Alle Formel E rookies klar

Alle navnene på de kørere, der skal køre Formel E Rookie Testen i næste uge, er nu på plads.

Efter at mange af holdene drypvis har offentliggjort deres kørere, har FIA i dag offentliggjort listen med samtlige kørere.

Udover alle de kørere som vi allerede har annonceret (se tidligere artikler), så er Pietro Fittipaldi, Michael Benyahia, Gary Paffett, Mitsunori Takaboshi, Alexander Albon, Daniel Juncadella, Paul di Resta og Sam Dejonghe på listen.

Det er yderst interessant at se 3 Mercedes fabrikskørere blandt disse navne i form af Paffett, Juncadella og di Resta, men måske vil Mercedes AMG udnytte muligheden for alle kørerne til at få samlet så meget erfaring forud for Mercedes’ egen indtræden i serien, og samtidig måle kørerne op imod hinanden i en Formel E bil.

Pietro Fittipaldi er nykåret vinder af World Series Formula 3.5 serien, men han har også erfaring fra NASCAR talentserien Whelen All-American Series. Pietro er barnebarn af den dobbelte Formel 1 Verdensmester Emerson Fittipaldi, men med 4 mesterskaber i bagagen gennem de seneste 6 sæsoner, har han bevist sin fart.

Photo: LAT/Formula E

Michael Benyahia er en blot 17-årig Marokkansk kører, der er den forsvarende Formel Renault 2.0 NEC mester. Inden da kørte han Fransk Formel 4, hvor han sluttede på 3. pladsen i mesterskabet i 2016. Det bliver noget helt nyt for ham med at køre en elektrisk racerbil, men hastighederne i den passer nogenlunde med Formel Renault 2.0 raceren.

Mitsunori Takaboshi er en japansk racerkører på 24 år, der vandt det japanske Formel 3 mesterskab i 2017. Takaboshi har Renault forbindelsen gennem Nissan i Japan, som var motoren der sad bag i hans Formel 3 racer, men han mangler endnu at slå sit navn fast på den store verdensscene.

Alexander Albon er noget så specielt som en thailandsk racerkører, der dog også har engelsk blod i årene. Han sluttede 3’er i Formel Renault 2.0 NEC i 2014, mens han kom på andenpladsen i GP3 i 2016 sæsonen. I 2017 har den stået på Formel 2, hvor det er blev til to podiepladser i løbet af sæsonen.

Den sidste mand, som vi mangler at nævne, er belgiske Sam Dejonghe. Han er lidt af et multitalent, der har kørt både formelbiler, GT biler samt standardvogne. Han har kørt top-3 mesterskabsresultater hjem i både European F3 Open og MRF Challenge – Formel 2000 mesterskaberne. Han har også haft starter i Auto GP, mens de seneste sæsoner primært er foregået i TCR Benelux Touring Car Championship, hvor han de to seneste sæsoner er sluttet på 5. pladsen i mesterskabet.

Til sidst vil vi bringe en oversigt over alle kørerne, og de respektive hold, som de skal køre for.

Credit: FIA.com

Relaterede nyheder