Buemi udbygger mesterskabsføring midtvejs i sæsonen

Det var Sébastien Buemi, der satte tempoet endnu en gang i Paris ePrix i lørdags. Den forsvarende mester sikrede sig Pole Position, hvilket han konverterede til sejr på Les Invalides banen.

Efter at have forsvaret føringen, fik Schweizeren etableret en lille men komfortabel føring. Techeetah kører Jean-Éric Vergne var den eneste der kunne udfordre Buemi, men efter at den 28 årige brugte sin Fanboost, havde franskmanden ikke flere muligheder. Med Vergne allerede på sit max, endte han med at smadre ind i muren og udgå på 34. omgang.

En mands død, en andens brød: José María López (DS Virgin Racing) overtog andenpladsen og fejrede sit bedre resultat i denne sæson, mens Mahindra Racing’s Nick Heidfeld sikrede sig 3. pladsen.

Sébastien Buemi udbyggede hans mesterskabsføring midtvejs i sæsonen. Photo: Sam Bloxham/LAT/Formula E

Den anden titel kandidat, Lucas di Grassi (Abt Schaeffler Audi Sport) sluttede heller ikke løbet efter en hård duel med António Félix da Costa (MS Amlin Andretti). Di Grassi prøvede at overhale Félix da Costa men kom aldrig forbi. På en snæver bybane skete det uundgåelige: de stødte sammen.

Mens Félix da Costa var ude af løbet på stedet, forsøgte di Grassi at jagte hurtigste omgang. Med en oversatsning endte brasilianeren sit løb i muren, hvilket sendte Safety Car på banen igen. Ydermere fik den 32 årige en drive-through straf efter at være blevet frigivet for tidligt ved det obligatoriske bilskifte.

Di Grassi’s holdkammerat Daniel Abt så ud til at være på vej mod en sikker top 10 placering, da Audi’en stoppede på banen blot få meter fra målstregen. Til at starte med ville ingen andre kørere overhale, da der var Safety Car, hvilket gav en kæmpe kø af biler. Til sidst overhalede de så tyskeren, der derved sluttede 13’er i det endelige resultat.

46,000 patriotiske fans oplevede en sejr til Buemi og en femteplads til Nicolas Prost ved Renault e.dams hjemme ePrix. Photo: Sam Bloxham/LAT/Formula E

Den mest spektakulære overhaling blev leveret af Felix Rosenqvist (Mahindra Racing) mod Esteban Gutiérrez (Techeetah). Rosenqvist sluttede fire, efterfulgt af Nicolas Prost (Renault e.dams), Robin Frijns (MS Amlin Andretti), Nelson Piquet Jr. (NextEV NIO), Tom Dillmann (Venturi, der erstattede Maro Engel som kørte DTM på Lausitzring), Mitch Evans (Panasonic Jaguar Racing) og Stéphane Sarrazin (Venturi), afsluttede top 10.

Efter at have kvalificeret sig 18’er, havde DS Virgin Racing’s Sam Bird problemer med at komme igennem feltet. Alligevel sikrede den 30 årige sig et point, ved at sætte den hurtigste omgang i løbet.

Frijns, Gutiérrez og Dillmann fik alle straffe for at køre for hurtigt under Full Course Yellow. Trioen krydsede målstregen som sekser, otter, og ellever.

Som det 6. løb i sæsonen, markerede ePrix i den franske hovedstad halvvejspunktet i sæsonen. Den første ud af 3 dobbeltløb køres i Berlin om 2 uger, på den 10.-11. Juni.

Original artikel oversat af Jens Jensen

Relaterede nyheder