Kontroversiel dom i Chile

Der var masser af tænding på under gårsdagens ABB FIA Formula E Championship løb i Chile, men også efter målflaget, var der nogle af holdene som kom op i det røde felt.

Fra og med denne weekend var minimumstiden for et pitstop fjernet, hvilket betød at den kører som hurtigst kunne komme ud af den første bil, hoppe ind i den nye bil, få selerne spændt, og komme afsted, ville have en fordel overfor konkurrenterne.

Det i sig selv var lidt kontroversielt, da man kunne argumentere for at sikkerheden evt. ville blive sat over styr, hvis en af sikkerhedsselerne ikke blev monteret korrekt i forbindelse med bilskiftet.

Men det var ikke heri,hvor gårsdagens problem lå.

Efter løb fik bl.a. vinderen Jean-Eric Vergne, nummer to Andre Lotterer samt nummer 8 i løbet, Jerome D’Ambrosio bilerne kontrolleret, og her fandt FIA kontrollørerne at nakkestøtterne på disse tre biler var blevet modificeret, så kørerne nemmere/hurtigere kunne komme ind og ud af bilerne.

Da alle bilerne bliver bygget af Spark/Dallara, er netop den del på bilen helt ens på allesammen, og har ikke noget med de individuelle modificeringer, som holdene har lov til at lave på drivlinjen, at gøre.

Her valgte dommerne så at give en bøde til holdet på 15.000 Euro pr deltager – altså 30.000 til Techeetah og 15.000 til Dragon Racing.

Jean-Eric Vergne, Techeetah
Photo: Sam Bloxham/LAT/Formula E

Da nakkestøtten er en del af homologeringen på bilen, ligesom front- og bagvinger samt hjulophæng også er, så var det et klart brud på reglerne. Der var kritiske røster i paddock’en, hvor andre hold var sure over at de Techeetah og Dragon Racing blot fik en bøde, når det var klart konkurrenceforvridende ændringer, at de to hold havde lavet til ændringerne.

Vinderen Jean-Eric Vergne havde det hurtigste pitstop af alle, hvor han incl. pit ind- og udkørsel, skiftede bil på 46,847 sekunder. Ellers lå den typiske tid på 49 sekunder eller højere hos alle de andre kørere – på nær Andre Lotterer, Sam Bird og Felix Rosenqvist. Fælles for Bird og Rosenqvist er at de er de mindste kørere i feltet, og derved også nemmere kan hoppe ind og ud af bilerne.

Sebastien Buemi sluttede løbet på 3. pladsen 1,959 sekunder efter Vergne, og 1,154 bag Lotterer. Han var henholdsvis 2,796 og 1,271 langsommere i hans bilskifte end Vergne og Lotterer…

Det skal dog siges at denne tid tæller fra pitindkørslen til pitudkørslen, så evt. ventetid på grund af en forbikørende bil også indgår i denne tid. Så der er mulighed for nogle små udsving der.

Men når bilerne kæmpe om tusindedele af et sekund ude på banen, så er 2,796 sekunder – eller 9,839 sekunder i sammenligningen mellem Jean-Eric Vergne og Edoardo Mortara, der er blandt de højeste i feltet, en kæmpe forskel.

FIA annoncerede i forbindelse med straffen, at deres kontrollanter ville udstede yderligere informationer omkring nakkestøtterne, og hvad der evt. er tilladt at ændre på dem, inden at det næste løb skal køres om en måned i Mexico.

Relaterede nyheder