ELMS regler 2020 offentliggjort

European Le Mans Series har offentliggjort reglementet til 2020 sæsonen.

Grundlæggende kommer der ikke de store ændringer i afviklingen af løbsweekenden, men lidt småjusteringer hist og pist, som lukker eventuelle huller eller tvivlsspørgsmål, som er dukket op i løbet af 2019.

Der bliver justeret lidt på tiderne for kørerne, så man alt efter kategoriseringen, KAN eller SKAL køre lidt længere. De nye tider kan ses herunder:

Der bliver strammet op på pitstop reglerne, så man ikke kan pitte de første 3 omgange under Safety Car. Såfremt man alligevel skal pitte, må man højest tanke i 5 sekunder – altså et såkaldt nød-pitstop, som man også kender fra IMSA serien i USA. Herefter skal man foretage et fuldt pitstop umiddelbart efter de 3 omgange, eller når løbet frigives igen, alt efter hvad der kommer først. Det er for at undgå, at nogle hold er heldige, at kunne smutte i pit, mens andre måske lige er kørt forbi pitindkørslen, når der bliver informeret omkring Safety Car.

Ligeledes kan løbsledelsen vælge at vinke biler forbi, som er mellem Safety Car og den førende bil i deres klasse. Dermed skulle de også blive mere ligeligt, så klasser ikke bliver delt op, på grund af en Safety Car periode. Man kan dog aldrig helt undgå at blive fanget omkring en Safety Car periode, men jo flere regler som disse, skulle det forhåbentlig give bedre og tættere ræs.

Et af de store incitamenter for at deltage i European Le Mans Series 2020, er at man kan vinde billetter til 24 timers løbet på Le Mans 2021. Her kommer der en ny regel, som gør det endnu mere attraktivt at deltage i serien, men samtidig sikret serien imod at dele for mange billetter ud, i tilfælde af at en klasse, ikke har så mange tilmeldte.

Fremover kan der uddeles optil 7 Le Mans billetter, såfremt der er deltagere nok i de forskellige kategorier. Se en komplet tabel herunder.

European Le Mans Series 2020 starter den 5. april 2020 på Circuit de Catalunya i Spanien.

Relaterede nyheder