Andre Lotterer ny Techeetah kører

Andre Lotterer er ny kører hos Techeetah i Formel E.

Den 35 årige tysker skal køre i Sæson 4 sammen med Jean-Eric Vergne, der også var med teamet i deres første Formel E sæson i 2016/17 sæsonen.

Lotterer er 3-dobbelt Le Mans vinder og blev Verdensmester i FIA World Endurance Championship i 2012. Siden da er det blevet til 3 andenpladser i FIA WEC mesterskabet, som allesammen kom med Audi Sport. Da de lukkede deres sportsvognsprogram efter 2016 sæsonen, skiftede han til Porsche i FIA WEC. De lukker imidlertid deres LMP1 program efter 2017, og Lotterer skal derfor igen ud at finde nyt arbejde – og det har han så fundet nu.

Porsche oplyser at han stadig er tilknyttet mærket, så det kunne evt være optræk til at han skal køre for Porsche i Formel E, når de starter med at deltage i 2018/19 sæsonen. Hans Porsche holdkammerat Neel Jani har også et Formel E sæde i den kommende sæson, hvor han skal køre for Dragon Racing.

Lotterer har masser af formelbils erfaring fra Super Formula, det tidligere Formel Nippon, som er den hurtigste formelbils serie i Japan. Der har han gennem de sidste 15 år deltaget fast i serien. I 2011 vandt han mesterskabet og har kørt yderligere 9 mesterskabspokaler hjem på de 15 år. To gange har han vundet Super GT mesterskabet i Japan, og hentet yderligere 2 mesterskabspokaler.

Og nå ja, så havde han en enkelt Formel 1 start for Caterham på Spa Francorchamps i 2014, hvor han imponerede store dele af feltet henover weekenden, men desværre måtte udgå efter blot få omgange af løbet med tekniske problemer.

Andre Lotterer
Photo: JJ Media

Jean-Eric Vergne gør klar til hans 4. sæson i FIA Formula E Championship. Han deltog ikke i de to første weekender, men har siden da været fast kører i serien. Han har dog shoppet lidt rundt mellem holdene, hvor han startede med Andretti Autosport, inden at han tog en sæson hos DS Virgin Racing.

I 2016/17 skiftede han til det nye Techeetah team, hvor han fik titlen som førstekører. De første 3 weekender havde han Ma Qing Hua som holdkammerat hos det kinesiske team. De kunne dog hurtigt se, at landsmanden ikke havde mesterskabspotentiale, så i stedet valgte de Esteban Gutierrez, der havde givet afkald Formel 1 drømmen. Han var så en del af teamet i de næste 3 weekender, inden at han fik tilbudt et Indycar sæde. Mexicaneren var hurtig til at få pakket hans Sombrero og hoppede over i den amerikanske serie – lidt for hurtig syntes teamet, som sendte nogle advokater på ham på grund af, hvad de mente var kontraktbrud. Der blev lidt stillet omkring den sag – men faktum var, at de satte Stephane Sarrazin i bilen. Sarrazin sluttede på podiet to gange i seks løb, men fik altså ikke genvalg hos teamet.

Dermed er 12 af de 20 sæder officielt besag. Audi Sport ABT Schaeffler annoncerer deres kørere i morgen aften, men her forventes der ikke umiddelbart nogle overraskelser.

Formel E sæsonen starter den 2. december i Hong Kong.

Relaterede nyheder