Renault e.dams tilbage på sejrs sporet igen

Renault e.dams forlader Monaco med vinderfornemmelser: fra pole til sejr, gav Sébastien Buemi 28 point på kontoen, mens fra bagerst på gridden, kom Nico Prost flot tilbage og sluttede 9’er.

Sébastien Buemi var den første kører til at komme under 53 sekunder og forbedrede hans egen omgangstid fra 2015 med 1,6 sekunder. Schweizeren fortsatte på samme måde i kvalifikationen, og satte en omgangstid 0,237 sekund hurtigere end Lucas di Grassi (ABT Schaeffler Audi Sport). Efterfølgende kunne den 28 årige kører også føre feltet an efter sving 1, og ligeså efter en Safety Car periode, som var på grund af et sammenståd mellem Jean-Eric Vergne (Techeetah) og Nelson Piquet Jr (NextEv).

Mod slutningen af løbet blev kampen mellem Buemi og sin tætteste rival, di Grassi, men Schweizeren sikrede hans 4. sejr i sæsonen. “Jeg er meget glad for at vinde igen. Jeg var hurtigere i den første halvdel af løbet og alt var under kontrol, så jeg fik opbygget et hul mellem Lucas og mig selv, i tilfælde af en Safety Car. På mit andet stint havde jeg problemer med at matche hans fart, så jeg kørte i bund og grund og kiggede i spejlene. Den anden bil havde mindre fart, så vi må undersøge hvorfor at det skete. Generelt havde vi ændret opsætningen på den anden bil en smule, for at kunne brug det ekstra greb i banen. Hvis du vil have en perfekt vil, skal den nogle gange justeres lidt. Jeg er stadig meget glad for resultatet og jeg ser frem til Paris næste uge,” sagde Buemi.

Renault e.dams forlader Monaco med at være tilbage på sejrs sporet Photo: Annika Goecke

Holdkammeraten Nico Post måtte nøjes med at starte P19 efter at han snittede barrieren på sin flyvende omgang i kvalifikationen. Ved at starte på den sidste række på startgridden, på en smal bane med kun få overhalingsmuligheder, havde Prost et svært løb. Alligevel lykkedes at for franskmanden at komme igennem feltet, og overhalve nogle kørere foran ham, en efter en.

Prost var målsat på at score point for teamet og sluttede på 10. position. Efter løbet fik António Félix da Costa (MS Amlin Andretti) en straf for en farlig manøvre i forbindelse med hans pitstop, og det sendte Prost op på 9. pladsen. “Jeg havde et skuffende kvalifikations resultat, men generelt var det et godt løb. Når du starter bagerst i Monaco, kan du ikke forvente så meget. Jeg skal bare forstå hvorfor at vi ikke er konkurrencedygtige i kvalifikationen. Vi skal få styr på det hele og så kan vi kæmpe med om podiet hvert løb,” forklarede Prost.

Renault e.dams forsvarede føringen i Teammesterskabet med 151 indkørte point. Denne sejr for Buemi betyder at han nu er 15 point foran di Grassi, hvor han fører Kørermesterskabet an med 104 point. Det næste løb er Paris ePrix den 20. maj, og det er først gang siden sæson 1 med 2 løb, 2 weekender i træk.

 

Original artikel oversat af Jens Jensen

Relaterede nyheder