Masser af overhalinger i Mexico

Den 3. afdeling af ABB FIA Formula E World Championship 2022 blev kørt i Mexico City, på dele af Formel 1 banen.

Pascal Wehrlein havde taget Pole Position for TAG Heuer Porsche, foran mesterskabsførende Edoardo Mortara i ROKiT Venturi Racing, Andre Lotterer i TAG Heuer Porsche, Jean-Eric Vergne i DS Techeetah, Antonio Felix da Costa i DS Techeetah, Nyck de Vries i Mercedes-EQ, Robin Frijns i Envision Racing, og Stoffel Vandoorne i Mercedes-EQ.

Pascal Wehrlein

Alle 22 biler kom godt afsted gennem de først sving. selvom der var vilde kampe i midterfeltet.

På anden omgang af løbet var Antonio Felix da Costa inde og snitte muren, men kunne køre videre.

Alexander Sims var gået i stå i stadionsektionen, hvilket udløste en lokal gul flagzone, som vi kunne nøjes med, indtil bilen var skubbet i sikkerhed.

Lotterer var første mand til at aktivere Attack Mode. Det lykkedes tyskeren at aktivere det, uden at miste en placering på banen. Der var 2 Attack Modes denne gang, på 4 minutter hver. Omgangen efter var Mortara ind for at aktivere hans – og kunne dermed forsvare andenpladsen i løbet. Wehrlein fik også aktiveret det, og beholdt føringen ude i front.

Få sving senere kom Mortara forbi, da Wehrlein var i gang med Lift & Coast ned af langsiden.

Lucas Di Grassi og Maximilian Günther havde lidt nærkontakt i stadionsektionen, men overlevede begge sammenstødet.

Vergne gik til angreb på Lotterer, men det tog flere sving inden franskmanden kom forbi sin tidligere holdkammerat. Det åbnede døren, så Felix da Costa også fulgte med forbi. Omgangen senere kom Vergne også fobi Wehrlein.

Antonio Felix da Costa & Lucas Di Grassi

Lotterer og Wehrlein tog deres anden Attack Mode samtidig, og blev snittet af Felix da Costa, som mistede det halve af frontvingen. Heldigvis fløj den af på et ufarligt sted på banen, så det ikke gav problemer.

Frijns og Felix da Costa kæmpede hårdt omkring 5. pladsen i løbet.

Antonio Giovinazzi, Jean-Eric Vergne, Stoffel Vandoorne, Nyck de Vries og Lucas Di Grassi var de fem kørere, som fik Fan Boost i dagens løb.

Frijns brugte de allersidste sekunder af sit Attack Mode, til at komme forbi, og snuppe P5.

Der var ballade omkring Di Grassi igen, da han var i kamp med de to Mercedes-EQ kørere de Vries og Vandoorne, og kom imellem de, med en vild udbremsning.

Top 6 lå på en lang række, da Mortara ude i front havde brugt lidt mere strøm end forfølgerne, og dermed måtte spare lidt mere på energien.

Wehrlein og Lotterer kom begge forbi Vergne, da franskmanden også måtte i gang med at spare på strømmen. Få sving efter var Frijns også forbi.

Giovinazzi fik udnyttet sin Fan Boost, da italieneren måtte parkere bilen i pitten med et teknisk problem.

Jean-Eric Vergne

Wehrlein og Lotterer blev ved med at anbrige som et par – og tog føringen fra Mortara, med omkring 13 minutter tilbage af løbet.

Frijns tog 3. pladsen i løbet, med små 8 minutter tilbage af løbet. Til gengæld skulle Frijns til at spare på strømmen, da han havde brugt mere strøm end de bagvedlæggene konkurrenter.

Der var efterhånden et tog på 4 biler bagved Frijns, som blev mere og mere utålmodige. I stedet var det Vergne og Felix da Costa, som kom forbi Mortara.

Vergne tog 3. pladsen fra Frijns, og få sving senere kom Felix da Costa også forbi, mens Mortara ligeledes kom forbi hollænderen.

Frijns kom forbi igen, med en meget risikabel udbremsning i Sving 1. Få sving senere var Mortara forbi igen.

Edoardo Mortara

Det lykkede to Porsche kørere at krydse målstregen få sekunder før tiden var løbet ud, hvilket betød at løbet varede en omgang længere ned visse hold havde beregnet. Derfor løb Nick Cassidy, Oliver Turvey, Sam Bird, Oliver Rowland, Mitch Evans og Sergio Sette Camara allesammen tør for strøm på sidste omgang af løbet.

Pascal Wehrlein vandt sin egen og TAG Heuer Porsches første sejr i ABB FIA Formula E World Championship, foran holdkammerat Andre Lotterer, mens Jean-Eric Vergne sluttede treer for DS Techeetah. Antonio Felix da Costa med DS Techeetah, Edoardo Mortara med ROKiT Venturi Racing, Nyck de Vries med Mercedes-EQ, Robin Frijns i Envision Racing, Sebastien Buemi i Nissan e.dams, Maximilian Günther i Nissan e.dams, og Jake Dennis i Avalanche Andretti fuldendte top 10.

Lucas Di Grassi sluttede oprindelig P8, men fik en 5 sekunders tidsstraf efter løbet, for at have ramt Stoffel Vandoorne imod slutningen af løbet.

Edoardo Mortara holder fast i mesterskabsføringen, foran Nyck de Vries, Pascal Wehrlein, Andre Lotterer, Stoffel Vandoorne og Jean-Eric Vergne.

Den næste afdeling af ABB FIA Formula E World Championship 2022 køres den 9. og 10. april på gaderne i Rom, hvor der skal køres en dobbeltafdeling.