MSR forlader IMSA efter 2023

Meyer Shank Racing har valgt at forlade IMSA WeatherTech SportsCar Championship, når finalen på 2023 er kørt om halvanden uge på Michelin Raceway Road Atlanta.

Holdet har været aktive indenfor sportsvognsløb siden 2004, hvor det først var i Grand-Am serien, og siden fusionen med American Le Mans Series i 2014, i IMSA serien.

De havde et samarbejde med Ford gennem mange år, men så skiftede det til Honda/Acura, som har været deres partner siden 2015 i LMP2, GTD, DPi, og GTP kategorierne.

Deres største triumf i IMSA var at vinde DPi kategorien i 2022, men den største nedtur kom kun få måneder efter.

De krydsede målstregen som vinder af 24 timers løbet i Daytona i januar 2023, men sidenhen fandt Acura ud af, at holdet havde manipuleret med nogle sensorer, så de kunne køre med lavere dæktryk, end hvad Michelin foreskrev til løbet. Dermed blev de frataget alle pointene i mesterskabet, blev idømt en kæmpe bøde, plus den ansvarlige ingeniør blev bandlyst fra IMSA serien på ubestemt tid.

Meyer Shank Racing Acura #60
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

De manglende point gjorde deres 2023 stort set ligegyldig mesterskabsmæssigt, men kæmpede sig dog tilbage til en sejr på Canadian Tire Motorsports Park i juli måned med Acura ARX-06.

Spekulationerne har været mange, siden det allerede ved 24 timers løbet i Daytona i januar måned, blev annonceret at Andretti Autosport (nu Andretti Global) og Wayne Taylor Racing ville gå sammen i et nyt samarbejde, og komme med 2 Acura racere i GTP kategorien i 2024. Da sagen med snyd så kom frem, og flere og flere rygter om at Acura kun ville stille til start med to biler i 2024 – ja, så var skriften altså på væggen. Det eneste som ville kunne have ændret Acura’s mening, ville have været en mesterskabssejr i 2023, efter at have mistet alle pointene så tidligt på året. Men sådan skulle det ikke gå.

Meyer Shank Racing fortsætter i NTT IndyCar Series, hvor de igen skal deltage med to biler. Her får de to helt nye kørere på holdet, med Tom Blomqvist, som skifter over fra IMSA programmet, og Felix Rosenqvist, som kommer til holdet fra Arrow McLaren.

Finalen i IMSA WeatherTech SportsCar Championship køres den 14. oktober 2023, ved det traditionsrige Petit Le Mans.

Relaterede nyheder