Action fra start til slut på Red Bull Ring – opdateret

Der var action fra start til slut, da den 3. afdeling af European Le Mans Series blev kørt på Red Bull Ring i Østrig.

G-Drive Racing #22 startede fra Pole Position foran DragonSpeed #21. DragonSpeed bilen kom dog allerede i problemer i sving 3, hvor Nicolas Lapierre kom for lang ud, og tabte 2 placeringer.

Mikkel Jensen i AT Racing #9 snuppede hurtigt føringen i LMP3, mens Duqueine Engineering #7 og United Autosport #2 duellerede om andenpladsen.

United Autosports LMP3 #3 spandt rundt midt i feltet på anden omgang, men heldigvis undgik alle andre biler med nød og næppe.

I GTE klassen havde Christian Ried i Proton Competition Porsche #77 fået en fantastisk start og taget føringen. Han blev dog presset af banen af LMP3 360 Racing #6 bilen, så han tabte føringen til Spirit of Race #55.

Spirit of Race #55
Photo: JJ Media

Nicolas Lapierre i DragonSpeed #21 og Timothe Buret i Panis Barthez Competition #23 kæmpede side om side, og var i kontakt med hinanden flere gange. Der blev kæmpet med spidse albuer fra begge franskmænd, inden at Lapierre til sidst kom forbi, efter en lille kørefejl fra Buret.

IDEC Sport LMP2 #28 stoppede i sving 3 med masser af røg fra bilen, efter blot 23 minutter af løbet. Marshalls var hurtig ude med ildslukkeren og fik slukket ilden. Men bilen måtte desværre ud gå på stedet.

High Class Racing #49 med Dennis Andersen havde et spin i sving 1, som så mange andre kørere har haft gennem tiden.

360 Racing LMP3 #6 tabte venstre baghjul igen, nøjagtig som den gjorde i kvalifikationen. De fik dog bilen kørt tilbage til pitten, hvorefter mekanikerne kunne gå i gang med at undersøge årsagen. Ligesom i går var der Ross Kaiser der sad bag rattet. De havde dog skiftet delene, men det er uklart om det er de samme dele igen, eller nogle andre. Faktum var at det måtte udgå.

Efter det første pitstop var DragonSpeed #21 gået i føring.

High Class Racing #49 fik desværre en drive-through straf for at køre for hurtigt i pitten under pitstoppet.

Kort tid efter fik Oregon Team LMP3 #10 også en drive-through straf for ikke at holde sig indenfor banens linjer, og køre for langt ud over de asfalterede afkørselsområder.

Spirit of Race #51 fik en advarsel, da han pressede JMW Motorsport #66 klassekollegaen i GTE ud på græsset. Begge kunne dog fortsætte, selv om det ikke har været nogen rar fornemmelse for Jody Fannin i #66 med en ufrivillig græstur.

Der var flere straffe på vej til #49, hvor de fik 10 sekunders pitstop straf, fordi at de var kørt over en hvid linje ved pitindkørslen.

Inter Europol Competition LMP3 #13 spandt lige foran Eurointernational LMP3 #12, hvor #12 fik en skade på fronten, mens #13 kunne fortsætte uden problemer.

Oregon Team #10 fik endnu en straf, hvor den fortsatte med at bruge mere end banens asfalt. Det kostede 30 sekunders Stop & Go til teamet.

Efter de første stop for GTE bilerne, var JMW Motorsport #66 i føring foran Spirit of Race #51.

United Autosports #32
Photo: JJ Media

2 timer inde i løbet stødte Cetilar Villorba Corse LMP2 #47 og Duqueine Engineering LMP3 #8 sammen, efter at #8 allerede havde haft kontakt med Ultimate LMP3 #17. 8’eren kom tilbage på banen lige foran #47, hvilket gav skader på begge biler. De kunne dog alle 3 fortsætte løbet.

Algarve Pro Racing #25 fik en drive-through straf for ikke at respektere blå flag. Han blokerede Nicolas Minassian i G-Drive Racing #22 gennem adskillige omgange, men det så løbsledelsen og gav 25’eren en straf.

Spirit of Race #51 havde en vil køretur gennem gruset, da han kørte af banen i sving 6.

Med halvanden time tilbage af løbet tog G-Drive Racing #22 føringen fra United Autosport #32 med Will Owen bag rattet. Umiddelbart efter tog Duqueine Engineering LMP3 #7 føringen fra Eurointernational #11. Få minutter efter skiftede føringen også i GTE, hvor Spirit of Race #55 med Aaron Scott overhalede JMW Motorsport #66 med Jonny Cocker. Dermed havde alle klasseføringer skiftet i løbet af mindre end 5 minutter.

Blot 5 minutter efter spandt Duqueine Engineering LMP3 #7 rundt og tabte derved føringen igen. Paris Barthez Competition #23 og Algarve Pro Racing #25 kom ind i kontakt med hinanden, da 23’eren overhalede 25’eren. Generelt blev der kørt meget hårdt i hele feltet, gennem hele løbet.

SMP Racing #27 havde kørt et flot løb, hvor det havde været helt oppe at føre løbet, men da deres airjacks holdt på med at virke, blev de nød til at bruge deres højtløftende donkrafte, som ellers bruges til reparation af bilen inde i garagen, for at kunne skifte dækkene på bilen. Det kostede så meget ekstra tid i pitten, at enhver chance for en podieplads forsvandt.

