Tidlige uheld sendte DS Virgin Racing på jagt efter hurtigste omgang

Efter at Sam Bird og José María López havde problemer med at få varme i deres dæk i kvalifikationen, kvalificerede begge sig udenfor top 5, med argentineren startende som 7’er og briten fra 10. startposition.

Med det kaotiske 2015 Monaco ePrix i mente, var holdene og kørerne meget opmærksomme på uheld i det første sving. Dette år var der ikke helt så meget dramatik, men en harmonika effekt i sving 1 gjorde at López blev ramt bagfra, og blev skubbet ind i bilen foran. Det gav skader på både for og bagvinger. På samme tid lavede Bird en eminent overhaling på ydersiden i sving 1 og kom op på 7. pladsen.

Bird var i kamp med Maro Engel (Venturi GP) omkring 6. pladsen, da han knækkede sin hjulophæng efter at have snittet muren på ved ud af swimming pool chikanen. DS Virgin Racing fik repareret affjedringen i pitlane, men med omgangstider på under et minut, tabte den 30 årige 3 omgange til de førende. Som et resultat af dette, skiftede strategien til at gå efter hurtigste omgang, hvilket Bird præsterede på omgang 24.

“Det var en svær dag. Jeg havde problemer med bagdækkene fra starten af løbet, men jeg havde en god start og alt så godt ud. Men så overophedede bagdækkene og jeg fik overstyring. Jeg vidste at løbet var slut da jeg var 3 omgange bagud, og at vi aldrig ville score point derfra. Det maksimale som vi kunne opnå var at køre hurtigste omgang, og heldigvis gjorde vi det og fik det ene point,” sagde Bird.

Efter nogle uheld tidligt i løbet, kunne DS Virgin Racing kørerne kun gå efter hurtigste omgang Photo: Sam Bloxham/LAT/Formula E

López kom i pitlane kort efter Bird’s afgang, da han blev tvunget til at pitte af løbsledelsen, og skulle skifte de skadede vinger som han pådrog sig i sving 1. Den 34 årige forsøgte at slå Bird omkring hurtigste omgang og vendte tilbage til pitten på omgang 43 for at lave en justering på frontvinge, bagvinge og dæktryk for at optimere hans chancer.

Til sidst kom López indenfor en tiendedel af Bird’s hurtigste omgang. “Jeg tror at vi stadig skal arbejde på at forstå  bilen, men jeg synes at der er potentiale til nemt at være i top 3. Det er bare svært at få alt til at flaske sig,” vurderede López.

“Vi er glade for at have fået hurtigste omgang og komme herfra med et point, men det var et frustrerende løb og igen viste vores hurtigt at vi kunne have gjort meget bedre end dagens resultat. Vi vil presse på i Paris for at opnå de resultater, som vi ved at vi kan,” opsummerede teamchef Alex Tai.

DS Performance Director Xavier Mestelan Pinon tilføjede: “Det var en meget frustrerende weekend, da vi vidste at vi havde potentiale til et meget godt løb, men nogle gange går tingene ikke så godt som de burde. Vores fokus er nu på løbet på hjemmebanen for DS, Paris ePrix, hvilket blot er en uge væk, så vi skal arbejde hurtigt.”

 

Original artikel oversat af Jens Jensen.

Relaterede nyheder