Sebring 12 Hours 2024 – de første timer

Den 72. udgave af Mobil 1 Twelve Hours of Sebring Presented by Cadillac var endnu en stor begivenhed i amerikansk sportsvognsræs.

De forsvarende vindere Whelen Cadillac Racing #31 med Pipo Derani, Jack Aitken, og Tom Blomqvist startede fra Pole Position, foran Cadillac Racing #01 med Renger van der Zande, Sebastien Bourdais, og Scott Dixon, og Wayne Taylor Racing with Andretti Acura #40 med Louis Deletraz, Colton Herta, og Jordan Taylor.

Wayne Taylor Racing with Andretti Acura #10 var blevet sendt bagerst på startgridden i GTP, da de havde rørt bilen under kvalifikationen, hvilket man ikke må. De startede endda bag Porsche Penske Motorsport #6, som havde et uheld i kvalifikationen, hvilket udløste et Rødt Flag. Heldigvis var bilen repareret til løbet.

AO Racing #99 med P.J. Hyett, Paul-Loup Chatin, og Matt Brabham startede fra Pole i LMP2, foran United Autosports USA #22 med Dan Goldburg, Paul Di Resta, og Bijay Garg, mens United Autosports USA #2 med Ben Keating, Nico Pino, og Ben Hanley startede treer.

TDS Racing #11 med Steven Thomas, Hunter McElrea, og Mikkel Jensen startede P7, lige foran Richard Mille AF Corse #88 med Luis Perez Companc, Lilou Wadoux og Nicklas Nielsen, og med DragonSpeed #81 med Rasmus Lindh, Henrik Hedman, og Malthe Jakobsen på P9.

MDK by High Class Racing #20 med Seth Lucas, Laurents Hörr, og Dennis Andersen startede 11’er, efter de havde problemer i kvalifikationen. Andersen havde et spin, og få sving senere blokerede bilens baghjul, så han ikke kunne køre videre. Det resulterede i et Rødt Flag, og dermed mistede holdet også deres to bedste tider i kvalifikationen.

GTD Pro havde Vasser Sullivan Lexus #14 med Ben Barnicoat, Jack Hawksworth, og Kyle Kirkwood på Pole, foran Heart of Racing Team #23 med Ross Gunn, Alex Riberas, og Mario Farnbacher, mens AO Racing Porsche #77 med Laurin Heinrich, Sebastian Priaulx, og Michael Christensen startede P3.

Cetilar Racing Ferrari #47 med Roberto Lacorte, Giorgio Sernagiotto, og Antonio Fuoco var på GTD Pole, foran Vasser Sullivan Lexus #12 med Frankie Montecalvo, Parker Thompson, og Aaron Telitz, og Korthoff/Preston Motorsports Mercedes #32 med Mike Skeen, Mikael Grenier, og Kenton Koch.

Inception Racing McLaren #70 med Brendan Iribe, Ollie Millroy, og Frederik Schandorff startede 7’er, mens

MDK Motorsports Porsche #86 med Kerong Li, Klaus Bachler, og Anders Fjordbach startede som 17’er i GTD.

Iron Dames Lamborghini #83 med Rahel Frey, Michelle Gatting, og Sarah Bovy startede fra 18. position, da de var uheldige at punktere i kvalen, og GTD klassen ikke må skifte dæk.

Der var sket mange ændringer i netop GTD kategorierne efter kvalen. Winward Racing Mercedes #57 havde egentlig kvalificeret sig på GTD Pole, men blev sendt bagerst i klassen, da de havde nogle ekstra sensorer på bilen, som bilen ikke var homologeret med.

Alle fire Chevrolet Corvette Z06 GT3.R racere, fordelt på de to Corvette Racing by Pratt Miller Motorsports i GTD Pro, og AWA i GTD, var blevet sendt bagerst i klasserne, da de havde kørt med nogle forstærkede dele på bilens diffusor. Det må man ikke, når bilen ikke er homologeret med det, og derfor mistede de alle tider.

