Asian LMS kalender 2023-24 offentliggjort

Asian Le Mans Series har offentliggjort deres kalender for 2023-24 sæsonen.

Serien holder fast i det vanlige koncept med fire timers løb, men udvider nu til 5 løb, fordel på 3 baner.

Sæsonen starter på Sepang International Circuit i Malaysia i december måned, hvor der skal køres to afdelinger. Det er det første skridt tilbage mod Sydøstasien, som var omdrejningspunket for serien indtil COVID-19 satte en stopper for det.

Herefter bliver alle biler og udstyr pakket ned, og så bliver det pakket ud til et løb på Dubai Autodrome i den 4. februar, efterfulgt af to finaleløb på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi den 10. og 11. februar.

Vinderne af LMP2 og GT3 kategorierne får et billet til 24 timers løbet i Le Mans, hvor GT3 bilerne for første gang kan bruges, i stedet for at holdene skal ud og investere i GTE biler.

Asian Le Mans Series har haft stor succes i de seneste par sæsoner, hvor de har afviklet løbene i Dubai og Abu Dhabi. I år var der hele 48 biler på startlisten til den første afdeling, og det momentum håber arrangørerne at kunne arbejde videre på, ved at holde fast i, men altså også rykke lidt øst på igen, hvor holdene forhåbentlig er villige til at tage med. Det er en noget længere rejse til Sepang, end “bare” at rejse til Mellemøsten, og det kan måske blive et lille benspænd for serien. Men det må tiden vise.

ACO og SRO starter nu endelig op i samarbejdet, som egentlig skulle være startet til 2021 sæsonen. SRO har serier kørende i Asien allerede, og har derfor mange kontakter med de forskellige baner, og med mulighed for at promovere serierne mere i disse områder, plus det er dem som står bag GT3 kategorien og hele BOP systemet, hvilket kun er et plus for ACO.

Hele kalenderen for 2023-24 sæsonen kan ses her:

Relaterede nyheder