Mesterskabet afgjort i Berlin

Sæsonfinalen i ABB FIA Formula World Championship 2021/22 blev kørt i Tempelhof lufthavnen i Berlin, men i modsat kørselsretningen, i forhold til gårsdagens løb.

Stoffel Vandoorne i Mercedes-EQ havde taget Pole Position, foran Oliver Rowland i Nissan e.dams, Mitch Evans i Jaguar Racing, Alexander Sims i Mahindra Racing, Tom Blomqvist i NIO 333 og Norman Nato i ROKit Venturi Racing.

Mesterskabsførende Nyck de Vries i Mercedes-EQ skulle starte løbet fra P13, da han igen igen blev straffet ved at skulle starte i den første kvalifikationsgruppe, som top-5 i mesterskabet altid skal. Dermed lå Evans med en gylden mulighed, da de nærmeste konkurrenter lå langt bagude på startgridden.

Berlin race 2 2021 start

24 kørere startede løbet på en varm sommerdag.

Det blev en højdramatisk start, da Mitch Evans slet ikke kom sted, og Edoardo Mortara bankede op i bagenden, så der blev spredt småstumper ud over hele banen. Det udløste naturligvis Safety Car, som gik over til at blive Rødt Flag. Heldigvis kunne begge kørere selv stige ud af bilerne.

Løbet blev givet frit igen efter en halv times stilstand.

Der var mere drama, da Jake Dennis udgik allerede i første sving, hvor han var ved at køre op i bagenden af Sebastien Buemi. Det var endnu en titelkandidat ude af løbet. Det udløste en Full Course Yellow, for at få BMW i Andretti raceren fjernet.

Ellers blev feltet stille og roligt strukket ud, alt efter hvordan folk brugte deres strøm.

Norman Nato var den første kører til at tage dagens første Attack Mode. Modsat gårsdagens løb, var der 2 gange 4 minutter til hver kører, i stedet for 8 minutter samlet.

Jake Dennis

Det udnyttede franskmanden til fulde, og tog føringen af løbet, da Vandoorne ventede lidt længere med at aktivere hans ekstra power.

Nyck de Vries, Antonio Felix da Costa, Mitch Evans, Lucas Di Grassi og Stoffel Vandoorne var de 5 kørere med Fan Boost i dagens løb.

Vandoorne fik ikke rigtig hentet det tabte igen, da han endelig fik aktiveret Attack Mode. Til gengæld kom Sims op på andenpladsen i løbet, da han fik overhalet Rowland ved hjælp af de ekstra kræfter.

Det lykkedes Nato at aktivere Attack Mode for anden gang, uden at miste føringen af løbet.

Mercedes-EQ gik også i gang med teamkørsel, hvor de Vries havde Attack Mode, og Vandoorne gav pæn plads til hollænderen. Tingene pegede også i retning af et mesterskab til de Vries, såfremt løbet ville slutte med den rækkefølge.

Der kom Gult Flag da Antonio Felix da Costa holdt i betonmuren, efter Lucas Di Grassi havde fulgt ham hele vejen ud til baneafgrænsningen, i et overhalingsforsøg. Det udløste en Safety Car.

Rowland gik med det samme til angreb på Nato, men blev selv angrebet af Sims.

Norman Nato

Di Grassi blev belønnet med en Drive-through straf, da dommerne fandt ham som skyldig i kontakten med Felix da Costa.

De Vries tog 3. pladsen i løbet, men allerede svinget efter lavede han en lille fejl, og tabte 4 placeringer med det samme.

Vandoorne begyndte at få sig kørt tilbage på podiet, ved hjælp af sit sidste Attack Mode.

Det blev noget korporligt mellem Lotterer og Sims i duellen om 4. pladsen i løbet. Lotterer var forbi, men Sims grubbede Mahindra raceren op og ned af TAG-Heuer Porsche raceren.

De Vries fik et lille puf a Bird i en af hårnålene, så han mistede endnu en plads.

Norman Nato vandt løbet for ROKiT Venturi Racing, foran Oliver Rowland i Nissan e.dams, og Stoffel Vandoorne i Mercedes-EQ.

Herefter fulgte Andre Lotterer, Alexander Sims, Pascal Wehrlein, Sam Bird, Nyck de Vries, Rene Rast og Tom Blomqvist.

Nyck de Vries

Det lykkedes Nyck de Vries at sikre sig mesterskabet, efter at have vundet GP2 titlen i 2019. Edoardo Mortara sluttede toer i mesterskabet, foran Jake Dennis, Mitch Evans og Robin Frijns.

Mercedes-EQ vandt også Teammesterskabet, foran Jaguar Racing, DS Techeetah, Audi Sport Abt Schaeffler, og Envision Virgin Racing.

Det var afslutningen på 2020/21 sæsonen i ABB FIA Formula E World Championship – den første sæson som officielt VM. Nu har holdene et par måneders forberedelse, inden de officielle testdage skal køres forud for sæsonen, som i øjeblikket er sat til start i Diriyah i Saudi Arabien den 28.-29. januar 2022.