41 ELMS biler klar til 2019

European Le Mans Series har 41 tilmeldinger klar til hele 2019 sæsonen.

Lidt flere biler i LMP2, lidt færre i LMP3 og 50% flere i GTE tyder på en rigtig spændende sæson i alle tre klasser.

DragonSpeed, United Autosports, Panis Barthez Competition, Algarve Pro Racing, G-Drive Racing, IDEC Sport, Duqueine Engineering, Graff, og High Class Racing er igen tilbage i LMP2, dog med småændringer hist og pist.

Panis Barthez Competition dobler op, så de har to biler med, mens Graff nedskalerer til kun en bil.

Danske High Class Racing er tilbage for 3. år i træk, men har skiftet Dallara raceren ud med en helt ny ORECA 07. ORECA raceren er den foretrukne blandt FIA WEC holdene, og er også flertallet af chassiser i ELMS serien. Holdets bedste resultat til dato kom i debutten, hvor de sluttede på en generel 3. plads på Silverstone i 2017. Siden da er bilen stille og roligt faldt bagud i feltet, og uanset hvad holdet og Dallara gjorde, havde den en slem tendens til at hoppe ude på langsiderne, på grund af vakuummet under bilen – et problem som drillede alle Dallara biler, og som de forsøgte at løse sidste vinter – uden held. Så nu tager holdet springet til en velprøvede ORECA racer, hvilket forhåbentlig får dem tilbage i kampen omkring de generelle podiepladser. Anders Fjordbach og Dennis Andersen skal igen køre bilen. De skifter også til startnummer 20 i 2019 sæsonen.

Inter Europol Competition #14
Photo: JJ Media

Fem nye biler er dukket op i LMP2 klassen. RLR MSport har efter deres LMP3 mesterskabssæson fået fat i en ORECA 07 racer, som holdet allerede har testet. De annoncerede deres 3 faste kørere, men mangler endnu at annoncere deres Silverstone samt Le Mans 3. kører, da Bruno Senna skal køre for Rebellion Racing, så han ikke kan dele bilen med John Farano og Arjun Maini i de to løb.

Carlin er kendt fra formelbiler, men forsøger sig nu i LMP2 sporten. De har fået fat i en Dallara P217 Gibson – som for øvrigt er feltets eneste i 2019. Jack Manchester er den eneste annoncerede kører for holdet. Han testede bilen for et par måneder siden, hvor han kørte i High Class Racing på Circuit de Catalunya. Den bil har han nu taget med til Carlin. Hans to medkørere bliver annonceret på et senere tidspunkt.

BHK Motorsport og Cool Racing er begge skiftet op fra LMP3 klassen, hvor begge hold har købt en ORECA 07.

Inter Europol Competition har været med i toppen af LMP3 igennem flere sæsoner, og tager nu springet op i LMP2 med Jakub Smiechowski som førstekører. Hans sædvanlige medkører, Martin Hippe, bliver dog i LMP3 klassen.

Sammenlagt giver det 18 LMP2 racere, som har tilmeldt sig hele sæsonen.

LMP3 klassen kan mønstre 14 biler, hvilket er en tilbagegang på 4 biler. Det er en kombination af hold som er skiftet op i LMP2 klassen, samt nogle der er skiftet til Michelin Le Mans Cup.

United Autosports, 360 Racing, Nielsen Racing og Inter Europol Competition stiller alle op med 2 biler hver, hvilket er dobbelt op for de tre sidstnævnte. Det farverige OREGON Team er igen tilbage i klassen, ligesom RLR MSport, Ultimate og M Racing (uden YMR delen i navnet).

Eurointernational er også tilbage, men stiller kun op med en enkelt bil i denne sæson.

Spirit of Race Ferrari #55 etc
Photo: JJ Media

RLR MSport bilen er 66% dansk, da Christian Stubbe Olsen og Martin Vedel Mortensen skal dele bilen med englænderen Martin Rich.

GTE klassen er virkelig vokset. To Ferrari hold i form af Kessel Racing (to biler) og Luzich Racing er nye i klassen. Derudover kommer Team Project 1 også til start i klassen med en Porsche, som et supplement til deres FIA WEC program.

Spirit of Race Ferrari, JMW Motorsport Ferrari, Dempsey-Proton Racing/Proton Competition Porsche samt Ebimotors Porsche er igen til start i klassen.

Vi har også en dansker til start i GTE klassen, i form af Michelle Gatting. Hun skal dele en helt fabriksny Kessel Racing Ferrari #83 med Rahel Frey og Manuela Gostner.

Desværre er der kun Porsche og Ferrari racere i GTE klassen, hvor der ellers godt kunne være brug for en Aston Martin, Ford, Corvette eller BMW, til lidt afveksling. Men 9 racerbiler skal nok levere masser af tæt ræs – som vi så med blot 6 biler i 2018 sæsonen.

Så med danskere repræsenteret i alle tre klasser, er der masser af gode grunde til at vifte med Dannebrog, hvis man er tilskuer ved en af de seks løbsweekender. Der kan

Sæsonen starter på Paul Ricard i Sydfrankrig den 14. april, hvor der dog også køres testkørsler i ugen op til.

Relaterede nyheder