Varm Marrakesh afdeling

Den 10. afdeling af ABB FIA Formula E World Championship 2021/22 blev kørt på gaderne i Marrakesh.

Årets løb var meget senere på sæsonen end de tidligere løb, og det betød også at det var meget varmere end de andre gange, hvor holdene har været her i vintermånederne.

Antonio Felix da Costa havde taget Pole Position for DS Techeetah, foran Edoardo Mortara i ROKiT Venturi Racing, Jean-Eric Vergne i DS Techeetah, Pascal Wehrlein i TAG Heuer Porsche, Jake Dennis i Avalanche Andretti, Mitch Evans i Jaguar TCS Racing, Oliver Askew i Avalanche Andretti, Nick Cassidy i Envision Racing, Nyck de Vries i Mercedes-EQ, og Lucas di Grassi i ROKiT Venturi Racing på P10.

Mesterskabsførende Stoffel Vandoorne havde endnu en skidt weekend, hvor han blot havde kvalificeret sig som 20’er ud af de 22 kørere. Belgieren havde haft problemer med bremserne under kvalifikationen, og fik derfor ikke sat en ret god tid.

Marrakesh E-Prix 2022 start
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Alle biler kom godt afsted, men der var kontakt mellem Evans og Askew gennem de første sving. Det gav en skade på fronten for Askew, som tabte et par placeringer bagefter.

Wehrlein kørte og zig-zaggede foran Evans, hvilket gjorde newzealænderen utrolig frustreret, da han mente at det var meget farlig kørsel fra tyskeren. Da Evans endelig kom forbi, fortsatte Wehrlein med at rasle ned gennem feltet.

Ticktum havde ramt muren, og måtte derfor humpe tilbage til pitten med et ødelagt højre baghjul.

Wehrlein fortsatte den slingrende kørsel, og var lige ved at sende Cassidy i muren, men han nåede heldigvis at bakke ud af det – inden han fik sat en overhaling ind, få sving senere.

Begge DS Techeetah biler aktiverede deres første Attack Mode på samme omgang, hvilket sendte da Costa ned på andenpladsen i løbet, mens Vergne kortvarigt var på P4, inden han kom tilbage på P3. Denne gang var hver af de to Attack Mode aktiveringer på 3 minutter.

Mitch Evans
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Mortara aktiverede Attack Mode en omgang senere, hvilket sendte ham på P2.

Cassidy havde et spin, da han skulle aktivere Attack Mode, hvilket kostede ham adskillige pladser.

Rowland var virkelig på fremmarch, og kom forbi Evans og Vergne – men havde også brugt mere strøm end alle omkring sig.

Antonio Felix da Costa aktiverede den 2. Attack Mode kort tid efter den første var løbet ud, hvilket sendte ham tilbage på P3. Rowland og Vergne valgte samme taktisk, og ville derfor løbe tør for muligheder for Attack Mode, med over en halv time tilbage af løbet.

Der var lidt kontakt mellem Rowland og da Costa, hvilket var ved at sende portugiseren ud på en lille omvej. Rowland var dog mand nok til at erkende, at han havde bremset lidt for sent, og lukkede den tidligere mester forbi igen.

Det lykkedes Mortara at aktivere sit 2. Attack Mode uden at miste føringen af løbet. Bag ham lå Rowland og da Costa, som også havde brugt begge Attack Modes. Evans var P4, og var sidste mand i frontgruppen, til at aktivere den 2. Attack Mode.

Antonio Felix da Costa
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Sims fik overhalet Frijns med et meget sent dyk, hvor hollænderen endte med at miste yderligere et par pladser, i de efterfølgende sving.

Evans snuppede 3. pladsen fra Rowland, og omgangen efter kom han også forbi da Costa, og var dermed toer.

Di Grassi fik overhalet de Vries, med en meget sen udbremsning, og lidt låste hjul – men fik bilen bremset, inden brasilianeren ramte dækmuren, og holdt endda fast i placeringen.

Vergne havde kontakt Dennis, hvilket slog den ene forskærm løs på DS Techeetah raceren, men JEV kunne fortsætte ude på banen.

Edoardo Mortara, Antonio Felix da Costa, Jean-Eric Vergne, Lucas di Grassi, Stoffel Vandoorne fik alle Fan Boost i dagens løb.

Rowland måtte i gang med at spare på strømmen, hvilket gjorde at da Costa og Evans kunne komme forbi igen – Evans som var faldet bagved da Costa igen. Rowland fortsatte med at falde bagud, hvor Vergne også kom forbi.

Vergne tog P3 fra Evans, med godt et kvarters ræs tilbage.

Oliver Askew
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Di Grassi kom forbi Dennis, som med nød og næppe fik holdt de Vries bag sig.

De to DS Techeetah racere byttede plads, da JEV havde lidt mere strøm på batteriet, og derfor kunne sætte jagten ind på Mortara ude i front.

Giovanazzi var en tur af banen i Sving 10, men kom selv videre.

Maximilian Günther og Nick Cassidy havde let kontakt, men undgik heldigvis skader på bilerne.

DS Techeetah holdet byttede pladser igen, så da Costa skulle forsøge at hente Mortara.

Vandoorne havde stille og roligt fået kørt sig i top-10, og dermed var der optræk til point for belgieren. Han fortsatte med at overhale konkurrenterne, og kom også forbi Sam Bird, og satte jagten inde på Jake Dennis.

Wehrlein til gengæld var faldet helt tilbage på 16. pladsen, og kørte rundt med en masse strøm på batteriet – men det udmøntede sig ikke i overhalinger.

Evans tog 3. pladsen var Vergne, da newzealænderen holdt fuld gas på længere tid end franskmanden, som kørte og sparede på strømmen på baglangsiden.

Di Grassi fik overhalet de Vries på sidste omgang, da hollænderen måtte spare på strømmen, for ikke at løbe tør.

Edoardo Mortara
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Edoardo Mortara vandt dagens løb, foran Antonio Felix da Costa, Mitch Evans, Jean-Eric Vergne, Lucas di Grassi, Nyck de Vries, Jake Dennis, Stoffel Vandoorne, Sam Bird og Oliver Rowland på P10.

Dermed er Mortara tilbage i front af mesterskabet, foran Vergne, Vandoorne, Evans og Frijns.

ROKiT Venturi Racing er langt om længe gået i front af Teammesterskabet, mens også DS Techeetah er rykket forbi Mercedes-EQ, som ellers har ført Teammesterskabet lige siden den første afdeling. Jaguar TCS Racing er 4’er, mens TAG Heuer Porsche er femmer.

Den næste afdeling af ABB FIA Formula E World Championship køres i New York, hvor der skal køres to løb den 16. og 17. juli 2022.

Relaterede nyheder