APR med to biler i Asien

Algarve Pro Racing stiller op i Asian Le Mans Series med 2 spændende kører lineup i Asian Le Mans Series 2021, som køres i februar måned.

Holdet er de forsvarende Asian LMS mestre i LMP2 kategorien, og har tidligere også vundet Gentleman Trophy klassementet.

Rene Binder skal dele teamets ene bil med Ye Yifei og Ferdinand Habsburg. Binder har udviklet sig til at være sportsvognskører, efter han ellers startede i formelbiler. Han kørte i World Series Formula V8, og skiftede sidenhen over i Indycar serien i USA, inden han begyndte at køre European Le Mans Series for Panis Barthez Competition i 2019, og for Inter Europol Competition i 2020. Her er det også blevet til to Le Mans starter indtil nu. Han har også en pæn slat penge med hjemmefra familiefirmaet, så det er heller ikke nogen uvæsentlig faktor.

Kinesiske Ye Yifei har ligeledes en baggrund indenfor formelbiler. Han vandt det franske F4 mesterskab i 2016, inden han skiftede over til Formel Renault serien. Her sluttede han 3’er i 2018 i Eurocup, inden han skiftede til FIA Formula 3 Championship, som følger Formel 1 serien. Det blev ikke nogen succes, med en 6. plads som det bedste resultat. I 2020 kørte han Euroformula Open Championship, som han vandt mesterskabet i overbevisende stil. Han har ikke kørt løb med tag på endnu, så det skal han lige vende sig til.

Ferdinand Habsburg startede i, gæt selv, formelbiler, hvor han sluttede toer i Euroformula Open Championship i 2016, samtidig med at han sluttede treer i det spanske Formel 3 mesterskab. I 2017 og 2018 kørte han FIA Formula 3 Championship, hvor det blev til en enkelt sejr på de to sæsoner. I 2019 fik østrigeren et sæde hos R-Motorsport i deres DTM satsning. Programmet var dog ikke særligt succesfult, og lukkede ned efter blot en enkelt sæson. Han fik heldigvis en aftale med Audi Sport Team WRT i DTM serien i 2020, hvor det blev til en enkelt Pole Position og et podie, hvilket var flot klaret i en af de private DTM racere. Han deltog i 24 timers løbet i Daytona i 2018 for Jackie Chan DC Racing, hvilket er hans eneste LMP løb indtil nu.

Algarve Pro Racing #25
Photo: Algarve Pro Racing

Holdets anden bil får John Falb som den mest erfarende kører. Amerikaneren får Franco Colapinto og Rui Andrade i bilen. Falb vandt LMP3 mesterskabet i 2017 i ELMS, og skiftede sidenhen til APR holdet i LMP2, som han har kørt for i både 2019 og 2020 sæsonen, inklusiv to Le Mans deltagelser. Falb er dog Gentlemankøreren i bilen, og skal derfor sætte sin lid til holdkammeraterne, for at være med helt foran.

Argentinske Colapinto vandt hans nationale gokartmesterskab i 2016 og 2018, inden han flyttede til Europa, hvor det stod på det spanske Formel 4 mesterskab. I 2019 vandt han det mesterskab, og skiftede til Formel Renault Eurocup i 2020, hvor han sluttede treer i mesterskabet, foruden han sluttede treer i den newzealandske Toyota Racing Series. Med hans blot 17 år, er han holdets suverænt yngste kører.

21-årige Rui Andrade kommer fra Angola, og har ligeledes en baggrund i spansk F4. Her var han holdkammerat med Ye Yifei i 2020 sæsonen, men kunne resultatmæssigt ikke helt følge med kineseren. Han var konkurrent til Colapinto i Toyota Racing Series i 2020, så der er forbindelser mellem kørerne på kryds og på tværs.

Ydermere har Andrade, Colapinto og Habsburg også det til fælles, at de er under samme management, som blandt andet styres af Jamie Campbell-Walter og Nicolas Minassian.

Algarve Pro Racing har et samarbejde med G-Drive Racing, og derfor kommer bilerne til at køre i de orange farver, som vi kender fra ELMS og Le Mans – og ikke mindst den mesterskabsvindende bil fra 2019/20 sæsonen.

Bilen bliver sandsynligvis betegnet som en Aurus 01 Gibson, hvilket er den “Russiske version” af ORECA 07 bilen. Modsat European Le Mans Series is år, og de kommende år, kommer bilen til at køre på Michelin dæk i Asian LMS.

Asian Le Mans Series 2021 skal afvikles over fire løb i februar på Yas Marina banen i Abu Dhabi.

Relaterede nyheder