Radio Le Mans udvider til VLN

Den kendte radiostation Radio Le Mans (RLM) udvider til at dække hele VLN serien i 2017.

Radio Show Limited, som står bag RLM, dækker i forvejen et hav af racerløb verden rundt. De fleste kender dem som den engelsksprogede radio ved 24 timers løbet på Le Mans, men rent faktisk er det kun en lille del af deres sendeprogram.

Siden 2007 har RLM dækket 24 timers løbet på Nürburgring, som har baggrund i VLN serien, dog uden at være en mesterskabstællende afdeling, men mange af holdene går igen. Der er også krav til holdene i N24 til at kvalificere biler og kørere gennem VLN serien. Derfor har den en stor indflydelse på N24 løbet.

Løbet bliver streamet på internettet i både lyd og billeder, og udover RLM’s engelske kommentatorer, fortsætter der også en tysksproget stream, ligesom i de forgående sæsoner.

Photo: VLN

RLM har endnu ikke offentliggjort hvilke kommentatorer der kommer til at dække sæsonen, men ved åbningsløbet næste weekend bliver det i hvert fald med hovedkommentator, og medejer af Radio Show Limited, John Hindhaugh bag mikrofonen. Han er en af dem som har dækket N24 løbet siden 2007, bl.a. sammen Graham Goodwin. Hindhaugh og Goodwin kendes også fra FIA WEC, hvor det er dem som står for det engelsksprogede kommentatorspor på seriens officielle videostream.

RLM har mere end 10 kommentatorer tilknyttet stationen, og sender optil 3 parallelle løb samme tid fra 3 forskellige lokationer verden over. I skrivende stund har de både et kommentatorteam i Italien på Mugello samt i USA på Sebring, hvor der skal dækkes 2 forskellige 12 timers løb.

Hver onsdag aften klokken 21 sender de et 2 timers program, hvor de gennemgår motorsportsnyheder fra hele verden – ofte med et glimt i øjet og typisk britisk humor. Men RLM er en seriøs radiostation, som samarbejder med mange af de store teams verden over, som giver dem lov til at bringe eksklusive nyheder eller live streams.

VLN starter lørdag den 25. marts.

Relaterede nyheder