38 ELMS biler på Spa

Efter to måneders pause, vender European Le Mans Series tilbage til racerbanerne i denne weekend.

Sportsvognsserien gæster belgiske Spa Francorchamps, hvor 38 biler har tilmeldt sig.

Det er en lille nedgang på deltagerantallet, i forhold til de tidligere løb.

Frafaldet er sket i LMP2 kategorien, hvor IDEC Sport #17 ikke stiller til start. Det var den bil, som Era Motorsport havde kørende i ELMS serien, som opvarmning til Le Mans. Ugen optil 24 timers løbet gik helt i fisk for holdet, som endte med at trække sig fra løbet, efter to totalskadede biler og udskiftning af en kører på grund af et brækket kraveben fra en anden ulykke.

DragonSpeed USA #21 er heller ikke til start. De har været med i ELMS on/off gennem sæsonen, men har ikke rigtig haft held med resultaterne, og nøjes derfor med at fokusere på FIA World Endurance Championship, hvor de ligger rigtig fornuftigt i LMP2 Pro/Am mesterskabet.

Det franske Graff #39 stiller heller ikke til start i LMP2 kategorien. Holdet arbejdede hen imod deres store mål i 2021, nemlig 24 timers løbet i Le Mans. Her sluttede holdet på en 14. plads i LMP2 kategorien, mens det blev til en 5. plads i LMP2 Pro/Am. Mens de tidligere har været mesterskabskandidater i LMP2 kategorien, var 2021 sæsonen mere i retning af et Am hold, som gerne ville køre Le Mans sammen.

Resten af feltet er de velkendte ansigter.

Inter Europol Competition #13
Photo: JJ Media

Der er sket lidt ændringer blandt kørerne, i flere biler.

G-Drive Racing #25 har skiftet Roberto Merhi ud med Gustavo Menezes. Amerikaneren har ikke kørt ret meget i 2021, da han kun har haft en enkelt afløser opgave hos DragonSpeed USA #21, foruden et enkelt løb for Glickenhaus Racing i FIA WEC. Han skal dog køre for Peugeot i deres nye Hypercar bil, og har derfor brug for at holde sig skarp.

Ultimate #29 mangler stadig at finde en afløser for Francois Heriau, som endnu ikke er helt frisk efter sit træningsuheld forud for Le Mans. Matthieu Lahaye og Jean-Baptiste Lahaye er selvskrevne til holdet.

Cool Racing #37 har ringet til Charles Milesi, som afløser for Antonin Borga. Milesi er et af de helt store stjernefrø indenfor sportsvogne, og vandt 24 timers løbet i Le Mans for en måned siden med Team WRT, i hans allerførste Le Mans, og allerførste LMP2 sæson. Milesi skal dele bilen med Nicolas Lapierre og Alexandre Coigny.

I LMP3 kategorien har Inter Europol Competition #13 fået Aidan Read i bilen. Australieren har kørt alle mulige biler i hjemlanden samt i Europa, og nu skal han så prøve en af grøn-gule polske racerbiler. Han skal dele den med Martin Hippe og Ugo de Wilde. Også teamets anden bil, har en udskiftning. Her skal Mattia Pasini og Mateusz Kaprzyk denne gang dele bilen med chilenske Nicolas Pino. Pino har erfaring fra gokart, samt en smule F4 i Asian.

Vi har endnu en gang to danskere med.

Malthe Jakobsen fortsætter hos RLR MSport #15 i LMP3, sammen med Michael Benham og Alex Kapadia. Trioen håber på at kunne vende tilbage på podiet, efter adskillige weekenders uheld i ELMS. Benham og Jakobsen var på podiet på Le Mans i deres gæsteoptræden i Michelin Le Mans Cup.

Michelle Gatting er igen ombord Iron Lynx Ferrari #83, som hun deler med Rahel Frey og Sarah Bovy. Den trio debuterede på Monza i FIA WEC, og kørte også Le Mans sammen.

4 timers løbet på Spa Francorchamps køres på søndag, med start klokken 11.00 dansk tid, og kan følges via Live Stream på seriens YouTube kanal

Relaterede nyheder