Petit Le Mans kvalifikation

Kvalifikationen til Petit Le Mans løbet på Michelin Raceway Road Atlanta blev kørt ved middagstid, lokal tid.

31 biler deltog i kvalifikationen, hvor de 13 GTD biler var de første til at køre på banen.

WeatherTech Racing Ferrari #63 var hurtig til at hoppe øverst tavlen, hvor Jeff Westphal satte en ny banerekord for GTD kategorien. Meyer Shank Racing Acura #86, AIM Vasser Sullivan Lexus #12 og Paul Miller Racing Lamborghini #48 kæmpede om 2. startposition.

Shinya Michimi i Meyer Shank Racing Acura #86 tryllede dog en imponerende tid frem, som var et halvt sekund hurtigere end den tidligere banerekord, som derved tog Pole Position, foran Jeff Westphal i WeatherTech Racing Ferrari #63, og med AIM Vasser Sullivan Lexus #12 med Frankie Montecalvo som treer.

WeatherTech Racing Ferrari #63
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Herefter skulle de 6 GTLM biler på banen.

Holdene havde ikke specielt travlt med at komme på banen, men de to Corvette racere var de første til at køre ud. Derfor var det også #4, som var først med en hurtig tid.

Corvette Racing #3 satte en suveræn tid, som samtidig var ny banerekord for GTLM bilerne. Den tid blev dog slået af BMW Team RLL #25

Antonio Garcia i #3 sprang dog tilbage på førstepladsen, næsten 0,3 sekunder foran Connor De Phillippi i BMW Team RLL #25, mens John Edwards i BMW Team RLL #24 var 3. hurtigst. Porsche #912 og #911 kørte 4. og 6. hurtigste tid – delt af Corvette #4.

Corvette Racing #3
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Til sidst skulle de 8 DPi og 4 LMP2 biler på banen.

Her havde bilerne til gengæld travlt med at komme på banen.

Mazda Motorsports #55 satte en hurtig tid, som de andre kørere kunne jagte. Den udfordring tog Acura Team Penske #6 op, og satte en bedre tid, inden de blev slået af holdkammeraterne i #7.

PR1 Mathiasen Motorsports #52
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Blandt LMP2 bilerne var PR1 Mathiasen Motorsports #52 med Patrick Kelly hurtigst, foran Rob Hodes i Inter Europol Competition #51 og John Farano i Tower Motorsport by Starworks #8, som han deler med Mikkel Jensen denne weekend. Jim McGuire i Performance Tech Motorsports #38 var langsomst af alle.

Efter nogle omgange, hvor DPi bilerne kølede dækkene, satte Acura Team Penske #6 med Dane Cameron hurtigste tid, foran holdkammerat Ricky Taylor i #7, mens Whelen Engineering #31 med Felipe Nasr var treer.

Acura Team Penske #6
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

10 timers løbet i IMSA WeatherTech SportsCar Championship starter i morgen lørdag klokken 18.30.

Relaterede nyheder