ELMS startliste med vokseværk

European Le Mans Series går 2021 sæsonen i møde med 43 biler tilmeldt.

Det er en fremgang af det reelle deltagerantal, i forhold til 2020 sæsonen, hvor der var 40 biler tilmeldt, men kun 33 af dem deltog i hele sæsonen grundet COVID-19 situationen.

LMP2 kategorien har 16 biler til start. De forsvarende mestre, United Autosports, stiller igen op med to biler, mens IDEC Sport har udvidet til to biler. Algarve Pro Racing stiller op med hele tre biler, men kommer til at køre under G-Drive Racing navnet i 2021 i to af tilfældene. Ellers er der gengangere som Duqueine Team, DragonSpeed, Panis Racing, BHK Motorsport, Cool Racing og Graff.

Team WRT er nyt hold i European Le Mans Series, som supplerer deres FIA WEC program. Robert Kubica er eneste kører skrevet på ELMS bilen indtil videre.

Ultimate #29 og Racing Team Turkey by TF Sport #33 er ligeledes to nye navne i LMP2. Ultimate har tidligere kørt i LMP3 kategorien, men smagte lidt på LMP2 i Asian Le Mans Series for et par år siden. De skulle allerede have deltaget i LMP2 i 2020, men det havde COVID-19 situationen en anden mening om. Racing Team Turkey by TF Sport er Salih Yoluc, som har samlet en håndfuld tyrkiske sponsorer, og købt en ORECA 07, som Tom Ferrier hos TF Sport skal drive. Yoluc og TF Sport var meget tæt på at vinde FIA WEC GTE Am titlen i 2019/20 sæsonen, men missede den med nogle få point til AF Corse.

High Class Racing er ikke med på listen i år, da de i stedet satser 100% på FIA WEC med Dennis Andersen, Anders Fjordbach og Jan Magnussen.

Desværre har LMP2 kategorien udviklet sig til at være en ren ORECA 07 kategori, hvor kun Aurus 01 navnet giver lidt adspredelse – men den “russiske” bil, er blot et andet navn for ORECA raceren.

I LMP3 kategorien har hele 17 biler tilmeldt. United Autosports er også forsvarende mestre i denne kategori, og stiller igen op med to biler. Nielsen Racing stiller også op med to biler, som sædvanligt, men har skiftet Duqueine D08 bilerne ud med to Ligier JS P320 racere i stedet. Graff har udvidet til to biler. Inter Europol Competition er oppe på to LMP3 biler igen, efter de fokuserede på en LMP2 og LMP3 racer i 2020 sæsonen. Nye hold i LMP3 kategorien er MV2S Racing #5, Racing Experience #12, Cool Racing #19 og Team Virage #20, som alle er skiftet op fra Michelin Le Mans Cup. 1 AIM Villorba Corse er tilbage i serien, efter et års pause.

DKR Engineering #4 og Racing Experience #12 bliver de eneste hold med Duqueine D08 chassis’et i 2021 sæsonen. Det tidligere ellers populære Norma chassis, har ikke helt samme interesse som tidligere. Dens gamle force var ellers at være super hurtig ned af langsiderne, men det er Ligier kommet godt efter, med deres 2020 udgave.

Spirit Of Race Ferrari #55, Richard Mille Racing Team #50, Inter Europol Competition #13
Photo: JJ Media

Set med danske briller, burde der have stået Malthe Jakobsen hos RLR MSport #15, men af en eller anden årsag er kun Mikael Benham og Alex Kapadia nævnt. Jakobsen annoncerede ellers i efteråret 2020, at han skulle køre ELMS for RLR MSport igen i 2021. Men der er trods alt stadig et ledigt sæde i bilen.

GTE kategorien får 10 biler til start, hvor der bliver en god blanding af Ferrari og Porsche, og så vender Aston Martin også tilbage. De forsvarende mestre Proton Competition Porsche stiller igen op med to biler, mens sidste års toere, Kessel Racing Ferrari ligeledes er tilbage.

TF Sport vender tilbage til serien med en Aston Martin Vantage racer, og så udvider AF Corse Ferrari med Francois Perrodo FIA WEC engagementet, og stiller ligeledes op i en fuld ELMS sæson. Han var på besøg to gange i 2020 sæsonen, hvor det mest var opvarmning til FIA WEC sæsonen, men det har alligevel givet ham så meget smag for det, at han ønsker at køre fuld sæson.

JMW Motorsport er tilbage, som altid, med deres gule Ferrari 488 GTE, som de har sværget til, lige siden deres gule 458’er blev sendt på pension for efterhånden fire år siden. Det samme kan man sige om Spirit Of Race Ferrari #55, som er tilbage med deres grønne racer.

Iron Lynx Ferrari udvider programmet, til at indeholde hele tre racere. Bil #60 med Claudio Schiavoni og #83 med Rahel Frey er tilbage igen, mens de har tilføjet bil #80 til Matteo Cresoni indtil videre. Holdet har kun nævnt et navn i hver bil, og her står der Rahel Frey ud for 83’eren – om det bliver med Manuela Gostner og Michelle Gatting som holdkammerater, ligesom det allerede er annonceret i FIA WEC, må tiden vise.

Set med danske briller, så er det aktuelt en meget tynd liste, uden et eneste Dannebrog på startlisten – men det kommer der forhåbentlig med både Malthe Jakobsen og Michelle Gatting – og eventuelt nogle flere, til de tomme sæder.

Deltagerlisten til European Le Mans Series 2021, med alle de bekræftede navne, kan ses her.

Serien er planlagt til at starte den 18. april på Circuit de Catalunya-Barcelona i Spanien.

Relaterede nyheder