16 årig første kører hos RLR MSport

RLR MSport har fået deres første kører på plads til European Le Mans Series 2020 sæsonen.

Det britiske hold har skrevet kontrakt med danske Malthe Jakobsen, som er blot 16 år gammel.

På trods hans unge alder, har han allerede et par sæsoners erfaring fra formelbiler. Med to sæsoner i den danske Formel 4 serie, samt nogle løb i det asiatisk Formel 4 serie i vinteren/foråret 2019, har han allerede kørt en masse kilometer, efter hans gokart karriere.

Mod slutningen af 2019 testede han for holdet i deres gamle LMP3 racer, for at prøve en lukket bil af, og om det overhovedet var noget han kunne vende sig til. I følge udmeldinger fra teamet, så gik det rigtig godt, og derfor har de nu lavet aftale med ham for 2020 sæsonen.

RLR MSport #15
Photo: JJ Media

RLR MSport er lidt af et danskerhold, da Morten Dons, Christian Stubbe Olsen og Martin Vedel Mortensen har kørt for holdet. Dons er stadig tilknyttet holdet, men aktuelt udenfor bilen, hvor han hjælper holdet gennem weekenden. Senest var han med i Australien, da der blev kørt Asian Le Mans Series.

Aktuelt er Jakobsen ikke optaget på FIA’s kategoriserings liste, så derfor er det lidt uvist om han bliver kategoriseret som Bronze eller Sølvkører. Hans danske Mesterskab i Formel 4 kunne godt risikere at give ham status af Sølvkører. Men Gustas Grinbergas, som kørte ELMS i 2019 og kun lige var fyldt 16 da sæsonen startede, har fået den første sæson som Bronzekører, men er opgraderet til Sølv i 2020.

Indtil videre er det kun Malthe Jakobsen, som er bekræftet i bilen. Det hænger sikkert også sammen med uklarheden omkring hans ranking – for der skal som minimum være en Bronzekører i bilen i LMP3.

European Le Mans Series 2020 starter den første weekend i april – men inden da skal teamet teste deres helt nye Ligier JS P320, som skal bruges i sæsonen, ligesom alle de andre biler også skal enten opgraderes, eller også skal der købes helt nye biler.

Relaterede nyheder