Audi Sport går ind i FIA World Rallycross som fabrikshold

Audi Sport har netop annonceret at de går ind i FIA World Rallycross Championship som fabrikshold.

Dermed bliver WorldRX 3. gren på deres motorsportsprogram, som allerede indeholder DTM og Formel E.

Det bliver med Team EKS, som er de forsvarende verdensmestre for både kører samt hold, at Audi Sport vil være i sporten. Teamchef Mattias Ekström kommer selv til at fortsætte som kører, parallelt med hans DTM program. Bilen bliver igen Audi S1 EKS RX quattro modellen, som EKS teamet udvikler videre på, men nu med endnu mere support fra Audi Sport.

Motorsportschef for Audi Sport, Dieter Gass udtaler: “Vi har indset at det bliver svære og svære for Team EKS at kunne kæmpe mod fabriksholdene, og derfor har vi valgt at øge vores involvering i WorldRX.”

Mattias Ekström, Team EKS
Photo: JJ Media

Mattias Ekström selv uddyber: “Vi har skabt et solid fundament for teamet i dets første 3 år, hvor vi har samlet vigtige erfaringer og sat nye standarder for EKS. Men det var også klart for os, at vi behøver ekstra hjælp i fremtiden, for at kunne fortsætte på dette høje niveau. At EKS nu får fabriksstøtte fra Audi, gør mig rigtig glad. Jeg er overbevist om at Rallycross har en stor fremtid, også med hensyn til potentiel elektrificering.”

Det som Ekström henviser til, er de første eksempler på elbiler som kan køre Rallycross. Det er dog ikke kommet så vidt endnu at de skal deltage i WorldRX, men med Audi’s store involvering i netop det elektriske Formel E mesterskab, er det kun naturligt at de også vil have en interesse for netop denne udvikling i sporten.

Hvem der udover Mattias Ekström kommer til at køre for teamet, er endnu ikke bekræftet.

Relaterede nyheder