Triarsi Competizione Ferrari #023 med Alessio Rovera, Onofrio Triarsi, Charles Scardina skulle have startet 6’er, men de valgte at skifte startkører, og derfor blev de rykket bagerst i GTD.

AO Racing #99 havde et spin på opvarmningsomgangene, og nåede ikke at indtage førstepladsen i LMP2, inden starten gik.

Alle 58 biler tog starten af løbet.

Mobil 1 Twelve Hours of Sebring Presented by Cadillac 2024 start
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Mens starten forløb godt for GTP og LMP2 bilerne, var der ballade i GTD klasserne. Risi Competizione Ferrari #62 spandt rundt i Sving 1, og bag dem ramte Pfaff Motorsports McLaren #9 og Inception Racing McLaren #70 hinanden, men heldigvis undgik de at blive ramt af andre biler.

Cetilar Racing Ferrari #47 mistede føringen i GTD med det samme, da de var meget langsomme i starten.

Wright Motorsports Porsche #120 pittede med skader på bilen. Det samme gjorde Pfaff Motorsports #9 og Inception Racing McLaren #70, hvor det kostede meget tid, inden det ødelagte dæk var pillet af bilen. 9’eren måtte endda helt tilbage til teltet, for at få hjulophænget repareret.

Proton Competition Mustang Sampling Porsche #5 fik en Drive-through, da de havde skiftet dæk inden løbsstarten.

AWA Corvette #17 pittede med det samme, da de havde tekniske problemer. Søsterbilen fik en Drive-through, da de havde tyvstartet.

Era Motorsport #18 var kortvarigt af banen i Sving 1, men fik heldigvis styr på bilen.

Inception Racing McLaren #70
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

United Autosports USA #22 var i føring af LMP2, på grund af spinnet for AO Racing #99.

Vasser Sullivan Lexus #12 havde taget føringen i GTD.

BMW M Team RLL #24 måtte pitte med en punktering, og det kostede dem en halv omgang i forhold til de førende.

Crowdstrike Racing by APR #04, som punkterede på venstre baghjul. Uheldigvis var George Kurtz lige kørt forbi pitindkørslen, da punkteringen kom. Da bilen endelig kom tilbage til pitten, var der for mange mekanikere som arbejdede på bilen – så det fik de en Drive-through for.

United Autosports USA #2 tog føringen af LMP2 kategorien.

AWA Corvette #17 måtte udgå af løbet, da de havde problemer med generatoren på bilen, som holdet ikke kunne løse.

Sean Creech Motorsports #33 var en kort tur af banen i Sving 7, men kom hurtigt tilbage på sporet.

Tower Motorsports #8 var kortvarigt af banen i Sving 4, da John Farano kom lidt for hårdt på gassen.

Richard Mille AF Corse #88
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Korthoff/Preston Motorsports Mercedes #32 måtte pitte med tekniske problemer, da motoren var blevet for varm. Der var væske og damp ud alle de forskellige steder, og holdet skubbede hurtigt bilen tilbage til teltet. De måtte opgive at reparere den, da skaderne på motoren var for store.

Der kom Full Course Yellow, da der lå vragdele rundt på banen. Samtidig kørte JDC Miller Motorsports Porsche #85 rundt med skader på bagenden af raceren.

Det udløste dagens første pitstop runde. Her var der lidt problemer for Porsche Penske Motorsport #7, som havde problemer med at få bilen startet op igen, efter deres tankning – men det lykkedes til sidst.

Der var lidt knas for Wayne Taylor Racing with Andretti Lamborghini #45, som gik i stå i pitten, og alle bilerne bagved måtte vente på at bilen blev startet op igen.

Pfaff Motorsports McLaren #9
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Løbet blev givet frit igen, og med hele feltet samlet, var der masser af kampe. DragonSpeed #81 var kortvarigt ude i sandet i Sving 16, men kom hurtig tilbage på betonnen.

