SC start endte med godt ræs

Andendagen af Road To Le Mans blev startet på en lettere fugtig, men optørrende asfalt.

Cool Racing #37 med Nicolas Maulini og Edouard Cauhaupe holdt på Pole Position blandt LMP3 bilerne, foran gårsdagens vindere DKR Engineering #3 med Jean Glorieux og Laurents Hörr, og Graff #26 med Mathias Kasier Rory Penttinen fra 3. startposition.

RLR MSport #15 havde sat James Dayson i bilen ved starten, som Malthe Jakobsen senere skulle overtage. De skulle starte fra 11. pladsen blandt LMP3 bilerne.

CD Sport #5 havde igen Nick Adcock som startkører igen, inden Michael Jensen efter planen skulle overtage den senere i løbet. De startede fra 19. position.

I GT3 kategorien var Iron Lynx Ferrari #8 med Rino Mastronardi og Giacomo Piccini på Pole, foran gårsdagens vindere FFF Racing Team by ACM Lamborghini #63 med Andrea Caldarelli og Hiroshi Hamaguchi startede fra P2, og Kessel Racing Ferrari #74 med Michael Broniszewski og Daniel Perel på P3.

RLR MSport #15
Photo: JJ Media

Løbet blev startet bag Safety Car, da asfalten stadig var lidt lumsk – faktisk så lumsk at Nicolas Leutwiler smadrede Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 i pitmuren ved første mulighed… Dermed fik Julien Andlauer ikke mulighed for at få lidt ekstra omgange på banen, inden eftermiddagens løb.

Kessel Racing Ferrari #67 valgte at skifte til slicks, efter første omgang bag Safety Car. Stårstedelen af de andre hold var formentlig allerede på slicks – ellers ville de hurtigt komme i problemer.

Starten gik, efter to omgange bag Safety Car.

FFF Racing Team by ACM Lambo #63 tog føringen blandt GT3 bilerne.

United Autosports #24 havde et spin på vej ind i den første chikane. Heldigvis kom Daniel Schneider ikke så langt ud i gruset, så baghjulene var stadig på asfalten, og han kunne bakke ud på banen igen.

Realteam Racing #4 & CD Sport #5
Photo: JJ Media

Pitvinduet åbnede, kort tid før bilerne fuldførte 4. omgang, så derfor dykkede DKR Engineering #3 i pit ved første mulighed, ligesom blandt andet RLR MSport #15 også gjorde.

Det blev heller ikke til noget køretid for Michael Jensen i dagens løb, da Nick Adcock i CD Sport #5 lavede en fejl ved indgangen til Indianapolis svinget, forsøgte at bremse i afkørselsområdet, men røg på tværs af banen, og ind i dækbarrieren. Dermed var bilen ude af løbet, hvilket resulterede i en Slow Zone, for at få bilen fjernet.

United Autosports #23 og MV2S Racing #27 havde kontakt igennem Ford Chikanen, men ikke noget der resulterede i yderligere problemer for de to biler.

Rinaldi Racing #66 og Team Virage #12 kom i problemer, da de ikke havde regnet den langsommere Slow Zone ind i deres strategi. Derfor kom de ind til kørerskifte for sent, som de ville få en straf for senere.

Malthe Jakobsen havde igen masser af fart på i RLR MSport #15, og var oppe på 9. pladsen, efter hans første omgang i pitten. I dag havde han dog en flok mere eller mindre Pro kørere foran sig, så avancement ville blive lidt mere besværlig.

FFF Racing Team by ACM Lamborghini #63
Photo: JJ Media

3. pladsen i LMP3 skiftede, da Cool Racing #69 fik overhalet Graff #26.

MV2S Racing #27 havde været med i flere kampe, da deres Legality Panel bagpå bilen fløj af i Dunlop Chikanen.

Graff #26 tabte endnu en plads, da også Nielsen Racing #7 kom forbi.

Jakobsen tog 7. pladsen i LMP3 klassen, da han fik udbremset Racing Experience #11 ind i Mulsanne Svignet.

United Autosports #23 og DKR Enginering #1 fik begge problemer med teknikken, og måtte udgå.

Jakobsen var super aggressiv, da han kom op til MV2S Racing #27 med Bruce Jouanny bag rattet. Han lavede et meget sent dyk ind i Ford Chikanen, men holdt lige nøjagtig bilen på banen, og kunne glæde sig over 6. pladsen.

Cool Racing #37 med Nicolas Maulini og Edouard Cauhaupe fik revanche for gårsdagens løb, hor de mistede sejren til DKR Engineering #3. I dag var det #37 foran #3 med Laurents Hörr og Jean Glorieux, mens Cool Racing #69 med Matt Bell og Maurice Smith sluttede på 3. pladsen, ligesom de også gjorde i gårsdagens løb.

Malthe Jakobsen og James Dayson sluttede på 6. pladsen i deres RLR MSport #15 racer.

Cool Racing #37
Photo: JJ Media

GT3 kampen varede helt indtil målstregen, men FFF Racing Team by ACM Lambo #63 med Andrea Caldarelli og Hiroshi Hamaguchi tog sejren for anden dag i træk, med Kessel Racing Ferrari #74 med Michael Broniszewski og Daniel Perel sluttede en plads bedre end i går, på andenpladsen. Sky Tempesta Racing Racing Ferrari #93 med Christopher Froggatt og Jonathan Hui sluttede på tredjepladsen.

DKR Engineering #3 holder fast i førstepladsen i MLMC LMP3 mesterskabet, mens Iron Lynx Ferrari #8 ligeledes holder fast i mesterskabsføringen i GT3. Dog er Kessel Racing Ferrari #74 rykket tættere på, med dagens resultat.

Det næste løb for Michelin Le Mans Cup bliver på Monza den 10. oktober.

Relaterede nyheder