37 biler til åbningsløbet

European Le Mans Series forventer 37 biler til start, når 2020 sæsonstarten køres om halvanden uge på Paul Ricard.

Sæsonstarten er blevet udskudt cirka tre en halv måned, efter COVID-19 situationen umuliggjorde den oprindelige start i april.

Deltagerantallet er lidt lavere end den liste, som blev offentliggjort tilbage i marts, men det er kun naturligt, da der er nogle hold og kørere, som ikke længere har økonomisk grundlag til at køre i år.

15 biler skal deltage i LMP2 kategorien. Algarve Pro Racing og United Autosports er de eneste to hold, som har to biler med. DragonSpeed, IDEC Sport, Duqueine Engineering, Panis Racing, Inter Europol Competition, BHK Motorsport, Cool Racing, Graff, Richard Mille Racing Team, G-Drive Racing og High Class Racing kommer alle med en bil hver.

Især de to sidstnævnte er interessante med danske biller, da Mikkel Jensen kører sammen med Roman Rusinov og Nyck de Vries i G-Drive Racing #26, mens Dennis Andersen og Anders Fjordbach igen skal dele High Class Racing #20.

Det bliver 14 gange ORECA 07 (Aurus’en er en ORECA med Aurus 01 navn) og en enkelt Ligier JS P217. Der skulle også have været en Dallara med, men Thunderhead Carlin Racing stiller ikke til start ved Åbningsløbet. Ligeledes har Ultimate trukket sig fra LMP2 kategorien, og Inter Europol Competition er gået ned fra to til en enkelt bil.

Cool Racing #37
Photo: JJ Media

I LMP3 kategorien har vi 12 biler til start. Her er det igen United Autosports med to biler, ligesom Nielsen Racing og Graff også kommer med to biler. Ellers kommer DKR Engineering, Realteam Racing, Eurointernational, Inter Europol Competition, BHK Motorsport og RLR MSport.

Her er RLR MSport interessant for danske fans, da Malthe Jakobsen er den ene af kørerne. Han får James Dayson med i bilen, mens det 3. sæde fortsat er ledigt. Dayson har den nødvendige Bronzekører status til bilen, da Malthe har fået status af Sølvkører. Canadiske Dayson kørte for 360 Racing i 2019 sæsonen, og sluttede på en samlet 6. plads blandt LMP3 kørerne.

Kategorien får 4 af de helt nye Duqueine Engineering M30 – D08, som er den nye og opdaterede opgave af Norma raceren. Resten bliver Ligier JS P320 chassis’er.

GTE kategorien får 10 deltagere ved Åbningsløbet. Den er vokset med en enkelt bil i forhold til den oprindelige liste fra marts. Det er Aston Martin Racing, som tidligere på dagen annoncerede en enkelt bil i kategorien. Ellers bliver det 7 gange Ferrari mod 2 Porsche racere. Proton holdet står bag de to tyske racere, hvor den ene kører under Proton Competition navnet, mens den anden er Dempsey-Proton Racing.

Blandt Ferrari holdene stiller AF Corse, Spirit Of Race og JMW Motorsport allesammen med en enkelt bil hver – dog drives både Spirit Of Race bilen af AF Corse. Kessel Racing og Iron Lynx stiller op med to biler hver. De to hold var et og samme team sidste år, men er delt op i to forskellige hold i år.

Michelle Gatting skal igen køre sammen med Rahel Frey og Manuela Gostner, som i år kører i Iron Lynx Ferrari #83. De opnåede to podiepladser i 2019 sæsonen, og havde stadig mesterskabsmuligheder ved finaleløbet, inden de udforskyldt blev involveret i et massesammenstød på første omgang på Portimao banen.

Der endnu en bil med kun kvinder i, med Tatiana Calderon og Katherine Legge i Richard Mille Racing Team i LMP2 kategorien. Sophia Flörsch skulle oprindelig have kørt i den, men hun er løbet ind i nogle datosammenfald med hendes Formel 3 program. Så hun kommer ikke til at være til stede på Paul Ricard som falder sammen med Hungaroring, og ej heller på Spa Francorchamps, som falder sammen med F3 afdelingen på Silverstone.

Vi krydser fingre for at alle bilerne fortsat er på startlisten, når løbet køres i næste uge. Der er nogle af bilerne som har ikke-Europæiske kørere med i bilerne, hvilket måske kan give visse kørere problemer med at komme til Frankrig.

4 timers løbet i Le Castellet køres den 19. juli med start klokken 11.00 lokal tid, og kan igen følges på klassen YouTube kanal.

Relaterede nyheder