Sean Creech Motorsports #33 fik en 10 sekunders Stop & Go, da de havde tanket bilen, mens pitten var lukket.

TDS Racing #11 og Inter Europol by PR1 Mathiasen Motorsports #52 fik begge en Drive-through, da de ikke havde tanket længere nok.

Føringen af løbet skiftede, da Cadillac Racing #01 overhalede Whelen Cadillac Racing #31 på vej ind i Sving 1.

Proton Competition Ford #55 fik en Drive -through, da de havde tanket bilen, mens den var klodset op.

Vasser Sullivan Lexus #14 fik en Drive-through, da de ramte en af deres mekanikere på vej ud af pitten. Dermed mistede de føringen i GTD Pro, som i stedet gik til Corvette Racing by Pratt Miller Motorsports #3, som netop var kommet forbi Heart of Racing Team Aston Martin #23

United Autosports USA #2 havde et halvt spin ind i Sving 3, da Ben Keating blev fanget bag Crowdstrike Racing by APR #04, som bremsede lidt tidligere end Keating regnede med, så han måtte bremse og undvige.

Sean Creech Motorsports #33
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Efter at være faldet tilbage i klassen, havde AO Racing #99 fået arbejdet sig op i føring af LMP2 klassen igen.

Proton Competition #55 fik en Drive-through mere, da der ikke havde stået nogen mekaniker klar med en brændslukker under et tidligere pitstop.

Richard Mille AF Corse #88 var af banen i Sving 1, da Luis Perez Companc fik baghjulet ud i gruset, hvilket sendte ham over i dækmuren på den anden side af banen. Heldigvis kunne han selv køre derfra, og tilbage til pitten – uden bagvinge. Bilen blev taget tilbage til teamets telt, så der kunne reparere mere på den.

Proton Competition Mustang Sampling Porsche #5 var en tur af banen i Sving 7, da Julien Andlauer fik udbremset sig selv.

Porsche Penske Motorsport #7 var en tur gennem gruset i Sving 5, da Felipe Nasr fik udbremset sig selv.

Paul Miller Racing BMW #1 tog føringen af GTD Pro

Der var hård kamp mellem Whelen Cadillac Racing #31 og Cadillac Racing #01. Det lykkedes 01’eren at få et tilløb på 31’eren i Sving 13, men Jack Aitken i 31’eren ville ikke bare afgive pladsen, og der var let kontakt med Scott Dixon – inden Dixon endelig kom forbi.

Ford Multimatic Motorsports #64
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Der kom Full Course Yellow, da Tower Motorsports #8 endte hårdt i dækmuren i Sving 13. Michael Dinan var på vej udenom Triarsi Competizione Ferrari #023, men kom ud i græsset, og kunne ikke bremse, og røg sidelæns ind i dækkene for høj fart. Dinan kunne selv stige ud af bilen, men den var godt og grundigt smadret, og måtte løftes tilbage til pitten til reparationer.

Løbet blev givet frit igen med Cadillac Racing #01 førende i GTP, United Autosports USA #2 i LMP2, Ford Multimatic Motorsports #64 i GTD Pro, og Winward Racing Mercedes #57 i GTD.

BMW M Team RLL #24 tog 4. pladsen, med en robust overhaling ind i Sving 1 mod Wayne Taylor Racing with Andretti Acura #40.

Heart of Racing Team #27 fik en Drive-through for at være kørt ud af pitten med nogen udstyr stadig sidende på bilen.

Andretti Motorsports Porsche #43 fik en 10 sekunders Stop & Go, da de havde tanket for længe, mens pitten var lukket.

Wright Motorsports Porsche #120 fik en 60 sekunders Stop & Go, da de var kørt ud af pitten for rødt lys.

AF Corse Ferrari #21 holdt stille i Sving 1, men fik liv i raceren igen. Der havde været kontakt med Gradient Racing Acura #66, som havde været på indersiden af 21’eren, og gav dem et lille prik. Det kostede en Drive-through for Katherine Legge i 66’eren.

