Buemi dominerede i Buenos Aires

Det blev til 3. sejr i træk for Renault e.dams køreren Sébastien Buemi ved årets 3. ePrix i den tredje sæson af FIA Formula E Championship. Med dette hattrick skrev den Schweiziske kører historie på Puerto Madero banen.

Den afgørende overhaling blev udført tidligt i løbet, da Buemi hurtigt kom i føring foran Lucas di Grassi (ABT Schaeffler Audi Sport) og Jean-Éric Vergne (Techeetah). Men di Grassi så ud til at have problemer med hams første bil.

“Jeg havde det modsatte af hvad Seb havde. Min første bil var lidt urolig, sejlede rundt, overstyrede meget mere end jeg forventede. Den havde meget lidt greb, og jeg kunne slet ikke få styr på den. Jeg fik mig klaret igennem til pitstoppet og derefter skifte bil – og bil nummer 2 var god,” sagde Brasilianeren.

Med den anden bil lykkedes det ham at kæmpe sig tilbage i top 3, efter at være faldet ned gennem feltet. Men han kunne ikke nå at indhente de store hul foran ham igen. “Tydeligvis har vi ikke så meget fart som Renault’erne,” konkluderede di Grassi.

Selvom han vandt med et pænt forspring, var anden halvdel af løbet en udfordring for Buemi. “Ved starten af løbet tog jeg det stille og roligt i et par omgange for at se hvordan at bilen var, og vi havde farten til at overhale de andre. Jeg må erkende at jeg havde alt under kontrol og fik et stort forspring. På den anden bil havde jeg nogle problemer med bremserne, så det var faktisk ret svært at køre bilen,” erkendte vinderen.

Top 3 ved Buenos Aires ePrix: Jean-Éric Vergne, Sébastien Buemi og Lucas di Grassi (fra venstre) Photo: FIA Formula E

Den gladeste mand på podiet var Vergne: “Vi er et nyt team og vi kom fra langt tilbage – og havde ikke nogen test som de andre hold havde. Vi har løst problemerne som vi havde i Hong Kong og Marrakesh. Jeg havde en god bil og jeg er meget glad, så jeg er tror at hvis vi kan have en weekend uden fejl, så kan vi fokusere på at tage en sejr.”

Nico Prost sluttede 4’er for tredje gang i træk, mens Nelson Piquet Jr. (NextEV NIO) kørte sit bedste resultat hjem siden hans mesterskabssejr, ved at køre en 5. plads hjem.

Faraday Future Dragon Racing duoen præsenterede den største spænding i løbet med en team intern fight. Loïc Duval var den hurtigste og sluttede 6’er, mens holdkammerat Jérôme d’Ambrosio tabte endnu en placering til Daniel Abt (ABT Schaeffler Audi Sport), og sluttede på 8. pladsen. Top ti blev fuldendt af Oliver Turvey (NextEV NIO) og lokalhelten José María López (DS Virgin Racing).

Lokalhelten José María López (DS Virgin Racing) var i høj kurs hos pressen. Photo: Sam Bloxham/LAT/Formula E

López modtog store klapsalver fra tilskurerne efter hans kamp fra 18. startposition til slutresultatet som 10’er. “Jeg nød at køre mig op gennem feltet i dag foran mit hjemmepublikum. Jeg har en ny tro på min kontrol af energiforbruget i bilen, og jeg får mere selvtillid og mere aggressiv kørestil for hvert minut at jeg kører i DSV-02 bilen,” forklarede han.

Formel E har nu endnu en lang pause før det næste ePrix køres i Mexico City den 1. april 2017

 

Original artikel oversat af Jens Jensen

Relaterede nyheder