De sidste pokaler fordelt i London

Sæsonfinalen i ABB FIA Formula World Championship 2022-23 blev kørt i og omkring ExCeL Arena i London.

Nick Cassidy i Envision Racing startede fra Pole Position, foran Mitch Evans i Jaguar TCS Racing, Norman Nato i Nissan, den nykårende mester Jake Dennis i Avalanche Andretti, Stoffel Vandoorne i DS Penske, Sam Bird i Jaguar TCS Racing, Sebastien Buemi i Envision Racing, Nico Müller i ABT Cupra, Dan Ticktum i NIO 333, og Pascal Wehrlein i TAG Heuer Porsche på P10.

Envision Racing, Jaguar TCS Racing, Avalanche Andretti, og TAG Heuer Porsche havde alle en mulighed for at vinde Teammesterskabet, hvis tingene gik deres vej.

For at gøre betingelserne endnu sværere, med en tredjedel af banen indenfor i arenaen, så var det regnvejr udenfor, med en god gedigen omgang London regn.

Nick Cassidy

På grund af regnen, valgte man at starte løbet bag Safety Car, så holdene havde en chance for at se banen an, inden de kom ud af arenaen for fuld fart.

Efter tre omgange bag Safety Car, som talte til løbsdistancen på 34 planlagte omgange, blev bilerne linet op, hvor de så skulle være en stående start.

Den plan blev dog afblæst, og Safety Car vendte tilbage på banen, inden nogen nåede at stoppe på på startgridden. Der var så meget spray og stående vand ude på banen, at det ikke var forsvarligt at give frit. Flere kørere kaldte også tilbage over radioen, at det var umuligt at køre i.

Efter 5 omgange på den måde, blev løbet Rødflaget, da vejrforholdene simpelthen var for dårlige.

Efter godt en halv times venten, blev bilerne sendt tilbage på banen, med 2 omgange bag Safety Car. Halvanden omgang rundt, blev løbet Rødflaget igen, inden det overhovedet var blevet frit.

45 minutter senere blev bilerne sendt ud igen, til to omgange bag Safety Car.

Robin Frijns

Løbet blev givet frit med en rullende start, hvor tingene forløb fint rundt på den første omgang, da folk kørte så forsigtigt.

Vandoorne og Bird var de to første i feltet, som aktiverede de første portioner af de i alt 8 minutters Attack Mode.

Det lykkedes Evans at holde fast i andenpladsen, selv da han aktiverede Attack mode. Nato mistede en placering til Dennis, da franskmanden var inde for at aktivere sin Attack Mode.

Mitch Evans

Cassidy holdt fast i føringen, selv efter han havde aktiveret den første Attack Mode, da han havde så stort et forspring til forfølgerne.

Mortara lavede en lille fejl i accelerationen ud af Sving 6, hvilket gjorde at Ticktum fik et tilløb på ham, og kom frem på 10. pladsen.

Jean-Eric Vergne fik en punktering, og måtte pitte. Han var dog i forvejen i den bagerste ende af feltet, og langt udenfor pointene.

Buemi fik et tilløb på Bird ned af start-mål langsiden, hvorefter det lykkedes schweizeren at komme forbi i løbet af de næste par sving.

Der blev tilføjet 4 omgange til løbsdistancen, grundet de mange omgange bag Safety Car ved starten af løbet.

Jake Dennis

Nick Cassidy i Envision Racing vandt løbet, efter at have ført samtlige omgange i løbet. Mitch Evans i Jaguar TCS Racing sluttede toer, foran Jake Dennis i Avalanche Andretti, Norman Nato i Nissan, Stoffel Vandoorne i DS Penske, Sebastien Buemi i Envision Racing, Sam Bird i Jaguar TCS Racing, Nico Müller i ABT Cupra, Dan Ticktum i NIO 333, og Pascal Wehrlein i TAG Heuer Porsche på P10.

Jake Dennis vandt årets mesterskab, foran Nick Cassidy, Mitch Evans, Pascal Wehrlein, og Jean-Eric Vergne.

Envision Racing vandt Teammesterskabet, foran Jaguar TCS Racing, Avalanche Andretti, TAG Heuer Porsche, og DS Penske. Dermed slog kundeholdene Envision og Andretti deres drivlinjeleverandører Jaguar og Porsche.

Det af afslutningen på Sæson 9 for ABB FIA Formula E World Championship. Nu har holdene et par måneder inden de officielle forpligtelser starter igen med officielle testkørsler. Det første løb i Sæson 10 er planlagt til den 13. januar 2024 i Mexico City.