Tower Motorsports #8
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Efter en halv times tid i teamets telt, var Tower Motorsports #8 klar til at køre på banen igen.

Der kom Full Course Yellow,da Richard Mille AF Corse #88 holdt stille ude på banen. Lilou Wadoux havde meget travlt med at komme ud af bilen, da der var et eller andet, som der var ild i, men heldigvis var det ikke nogen voldsom brand.

Pludselig holdt Corvette Racing by Pratt Miller Motorsports #4 stille ude på banen, men Nicky Catsburg fik liv i raceren igen.

Tre timer inde i løbet var Porsche Penske Motorsport #7 i front af GTP, med lidt pitstrategi, United Autosports USA #22 var førende i LMP2, AO Racing Porsche #77 med Michael Christensen var i front af GTD Pro, og Winward Racing Mercedes #57 var i front af GTD.

DragonSpeed #81 med Malthe Jakobsen var toer i LMP2, mens TDS Racing #11 med Mikkel Jensen var firer. MDK by High Class Racing #20 med Dennis Andersen var 9’er, mens Richard Mille AF Corse #88 med Nicklas Nielsen var 13’er i LMP2 kategorien.

Iron Dames Lamborghini #83 med Michelle Gatting var firer i GTD, MDK Motorsports Porsche #86 med Anders Fjordbach var 17’er, og Inception Racing McLaren #70 med Frederik Schandorff var 18’er blandt GTD bilerne.

Iron Dames Lamborghini #83
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Løbet blev givet frit igen med 8 timer og 52 minutter.

Porsche Penske Motorsports #7 lå etter, men var under hårdt pres fra Whelen Cadilalc Engineering #31, som 7’eren måtte spærre hårdt for.

Mikkel Jensen i TDS Racing #11 tog føringen af LMP2 kategorien.

MDK by High Class Racing #20 fik en 10 sekunders Stop & Go, da de havde tanket bilen, mens den var lukket under Safety Car perioden.

Føringen af løbet skiftede rundt i Sving 17, da Whelen Cadillac Racing #31 fik presset sig indenom Porsche Penske Motorsport #7.

Der var problemer for Pfaff Motorsports McLaren #9 igen, som kørte langsomt ned af baglangsiden. James Hinchcliffe havde haft kontakt med Klaus Bachler i MDK Motorsports Porsche #86, hvilket gav skader på bagenden af 9’eren, mens 86’eren kunne køre videre.

AO Racing #99 fik en Drive-through, da de ikke stod klar med en ildslukker under et tidligere pitstop.

Iron Dames Lamborghini #83 kørte pludselig langsomt ude på banen, men Gatting fik liv i raceren igen, og kunne herefter køre tilbage mod pitten for nedsat hastighed. Det kostede en tur tilbage til teamets telt, inden Rahel Frey blev sendt tilbage på banen.

Era Motorsport #18 holdt stille i Sving 7, efter et spin. Dwight Merriman fik bilen på ret kurs, og kunne herefter fortsætte for egen kraft.

BMW M Team RLL #24 måtte pitte med skader på bagenden, efter var blevet ramt af en anden bil, mens 24’eren skulle undgive sammenstødet mellem #9 og #86. Så det kostede dem et par omgange i pitten, inden de kom ud igen.

Richard Mille AF Corse #88 måtte trække sig fra løbet, da de tekniske problemer ikke kunne løses.

Era Motorsport #18 var en tur af banen i Sving 7, men kom selv videre derfra.

Lamborghini Iron Lynx #63
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Lone Star Racing Mercedes #80 havde et spin i Sving 13, hvor Salih Yoluc ikke lige kunne få bilen på ret køl igen, da baghjulsophænget på den var knækket.

Sean Creech Motorsports #33 holdt stille i Sving 16, efter Lance Willsey spandt rundt.

