Nye kombinationer og kørerudskiftninger

Der sker meget omkring holdene og kørerne, forud for den 9. sæson i ABB FIA Formula E World Championship.

DS har valgt at gå sammen med Penske, så de fremover hedder DS Penske. Samarbejdet med Techeetah er dermed slut efter Sæson 8, og efter Gen-2 bilerne er sendt på pension.

Det nye sammenbragte hold har valgt at holde fast i Jean-Eric Vergne, da han allerede er aktiv for Stellantis gruppen indenfor FIA World Endurance Championship med Peugeot TotalEnergies i deres Hypercar program. De har også skrevet kontrakt med den forsvarende Formel E mester Stoffel Vandoorne, som vandt titlen med Mercedes-EQ. Det hold havde dog annonceret for længe siden, at det var slut efter 2021-22 sæsonen, og i stedet ville gå over til at hedde McLaren, men det er ikke lykkedes dem at holde fast på mesteren. JEV vandt Formel E titlerne i Sæson 4 og 5.

Avalanche Andretti har skrevet under med Andre Lotterer, som derved forbliver aktiv i serien, selvom han skifter væk fra Porsche fabriksholdet. Der er dog stadig en Porsche forbindelse, da holdet skal bruge en Porsche drivlinje i den kommende sæson. Han bliver holdkammerat med Jake Dennis, som fortsætter for holdet.

Stoffel Vandoorne & Jean-Eric Vergne
Graphics: DS Penske

NIO 333 har annonceret at Dan Ticktum fortsætter for holdet, mens Sergio Sette Camara bliver ny mand. Sidstnævnte kørte for Dragon Penske holdet i de seneste par sæsoner.

Efter at have kørt hos e.dams holdet siden den allerførste sæson – først under Renault navnet, og derefter Nissan, annoncerede Sebastien Buemi at han stoppede hos holdet. Kort tid efter blev det annonceret, at han skal køre for Envision Racing, hvor han bliver holdkammerat med Nick Cassidy, som allerede har to sæsoner på bagen for holdet.

James Rossiter er blevet ny teamchef hos Maserati MSG Racing, som er det nye navn for Venturi Racing. Han skifter over fra en rolle hos DS Techeetah holdet, hvor han blandt andet stod for en masse simulator udvikling på teknologien. Men nu får han en mere overordnet opgave hos hodet. Han afløser Jerome D’Ambrosio hos det monegaskiske hold. Holdet har endnu ikke annonceret nogle kørere.

Vi har endnu til gode at høre fra Neom McLaren, omkring hvem der skal være holdkammerat med Rene Rast. Derudover mangler vi at høre fra Techeetah – om de stiller op, og hvem de stiller op sammen med.

Relaterede nyheder