41 biler tilmeldt Spa

Der kommer 41 biler til start, når den 4. afdeling af European Le Mans Series 2023 køres på Spa Francorchamps i næste uge.

Det er desværre en bil mindre end ved de første tre afdelinger.

United Autosports #23 har trukket sig fra resten af sæsonen, da holdets Bronzekører Jim McGuire desværre havde et uheld under den private testdag, forud for løbet på Motorland Aragon. Han blev tjekket op efter uheldet, og det virkede ikke til at være ret alvorligt. Men nu har det vist sig, at han har flere brud på rygsøjlen, som han nu bliver behandlet for. Racing24-7.net ønsker naturligvis McGuire god bedring.

Resten af bilerne i feltet, er de samme som har kørt hele sæsonen indtil nu. Der er nogle få ændringer hos kørerne.

Daniel Serra er tilbage hos Kessel Racing Ferrari #57, efter brasilianeren havde et datosammenfald med andet ræs i Aragon. Han skal forsøge at hjælpe holdet til endnu en sejr – en sejr som Davide Rigon var med til at køre hjem sammen med Takeshi Kimura og Scott Huffaker.

Det samme gælder Tom van Rompuy i DKR Engineering #3, hvor det dog var en familie forøgelse, som holdt ham fra banen.

Et lidt spøjst skifte er ombord Eurointernational #10, hvor der har været lidt svingdør omkring sæderne i år. Jacek Zielonka skulle have kørt bilen ved løbet i Spanien, men blev i sidste øjeblik erstattet af Mathias Luethen. Denne gang er det Francois Heriau som skal i bilen. Heriau havde ellers et program i IMSA med TDS Racing, men han blev skadet tidligere på året. Han er dog stadig ikke vendt tilbage i LMP2 raceren, men dukker nu op i en LMP3 racer, som han tidligere har kørt med.

Eurointernational #10, Team Virage #8
Photo: JJ Media

Malthe Jakobsen er igen til start hos COOL Racing #37 i LMP2 Pro/Am kategorien, hvor han fortsætter med holdkammeraterne Alexandre Coigny og Nicolas Lapierre. Malthe satte løbets hurtigste omgang generelt på Motorland Aragon, men holdet var allerede tidligt i løbet ude af kampen om podiet, på grund af et spin mens Coigny var i bilen, og nogle tekniske problemer så bilen var i garagen.

RLR MSport #5 har igen Valdemar Eriksen bag rattet, som han skal dele med James Dayson og Jack Manchester. Et spin for Dayson gjorde at holdet tabte en omgang, inden de var trukket ud af gruset igen. Og så røg alle deres muligheder for et topresultat i Aragon.

Michael Jensen, Nick Adcock og Manuel Espirito Santo skal dele Team Virage #8 igen. Efter holdet startede treer i løbet, gik det kun nedaf derfra, med tekniske problemer, hvilket kostede dem mange omgange i garagen, inden de måtte opgive at fuldføre løbet.

GMB Motorsport Aston Martin #44 har endnu en gang Jens Møller, Gustav Birch, og Nicki Thiim på startgridden. De sluttede løbet på Motorland Aragon som den bedste Aston Martin racer i feltet, men en Drive-through straf for Track Limits, gjorde løbet lidt op af bakke.

Formula Racing Ferrari #50 er feltets anden 100% danske bil. De førte den første del af løbet, inden Johnny Laursen havde kontakt med Inter Europol Competition #43, så hverken Conrad Laursen eller Nicklas Nielsen nåede at komme i bilen. De startede sæsonen på andenpladsen i GTE kategorien, og hvis ellers heldet er med holdet denne gang, kan det bestemt gentages på Spa Francorchamps.

4 timers løbet på Spa Francorchamps køres søndag den 24. september 2023, hvor der er gratis adgang til banen, paddock og tribunerne, og kun 15 Euro for at komme til autograftime samt adgang til startgridden forud for løbet.

Relaterede nyheder