AXR med ekstra bil på Daytona

Action Express Racing holdet stiller op med en ekstra bil, når 24 timers løbet i Daytona skal køres næste måned.

Holdet har indgået et samarbejde med Hendrick Motorsports, hvor de har samlet lidt af et all-star hold af kørere til teamets Cadillac DPi racer.

Intet mindre end den pensionerede NASCAR kører Jimmie Johnson skal føre an i bilen. Han får følgeskab af Simon Pagenaud, Kamui Kobayashi og Mike Rockenfeller.

Det er ikke første gang at Jimmie Johnson skal køre Daytona 24 timers løbet. Den 7-dobbelte NASCAR mester har deltaget i løbet 7 gange før, men har ikke kørt løbet siden 2011. Dengang var det i de noget langsommere Daytona Prototype biler, som kørte omkring 7 sekunder langsommere per omgang, end nutidens DPi racere gør.

Simon Pagenaud har ligeledes deltaget i løbet 7 gange før, men det har været de seneste 7 udgaver af løbet. Han har kørt både LMP2, GTLM, DP og senest DPi racere på banen. Han var senest 3. kører hos Acura Team Penske – holdet som han kører for i NTT IndyCar Series – men de deltager ikke længere i IMSA ræs, og de hold som har overtaget Acura racerne, havde ikke noget sæde til franskmanden.

Photo: Jimmie Johnson

Kamui Kobayashi har deltaget i løbet to gange – og har vundet to gange. Japaneren kørte for Wayne Taylor Racing holdet, som vandt løbet generelt i 2019 sammen med Fernando Alonso, Jordan Taylor og Renger van der Zande, mens han gentog bedriften i 2020, hvor det var med van der Zande igen, plus Ryan Briscoe og Scott Dixon. For få uger siden, blev han Verdensmester i FIA WEC for Toyota Gazoo Racing, som har været hans primære opgave gennem de seneste mange sæsoner, efter han forlod Formel 1.

Mike Rockenfeller er en Daytona veteran. 13 gange har han deltaget i løbet indtil nu, og har stået på podiet 6 gange. I 2010 vandt han løbet generelt for Action Express holdet, hvor han delte bilen med Joao Barbosa, Christian Fittipaldi og Ryan Dalziel. De seneste 4 gange har han kørt for Corvette Racing i GTLM kategorien, hvor han sluttede 2’er, 3’er, 4’er og 6’er med Jan Magnussen og Antonio Garcia. 2020 var et sabbatår for ham, men nu vender han altså tilbage.

Bilen skal naturligvis køre som nummer 48, da det er nummeret som hænger uløseligt sammen med Jimmie Johnson. Derudover får bilen Ally logoer og farver på, ligesom han havde de seneste sæsoner i NASCAR serien. Kørerne får en mulighed for at køre en to-dags test i den kommende uge, så de kan vende sig til bilen.

Holdet stiller også op med deres normale bil, med Whelen Engineering sponsorat, hvor Pipo Derani, Felipe Nasr og Mike Conway skal køre.

Rolex 24 at Daytona skal køres den 30.-31. januar, med de officielle testkørsler ugen inden.

Relaterede nyheder