Racing Team Nederland rejser til USA

Racing Team Nederland søger nye udfordringer i USA.

Det hollandske hold skal i den kommende sæson køre i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, hvor de igen skal deltage med den gule og sorte ORECA 07 Gibson racer i LMP2 kategorien.

Holdet vandt LMP2 Pro/Am kategorien i FIA World Endurance Championship i 2021 med teamejer Frits van Eerd. Desværre gik både Giedo van der Garde og Job van Uitert glip af titlen, da de hver især måtte misse en afdeling grundet en positiv COVID-19 test.

Samarbejdet fortsætter med TDS Racing, som skal drive bilen igen i 2022.

Racing Team Nederland #29 2022
Graphics: Racing Team Nederland

Der kommer til at ske udskiftning blandt kørerne. Frits van Eerd fortsætter sammen med Giedo van der Garde, og så kommer der et amerikansk islæt i form af Dylan Murry. Murry er et ungt talent, som har den vigtige status af Sølvkører, hvilket er et krav i IMSA, med en Bronze og maksimalt en Guld eller Platin kører i de normale LMP2 løb. Det er en medvirkende årsag til, at Guldkører Job van Uitert ikke sidder i bilen i 2022.

Til Rolex 24 at Daytona kommer der dog en 3. hollænder i bilen. Rinus VeeKay må gerne være med der, der det er tilladt med en ekstra Guldkører til 24 timers løbet. VeeKay, som igen skal køre fuld sæson i NTT IndyCar Series, er blevet støttet af Jumbo gennem mange år, og har blandt andet kørt rundt i en Jumbo bemalet bil i juniorklasserne.

IMSA WeatherTech SportsCar Championship sæsonen 2022 starter den sidste weekend i januar med 24 timers løbet på Daytona International Speedway.

Relaterede nyheder