JMW Motorsport #66 kom tilbage i føring igen, da Spirit of Race #55 blev holdt lidt op af en LMP3 bil. 2 minutter efter skiftede føringen dog endnu en gang.

TF Sport Aston Martin #90 havde en tæt duel med Spirit of Race #51 i kampen om 3. pladsen i GTE, Ferrari’en endte med at komme forbi den blå Aston.

United Autosports #2
Photo: JJ Media

Med lidt over en time tilbage kørte DragonSpeed #21 pludselig langsomt. Henrik Hedman forsøgte at få bilen tilbage til pitten, men blev næsten påkørt af Duqueine Engineering #8, som kom med fuld fart bagfra. Heldigvis skete det ikke.

Algarve Pro Racing #25 havde en vild tur ind i gruset i sving 5, hvor bilen så ud til næsten ikke at bremse.

De to strandede biler, gjorde at løbsledelsen valgte en Full Course Yellow, så de kunne få bilerne af banen, uden at bringe Safety Car på banen. Nummer 21 måtte udgå, mens nummer 25 kørte tilbage til pitten, efter at være blevet trukket fri.

Kort tid efter meldte teamet at #21 havde haft benzinproblemer, men om det betød at den direkte var løbet tør, eller om der var problemer med benzinpumpen, oplyste de ikke nærmere.

Herefter kom der lidt to på løbet igen, indtil Nicki Thiim kom ombord på TF Sport Aston Martin #90, hvor han først overhalte Beechdean AMR #99 og herefter gik på jagt efter de 3 førende i klassen.

Med 40 minutter tilbage af løbet startede krigen om føringen i LMP3 igen. United Autosports #2 havde hentet Eurointernational #11 og John Falb prøvede at komme forbi Davide Uboldi.

Samtidig kæmpede JMW Motorsport Ferrari #66 og Spirit of Race Ferrari #55 videre om føringen i GTE, og endnu engang kom Duqueine Engineering #7 i søgelyset, da den kørte ind i siden på #66, da den skulle overhale Ferrari’en med en omgang. Det kostede #66 føringen til #55, hvilket JMW næppe kunne være tilfreds med.

High Class Racing #49 blev skubbet ind i garagen med lidt under en halv time igen, hvor den havde nogle skader på fronten af bilen. Løbet havde været lige til glemmebogen for det danske hold, som inden løbet lå 3’er i mesterskabet.

Med 2o minutter tilbage af løbet, dykkede Nicki Thiim #90 indenom Giorgio Roda #51, i kampen om 3. pladsen i GTE.

Filipe Albuerquerque i United Autosports LMP2 #32 førte løbet med 15 minutter igen, men G-Drive Racing #22 med Leo Roussel hentede ham med mere end et sekund per omgang. Portugiseren havde dog styr på franskmanden, og håndterede forspringet de sidste minutter af løbet.

Med 7 minutter tilbage af løbet var der drama for den førende i LMP3 klassen. United Autosports #2 fik en drive-through straf, fordi han kørte for meget udenfor banen. Falb i #2 nåede dog at køre i pit og komme ud igen i føring, med blot 3 sekunders forspring til Uboldi i #11.

Nicki Thiim i #90 kom under kraftigt pres fra Giorgio Roda i #51 gennem de sidste minutter af løbet. Roda forsøge en overhaling, men Thiim lukkede af. På løbet allersidste omgang forsøge Roda igen, og var forbi, men han udbremsede sig selv, hvorefter Thiim kunne dykke forbi igen.

RLR MSport #15
Photo: JJ Media

United Autosports #32 vandt LMP2 løbet foran G-Drive Racing #22 og Graff #39

I LMP3 vandt United Autosports #2 foran Eurointernational #11 og M.Racing YMR #18.

I GTE løbet vandt Spirit of Race Ferrari #51 foran JMW Motorsport Ferrari #66 og TF Sport Aston Martin #90.

High Class Racing #49 med Dennis Andersen og Anders Fjordbach sluttede 8’er i løbet, og scorede 3 point til mesterskabet.

RLR MSport #15 med Morten Dons, Alex Kapadia og John Farano sluttede 8’er i LMP3 feltet, hvilket er en tangering af sæsonens hidtil bedste resultat fra Silverstone.

G-Drive Racing #22 fører stadig LMP2 mesterskabet foran United Autosports #32 mens Graff #39 og High Class Racing #49 ligger på samme pointantal på 3. pladsen

United Autosports #2 fører nu mesterskabet i LMP3 foran Ultimate #17 og M.Racing – YMR #18.

I GTE fører TF Sport Aston Martin #90 stadig foran JMW Motorsport Ferrari #66 mens Beechdean AMR #99, Spirit of Race #55 og Proton Competition #77 nu ligger helt lige på 3. pladsen.

Den næste afdeling af European Le Mans Series skal køres 27. august på Paul Ricard i Frankrig.

 

Opdateret – United Autosports #2 blev efter løbet tilkendt en drive-through straf for at have kørt for hurtigt under den Full Course Yellow periode der var i løbet. Det betød at de røg tilbage på andenpladsen i løbet, og sejren i stedet gik til Eurointernational #11. Det betyder at United Autosports #2 og Ultimate #17 ligger helt lige i toppen af mesterskabet.

Relaterede nyheder