA 07 LMP2 bilen. Det blev til en enkelt løbsstart i 2017 med ORECA 07 LMP2 bilen, så holdet kunne få erfaringer i sportsvognsverdenen, inden de officielt trådte ind på Daytona 2018.

Det blev til holdets første sejr i deres blot 4. løb i 2018, og sidenhen er det blevet til yderligere 3 sejre for mærket. Første sejr blev taget af Ricky Taylor og Helio Castroneves, mens Juan Pablo Montoya og Dane Cameron tog de 3 sejre sammen i 2019, på vej til mesterskabstitlen.

I stedet bliver bilerne i 2021 udbudt til andre hold, som får mulighed for at køre videre med dem.

Acura Team Penske #7
Photo: JJ Media

Team Penske har været aktiv i sportsvogne gennem flere omgange. Før Acura programmet, var de partner for Porsche i Nordamerika, til at drive RS Spyder LMP2 racerne fra 2006 til 2008, inden de så var tilbage, små 10 år senere med Acura.

Det forventes dog at Penske snart er tilbage i sportsvogne igen, når de nye LMDh regler træder i kræft i 2022. Roger Penske har på det seneste talt meget varmt omkring 24 timers løbet i Le Mans, og at han meget gerne vil tilbage til den franske bane.

Inden DPi programmet, byggede Acura LMP2 og LMP1 biler, som blandt andet kæmpede mod Penske.

Der resterer 6 afdelinger af 2020 mesterskabet , hvor de to biler aktuelt indtager 6. og 8. pladsen i mesterskabet.

Relaterede nyheder