Det udløste en Full Course Yellow, med to strandede biler ude på banen.

Det var skidt nyt for Whelen Cadillac Racing #31, som netop var på vej ind i pitten, som den lukkede. Det betød at de måtte køre videre, pitte på næste omgang for 5 sekunders brændstof, og herefter foretage et fuldt pitstop, hvor mekanikerne også skiftede snuden på raceren, som var blevet skadet under lidt tidligere kontakt. Det sendte dem ned som sidste bil i GTP, af de biler som var på den førendes omgang.

BMW M Team RLL #25 havde overtaget føringen, da de var på en lidt anden pitstrategi end de andre biler.

Det varede dog kun indtil Sving 1 på genstarten, inden Wayne Taylor Racing with Andretti Acura #10 smuttede forbi, og tog føringen af løbet.

Der kom Full Course Yellow, da der lå lidt vragdele på banen i Sving 3, som skulle samles op. Det tog heldigvis ikke ret lang tid, inden løbet kunne gives frit igen, da det var så få minutter siden den sidste FCY periode.

Problemerne fortsatte for Iron Dames Lamborghini #83, som igen igen måtte tilbage til teamets telt.

Lone Star Racing Mercedes #80
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

United Autosports USA #2 var en tur af banen i Sving 10, men Keating kom hurtigt tilbage på ideallinjen.

Vasser Sullivan Lexus #12 var også en kort tur ude i gruset i Sving 10, men var også hurtigt tilbage på hårdt underlag.

United Autosports USA #2 fik en Drive-through, for at have kørt for hurtigt i pitten.

Der var kontakt mellem Inter Europol by PR1 Mathiasen Motorsports #52 og Riley #74 omkring føringen af LMP2 klassen, hvor 74’eren endte i et spin. Heldigvis var der ikke yderligere kontakt med andre biler eller beton.

Gradient Racing Acura #66 var en tur ude i græsset i Sving 10, men kom selv tilbage på banen.

Porsche Penske Motorsport #7 pittede med skader på bagenden af raceren. Heldigvis kunne mekanikerne hurtigt få skiftet bagvinge og motorhjelm, men det kostede dem godt et minut i pitten.

Era Motorsport #18
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Riley #74 tog føringen af LMP2 kategorien, efter en lang kamp med Inter Europol by PR1 Mathiasen Motorsports #52.

AO Racing #99 var af banen i Sving 11, hvor PJ Hyett holdt i dækmuren. Løbledelsen valgte at holde pitten åben i et par minutter, så alle hold fik mulighed for at pitte, inden de kalde Full Course Yellow.

I pitten var der kontakt mellem Cadillac Racing #01 og Vasser Sullivan Lexus #12.

Risi Competizione Ferrari #62 mistede det ene sidespejl i pitten, da de snittede en mekaniker, som løb ud med et dæk. Heldigvis var det kun dæk til spejl kontakt, men det var nok til at slå spejlet af Ferrari’en.

Seks timer inde i løbet var Whelen Cadillac Racing #31 i front af GTP, Inter Europol by PR1 Mathiasen Motorsports #52 i LMP2, Vasser Sullivan Lexus #14 i GTD Pro, og Winward Racing Mercedes #57 i GTD.

TDS Racing #11 med Mikkel Jensen var toer i LMP2, DragonSpeed #81 med Malthe Jakobsen var treer i LMP2, MDK by High Class Racing #20 var 9’er.

AO Racing Porsche #77 med Michael Christensen var toer i GTD Pro.

Inception Racing McLaren #70 med Frederik Schandorff var 7’er i GTD, med MDK Motorsports Porsche #86 med Anders Fjordbach på P15. Iron Dames Lamborghini #83 med Michelle Gatting var desværre nede på 19. pladsen, efter at have kørt i top-5 tidligere i løbet.

Proton Competition Mustang Sampling Porsche #5
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Kun 6 timer igen…

Relaterede nyheder