Gaderæs i Monaco

Den 9. afdeling af ABB FIA Formula E Championship blev kørt på gaderne i Monaco, hvor de for anden gang brugte præcis den samme bane som Formel 1 bilerne.

Sacha Fenestraz i Nissan havde egentlig kørt sig til Pole Position, men der var en lille power spike på hans hurtige omgang, så det betød at det i stedet blev Jake Hughes i NEOM McLaren som startede fra P1, foran Fenestraz, Norman Nato i Nissan, Maximilian Günther i Maserati, Dan Ticktum i NIO 333, Mitch Evans i Jaguar TCS Racing, Edoardo Mortara i Maserati, Sergio Sette Camara i NIO 333, Nick Cassidy i Envision Racing, og Andre Lotterer i Avalanche Andretti på P10.

Jean-Eric Vergne og Stoffel Vandoorne i DS Penske havde kørt med for lavt dæktryk under kvalifikationen, så de fik frataget alle tiderne, og skulle starte allerbagerst. Sergio Sette Camara i NIO 333, og Sebastien Buemi i Envision Racing havde begået samme forseelse i kvalifikationsduellerne, og mistede derfor også de tider.

Oliver Rowland i Mahindra Racing havde kørt med nogle forkerte speeder indstillinger, hvilket gav bilen noget moment, som den ikke var homologeret med. Så han fik også tiderne i hans duel frataget.

Mesterskabsførende Pascal Wehrlein i TAG Heuer Porsche startede helt tilbage på 12. startposition. Vi har tidligere set Porsche racerne komme godt fremad i feltet, men spørgsmålet var om der var nok plads til at overhale på gaderne i Monaco.

2023 Monaco E-Prix start
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Starten forløb fint på løbet, hvor Ticktum hurtigt kom op på 4. pladsen.

Nato måtte køre meget defensivt overfor Ticktum, som forsøgte at tage P3.

Andre Lotterer var den første kører til at udgå. Tyskeren ramte barrieren, efter han kørte side om side med Rene Rast, men kunne selv køre bilen i sikkerhed, så vi undgik en afbrydelse af løbet.

Cassidy lavede et forrygende dyk ud for hotellet, og kom forbi både Jakes Dennis og Mitch Evans med den manøvre.

Rowland havde en afkørsel ved udgangen af tunnelen, men kunne selv køre videre derfra.

Cassidy fortsatte sin fremmarch, og tog to placeringer på to sving, og var dermed oppe på 3. pladsen i løbet.

Hughes var første mand i førergruppen, som tog Attack Mode. Det kostede ham føringen, da han skulle køre en omgang ved Casino svinget.

Fenetraz tog Attack Mode en omgang senere, men kom ud foran Hughes.

Sacha Fenestraz
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Rene Rast humpede rundt med en skadet frontvinge, men kom i pit, og fik den skiftet.

Cassidy var i front af løbet, efter hele frontgruppen havde taget deres første Attack Mode.

Evans var i front, da Cassidy dykkede ind efter den sidste portion af Attack mode. De byttede dog igen, da Evans aktiverede de ekstra kræfter.

Wehrlein havde en skade på frontvingen, efter tyskeren kørte op i bagenden på Norman Nato.

Der var problemer for Antonio Felix da Costa, som pludselig kørte langsomt ved Tabac svinget, Portugiseren pittede med en punktering på venstre bagdæk.

Cassidy, Evans og Dennis kæmpede hårdt omkring føringen af løbet, hvor de flere gange kørte ved siden af hinanden.

Fenestraz begyndte også at blande sig, med 10 omgange tilbage af løbet.

Mortara mistede frontvingen ud for hotellet, og mistede et par placeringer.

2023 Monaco E-Prix
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Rowland måtte pitte med tekniske problemer, i et allerede træls løb for ham.

Ticktum ramte op bag i Fenestraz omkring pitindkørslen. Det kostede englænderen frontvingen. Samtidig var Nato ligeledes i problemer, da franskmanden havde ramt barrieren.

Günther kørte op bagi Ticktum, og ramte efterfølgende ind i autoværnet, så bilen blev skadet, og Günther måtte udgå.

Det udløste en Safety Car, så vragdelene og bilerne kunne blive ryddet væk.

Løbet blev frigivet med 5 omgange tilbage.

Vergne havde stille og roligt fået kørt sig ind i pointene, selvom han var startet langt tilbage i feltet. Wehrlein lå derimod stadig udenfor pointene.

Nico Müller kørte af banen på næstsidste omgang i Sving 1, og holdt stille midt på banen. Det udløste dagens anden Safety Car periode – og betød afslutningen af løbet. Müller havde haft kontakt med Sam Bird, som havde forsøgt at overhale indenom. Det kostede point for Müller, mens Bird lå på P10.

Nick Cassidy
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Nick Cassidy i Envision Racing vandt løbet, foran Mitch Evans i Jaguar TCS Racing, Jake Dennis i Avalanche Andretti, Sacha Fenestraz i Nissan, Jake Hughes i NEOM McLaren, Dan Ticktum i NIO 333, Jean-Eric Vergne i DS Penske, Sebastien Buemi i Envision Racing, Stoffel Vandoorne i DS Penske, og Sam Bird i Jaguar TCS Racing på P10.

Efter løbet fik Bird dog en 5 sekunders tidsstraf, for kontakten med Nico Müller. Så det gjorde at han røg tilbage på P16, mens Pascal Wehrlein i TAG Heuer Porsche fik det sidste point på 10. pladsen.

Nick Cassidy er gået i front af mesterskabet, foran Pascal Wehrlein, Jake Dennis, Mitch Evans, og Jean-Eric Vergne.

Envision Racing har også overtaget føringen af Teammesterskabet, foran TAG Heuer Porsche, Jaguar TCS Racing, Avalanche Andretti, og DS Penske.

Den næste afdeling af ABB FIA Formula E World Championship køres som dobbeltafdeling i Jakarta i Indonesien den 3. og 4. juni.

Relaterede nyheder