Tæt kvalifikation på Monza

Det blev en ultra tæt kvalifikation til European Le Mans Series 4 timers løbet på Monza.

I GTE delen var 6 biler til start, men kun 5 af dem var på banen i kvalifikationen. JMW Motorsport Ferrari #66 havde haft et uheld i træningen, og mekanikerne var stadig i gang med at genopbygge bilen, mens de andre kørte ud på banen.

Ebimotors Porsche #80 tog Pole Position på hjemmebanen, og Proton Competition Porsche #88 gjorde det til en Porsche 1-2, inden at første Ferrari i form af Spirit of Race #55 kom, lige foran Krohn Racing Ferrari #83 og Proton Competition Porsche #77.

Der var blot 0,081 sekund mellem de tre første biler, så det så ud til at bilerne matchede hinanden rigtig godt.

Ebimotors #80
Photo: JJ Media

Herefter stod den på LMP3 kvalifikation.

Positionerne skiftede for hver eneste omgang at der blev kørt, og der var næsten ikke en bil i hele feltet, som ikke havde Pole Position på et eller andet tidspunkt.

Det endte dog med at det var en Norma 1-2 med Ultimate #17 foran M.Racing – YMR #19, inden at United Autosports #2 fik den første Ligier kørt til P3.

Alexander Talkanitsa Jr og Snr samt Mikkel Jensen i AT Racing #9 havde ellers kørt sig til 3. startposition, men bilen havde ikke den korrekte frihøjde, så de blev diskvalificeret, og skal starte morgendagens løb allersidst.

Christian Stubbe Olsen og resten af Ecurie Ecosse/Nielsen #7 kvalificerede sig på P13, hvor Colin Noble var bag rattet, mens Olsen og Alex Kapadia kiggede på fra pitten.

Ultimate #17
Photo: JJ Media

Til sidst skulle LMP2 bilerne køre deres kvalifikation.

DragonSpeed #21 fik noget opløftning, efter deres dramatiske Spa weekend i FIA WEC i sidste weekend. De tog Pole Position foran Duqueine Engineering #29 og G-Drive Racing #26. United Autosports #22 var den første Ligier i feltet, efter 3 ORECA biler, mens AVF by Adrian Valles #30 var bedste Dallara på P5.

TDS Racing #33 havde ellers kørt sig til Pole Position, men de fik alle tiderne frataget da de havde tapet åbningerne i bilens bodywork over, for at give mindre vindmodstand – og det er ikke tilladt i ELMS.

APR – Rebellion Racing #31 mistede også alle tider da deres frihøjde også var for lav.

High Class Racing #49 med Dennis Andersen og Anders Fjordbach kørte sig til P14, og var ca 1,8 sekunder fra Pole Position.

DragonSpeed #21
Photo: JJ Media

Der var to røde flag under LMP2 kvalifikationen. Den første var på grund af grus på banen, efter at Olivier Pla i Racing Engineering #24 havde haft en tur gennem gruset i første chikane.

Det andet røde flag var pga. Ate de Jong kørte af banen med Algarve Pro Racing #25 op hans allersidste flyvende omgang. Bilen endte langt inde i dækbarrieren i Parabolica, men kan nemt repareres til morgendagens løb.

Relaterede nyheder